Γκουστάβο Πογέτ: Ευχαριστημένος παρά την ισοπαλία κόντρα στη Λιθουανία εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Ουρουγουανός Ομοσπονδιακός τεχνικός τονίζοντας ότι η εικόνα της ομάδας ήταν καλή, όμως ξεκαθάρισε πως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οι νίκες.

"Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ένα εξαιρετικό παιχνίδι χωρίς να καταφέρουμε να σκοράρουμε. Είναι φοβερό αυτό που γίνεται με το ποδόσφαιρο, δεν έχει σημασία πόσες ευκαιρίες έχεις, σημασία έχει να βρεθεί η μπάλα στο πλεκτό.

Δεν το καταφέραμε απόψε, το καλό είναι πως ο παίκτες είναι απογοητευμένοι με την ισοπαλία γιατί θέλαμε να πάμε τον Ιούνιο με δύο νίκες πίσω μας. Μερικές φορές μπορείς να έχεις την καλύτερη απόδοση και να μη σε δικαιώνει το αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος επειδή υπήρχε τόση μεγάλη θέληση για τη νίκη ανοίξαμε πολύ τους χώρους μας και αυτό μπορεί να δημιουργήσει και πρόβλημα.

Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει τους παίκτες να βγαίνουν μπροστά και να είναι επιθετικοί αλλά μπορεί έτσι να ανοίξεις, να σε βρει η αντίπαλη ομάδα σε τέτοια θέση που να σκοράρει και δεν θέλω να το βλέπω αυτό.

Δεν θέλω να διακινδυνεύω γιατί το παιχνίδι μας βασίζεται πάρα πολύ στην οργάνωση".

Για το ποια στοιχεία θα ήθελε να δει απέναντι σε Ιρλανδία και Γαλλία τον ερχόμενο Ιούνιο: "Δεν έχω δει τα στατιστικά, μου είπαν ότι είχαμε 29 τελικές με το Γιβραλτάρ και 31 σήμερα, 60 σύνολο. Νομίζω πως είναι φοβερός αυτός ο αριθμός για την Εθνική αλλά δεν θεωρώ φυσικά ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και στην Γαλλία.

Οπότε πρέπει να είμαστε ήρεμοι, συγκροτημένοι και να μπορέσουμε τη στιγμή που θα βρισκόμαστε μπροστά στο γκολ να διατηρήσουμε την ψυχραιμία για να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα γκολ, να τα καταφέρουμε. Δεν πιστεύω στα στατιστικά, πιστεύω στα αποτελέσματα", είπε ο Γκουστάβο Πογέτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή… Λιβάγια ο Ολυμπιακός - "Γρήγορος, κάνει επίθεση από το κέντρο - Τον πουλάνε ακριβά"!