Ολυμπιακός: Πολλά είναι τα ρεπορτάζ και τα δημοσιεύματα, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό σχετικά με τον επόμενο προπονητή του Ολυμπιακού, μετά την αποχώρηση του Μίτσελ, με τον Τζενάρο Γκατούζο να φαίνεται ότι έχει το προβάδισμα να γίνει κάτοικος Πειραιά τον επόμενο καιρό. Ο 45χρονος έχει μέχρι στιγμής στην καριέρα του σαν προπονητής έχει αναλάβει 8 ομάδες, με την αρχή να γίνεται με τη ελβετική Σιόν το 2013 για να ακολουθήσει η Παλέρμο, ο ΟΦΗ, η Πίζα, η Μίλαν, τόσο η πρώτη ομάδα όσο και η Primavera, η Νάπολι, η Φιορεντίνα και η Βαλένθια. Ο Ρίνο φυσικά πουθενά δεν είχε… ήσυχο πέρασμα και με αφορμή μια νέα… περιπέτειά του στην χώρα μας, αυτή τη φορά με τους Ερυθρόλευκους, είναι ευκαιρία να θυμηθούμε όσα έγιναν όντας τεχνικός του ΟΦΗ.

Καλημέρα στο Ηράκλειο με το… αριστερό και ο Ντελ Πιέρο

Τέλος της σεζόν 2012-13 και ο ΟΦΗ είναι στην αναζήτηση του νέου τεχνικού ενόψει της επόμενης χρονιάς με τον Ιταλό να έρχεται στην Κρήτη τον Μάιο με στόχο να δει τις εγκαταστάσεις της ομάδας και τις συνθήκες στο Ηράκλειο, με την συμφωνία να φαίνεται δεδομένη. Ο Ρίνο όμως θα ρίξει την πρώτη… βόμβα μιας και επιστρέφοντας στην πατρίδα του θα απαντήσει αρνητικά, με τα πράγματα να αλλάζουν ξανά και τον Γκατούζο να λέει τελικά το μεγάλο «Ναι» μερικές ημέρες αργότερα. Μάλιστα ενώ η προετοιμασία της ομάδας συνεχιζόταν και ετοιμαζόταν για το νέο πρωτάθλημα ο Ιταλός θα κάνει μια δήλωση που θα προκαλέσει… πάταγο μιας και θα μιλήσει για τις πιθανότητες να φέρει στον ΟΦΗ τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο με τον ίδιο να αναλαμβάνει ρόλο… διαμεσολαβητή ώστε να τον πείσει. Βέβαια τα πράγματα δεν πήγαν καλά, αφού ο «Μεγαλέξανδρος» αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ινδία (!). Τα πρώτα… σύννεφα για τον νεαρό τότε τεχνικό θα έρθουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν οι άνθρωποι του ΟΦΗ θα μάθουν πως πήρε το δίπλωμα Pro Licence της UEFA, χωρίς, όμως, να τους έχει ενημερώσει ως τότε, ότι δεν κατείχε επαγγελματικό δίπλωμα.

Τα πρώτα νεύρα και το πρώτο… αίμα

Η προετοιμασία του ΟΦΗ θα συνεχιστεί όμως τον Σεπτέμβρη μετά από ένα φιλικό παιχνίδι με τον Εργοτέλη ο Ιταλός θα έχει την πρώτη… έκρηξη, με πολλούς να πιστεύουν ότι ίδιος δεν θέλει να χάνει ούτε σε… οικογενειακό διπλό, όμως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ο ίδιος «τρελάθηκε» μιας και έμαθε πως αντιπροσωπεία από παίκτες των Κρητικών είχαν πάει στη διοίκηση και είχαν κάνει παράπονα για τον ίδιο. «Μας δίνει ρεπό μετά τα ματς κι άλλο ένα την Πέμπτη και κάνει μόνο τακτική. Τώρα είμαστε φρέσκοι, αλλά σε λίγο καιρό θα σερνόμαστε», ήταν κάποιες από τις ατάκες που ειπώθηκαν με τον Γκατούζο να ζητάει από τους αρχηγούς εξηγήσεις και αν τελικά όσα άκουγε ίσχυαν. Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές δεν παραδέχθηκαν ποτέ πως κάτι τέτοιο είχε συμβεί ζητώντας μάλιστα από τον Ιταλό να τους πει ποιος διαδίδει αυτές τις φήμες.

Η κατάσταση στον «Όμιλο» δεν ηρέμησε αλλά πήρε πιο… εκρηκτικές διαστάσεις στη συνέχεια. Ο Γκατούζο θα αποφασίσει να… τελειώσει παίκτες και μάλιστα άμεσα, με τους Μιχάλη Φραγκουλάκη, αλλά και ον Σήφη Δασκαλάκη να διώχνονται από την ομάδα σαν ανεπιθύμητοι, γιατί όπως είπε ο νεαρός τεχνικός κάποιοι του μετέφεραν ότι τον ειρωνεύτηκαν. Οι ποδοσφαιριστές θα διαψεύσουν κατηγορηματικά πως κάτι τέτοιο είχε συμβεί, χαρακτηρίζοντάς τον ψεύτη, μιας και μπροστά σε όλη την ομάδα κατά τη διάρκεια προπόνησης τους είπε ότι δεν θέλει να τους βλέπει και πως θα πληρώνει τα συμβόλαιά τους από την τσέπη του. «Κι όταν βγαίνεις μπροστά σε όλους τους παίκτες και λες δεν θέλω να τους βλέπω, τους πληρώνω το συμβόλαιο να φύγουν και μετά το διαψεύδεις... Να βγει και να ορκιστεί στην οικογένειά του να δούμε αν είναι μάγκας. Αν μετριέται έτσι αυτή η κατάσταση. Ήταν μπροστά όλη η ομάδα», είχε πει μάλιστα ο Κρητικός τερματοφύλακας σε ραδιοφωνικό σταθμό του νησιού.

Το… ξύλο με τον Σίσιτς

Οι καταστάσεις θα ξεφύγουν κι άλλο στον ΟΦΗ και μετά από έναν αγώνα στην Ξάνθη, κόντρα στην τοπική ομάδα ο Ιταλός θα επιτεθεί στα αποδυτήρια της ομάδας στον Σίσιτς, αλλά η έγκαιρη παρέμβαση των συνεργατών του και η ψυχραιμία που έδειξε ο Σλοβένος θα κάνουν τα πράγματα να ηρεμήσουν, μιας και ο Ρίνο ήταν έτοιμος να τον … δείρει. Για να καταλάβουμε την… παράνοια που επικρατούσε ο Ιταλός άρχισε αργότερα να τα… χώνει και στον Ανδρέα Λαμπρόπουλο, μόνο που ο παίκτης δεν είχε παίξει καθόλου στην αναμέτρηση με τους Ακρίτες.

Ο Σίσιτς θα απαντήσει στα όσα είχαν συμβεί μέσα στα αποδυτήρια του γηπέδου της Ξάνθης μιλώντας στην εφημερίδα Goal λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορεί να πει το οτιδήποτε για μένα. Ότι είμαι μ.....ς, ότι δεν είμαι καλός παίκτης, αλλά δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα και να με προσβάλει έτσι. Δεν φτάνει που παίζω τέσσερα χρόνια απλήρωτος, που πληρώνω τα πάντα από την τσέπη μου για να μπορέσω να επιβιώσω όπως και τα περισσότερα παιδιά, μου δημιουργεί πρόβλημα αφού πλέον δεν μπορώ να κυκλοφορήσω πουθενά στο Ηράκλειο. Όχι, μη με γ.....ς έτσι».

Η πρώτη παραίτηση

Τα πράγματα για τον Γκατούζο θα αρχίσουν να ζορίζουν, μιας και τόσο η ένταση όσο και τα άσχημα αποτελέσματα θα τον πιέζουν αρκετά. Λίγο πριν την παρέλαση και συγκεκριμένα ο ΟΦΗ θα γνωρίσει την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη, με τον ίδιο να υποβάλλει την παραίτησή του τονίζοντας ότι δεν μπορεί να δουλέψει κάτω από τέτοιες συνθήκες, όμως μια μέρα μετά θα αλλάξει γνώμη μετά από συζήτηση με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, που του ζήτησαν να παραμείνει.

Το ξέσπασμα και το… «Every day malakia…»

Ο Γκατούζο φυσικά κατάφερε στο πέρασμά του από την Ελλάδα να μας χαρίσει μια από τις… κορυφαίες στις στιγμές στο ποδόσφαιρο της χώρας όταν ξέσπασε, για ακόμα μια φορά, στην συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Αφορμή φυσικά ήταν ένα ακόμα δημοσίευμα που ανέφερε ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την χώρα μας και τον ΟΦΗ.

"Την πρώτη ημέρα που ο Μάνθος Πουλινάκης ήρθε στην Ιταλία, μου εξήγησε αναλυτικά και μου είπε τα πάντα για τον ΟΦΗ. Αλλά εννοώ τα πάντα. Εάν αναρωτηθείτε ποιος είναι ο μισθός μου εδώ και του τεχνικού τιμ θα καταλάβετε ότι εγώ ήρθα εδώ για να δουλέψω. Επειδή το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου και αυτό που διάβαζα στην εφημερίδα Goal, θλίβομαι για ότι διάβασα και θλίβομαι για την εφημερίδα. Ο δημοσιογράφος αλλά και ο διευθυντής της εφημερίδας δεν πρέπει να αφήνουν να περνούν πράγματα που είναι τελείως ψευδή. Αυτή η ομάδα, είναι η δική μου ομάδα. Είμαι ο καπετάνιος του καραβιού και ποτέ δεν θα αφήσω τον καράβι. Είναι πολύ εύκολο στα 37 μου να ξυπνήσω μια ημέρα και να πω φεύγω.

Το ξέρω ότι έχω πολλές δυσκολίες. Αλλά εγώ δουλεύω 12-13 ώρες στο ΒΑΚ. Κάποιες φορές κερδίζουμε, κάποιες φορές χάνουμε. Αλλά δεν θα ακουμπάτε την δουλειά μου και τους παίκτες μου. Εγώ ακουμπάω τους παίκτες μου, όχι εσείς. Και αυτά που γράφτηκαν στην εφημερίδα είναι όλα μαλακίες. 100% μαλακίες. Από την ημέρα που τελείωσε το φιλικό με τον Εργοτέλη, πήγα στα αποδυτήρια και μίλησα στους παίκτες μου. Τους είπα ότι αν δεν αλλάξουν το στυλ παιχνιδιού, θα φύγω. Το είπα για να τους πιέσω και για να καταλάβω σε ποια ομάδα παίζουν. Ο ΟΦΗ δεν είναι ούτε η Μπαρτσελόνα, ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης, είναι μια ομάδα με πολλά προβλήματα αλλά θέλω να παίζουν με καρδιά. Όχι να φύγω; Είναι πολύ εύκολο να φύγω.

Αυτοί οι τύποι που έγραψαν αυτά, δεν έχουν σεβασμό για εμένα που δεν είναι το πιο σημαντικό αλλά δεν σέβεται την Κρήτη και τον κόσμο του ΟΦΗ. Κάθε μέρα μιλάμε όσοι είμαστε στην ομάδα και αυτό λέμε ότι πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Το ξέρω ότι έχουμε προβλήματα αλλά πολλές ομάδες στην Ευρώπη δεν έχουν προβλήματα. Δεν μου αρέσει η δικαιολογία ότι δεν παίζει κάποιος παίκτης επειδή δεν έχει χρήματα. Να πάνε να γ@%$ούν. Έδιωξα δύο παίκτες επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τους κανόνες. Μπορεί να είναι καλό γι αυτούς, αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημα μου. Δεν έχει σημασία που κατάγονται από την Κρήτη, ή από την Αφρική», ήταν μερικά που είχε πει εκείνο βράδυ ο Ιταλός.

Το περίεργο τέλος του Γκατούζο στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ

Τα πράγματα θα συνεχίσουν να είναι περίεργα στους Κρητικούς με αποτέλεσμα ο Ιταλός λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα φύγει από το νησί χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν, ενώ στους συνεργάτες του είχε πάει πως πηγαίνει στην πατρίδα του για ένα προσωπικό θέμα και θα επιστρέψει. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ με τον ίδιο να παραιτείται από τον ΟΦΗ και μερικές ημέρες μετά να δίνει συνέντευξη όπου και ανέλυσε τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση.

«Έφυγα από τον ΟΦΗ γιατί από τότε που είπαμε να πάρουμε την ομάδα άρχισαν τα προβλήματα. Από τότε που ο κ. Πουλινάκης παραιτήθηκε αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι από την πρώτη μέρα που ήρθα γίνονταν πληρωμές στους παίκτες. Το πρόβλημα υπήρχε πάντα.

Την περασμένη Δευτέρα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων αρκετοί παίκτες δεν ήρθαν στην προπόνηση επειδή δεν είχαν πληρωθεί και θα ήταν αναξιοπρεπές για εμένα να γυρίσω πίσω και να παραμείνω στην ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιλογή 100% Μαρινάκη ο Γκατούζο - Πρώτο εμπόδιο οι αντιδράσεις του κόσμου - Ούτε Αλμέιδα είναι ούτε Βαλβέρδε