Η υπόθεση του Πάβελ Ρατσκόφσκι προκάλεσε σάλο στην Ελλάδα. Ο Πολωνός είχε οριστεί για την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη. Προηγουμένως είχε δημιουργήσει χαμό στη χώρα του με αφορμή τη διαιτησία του στο ισόπαλο 2-2 μεταξύ Λέγκια Βαρσοβίας και Πόγκον Σέτσιν με την ομάδα της πολωνικής πρωτεύουσας να έχει φοβερά παράπονα για τη διαιτησία του.

Κατά την άφιξή του στην Ελλάδα είχε διαπληκτισμό με Έλληνες που συνταξίδευαν μαζί του στην πτήση από Βαρσοβία στην Αθήνα. Υπήρξαν καταγγελίες ότι ήταν μεθυσμένος τόσο εκείνος όσο και η ομάδα του και έτσι ο Μπένετ όρισε άλλο διαιτητικό επιτελείο για να διευθύνει την αναμέτρηση της Νέας Φιλαδέλφειας. 

Ο Ρατσκόφσκι που είχε μπει για μία αγωνιστική στον πάγο επιστρέφει σε ματς της Ekstraklasa. Συγκεκριμένα ορίστηκε και θα διευθύνει το ματς της Σταλ Μίελετς με την Λέγκνιτσα για την 28η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας του πολωνικού πρωταθλήματος, η πρώτη φορά που θα σφυρίξει παιχνίδι μετά τον ορισμό του για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται, ότι η UEFA έχει ζητήσει να γίνει έρευνα για να ξεκαθαρίσει τελικά τι συνέβη στην Ελλάδα. Μετά το ματς ΑΕΚ-Άρης διέρρευσε ντοκουμέντο ηχητικό από τον διαπληκτισμό του διαιτητή στη φυσούνα του αεροπλάνου, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ κατήγγειλε ότι γίνονται προσπάθειες να σβηστεί υλικό από τις κάμερες του αεροδρομίου.