Facebook Pixel Ολυμπιακός: Καλύτερα από Ολυμπιακό ο Μίτσελ - Συζητήσεις με ομάδα Champions League - "Αντίπαλος" ο Όσκαρ Γκαρθία!
| 2023-04-22 21:05:00

Καλύτερα από Ολυμπιακό ο Μίτσελ - Συζητήσεις με ομάδα Champions League - "Αντίπαλος" ο Όσκαρ Γκαρθία!

του Παναγιώτη Νικολάου
Καλύτερα από Ολυμπιακό ο Μίτσελ - Συζητήσεις με ομάδα Champions League - "Αντίπαλος" ο Όσκαρ Γκαρθία!

Τεράστια έκπληξη με τον Ισπανό, επιστρέφει στο κορυφαίο επίπεδο. Μπορεί η αποχώρησή του από το Λιμάνι να έγινε ξαφνικά και απότομα, ωστόσο η καλή δουλειά που έκανε τους τελευταίους μήνες, αναμένεται να του αποφέρει ένα πολύ καλό συμβόλαιο, σε ομάδα με ευρωπαϊκη παρουσία.

Όλα δείχνουν πως ο Τζενάρο Γκατούζο θα είναι ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού, διαδεχόμενος τον Ζοσέ Ανιγκό αλλά παίρνοντας ουσιαστικά την σκυτάλη από τον Μίτσελ, αφού ο Γάλλος λειτουργεί ως υπηρεσιακός τεχνικός.

Ο Γκατούζο αποτελεί προσωπική επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πάντως εξέτασε (και εξετάζει ακόμα!) και άλλες περιπτώσεις προπονητών προτού καταλήξει -εκτός σοβαρού απροόπτου- στον Ιταλό. Ένας από αυτούς που ακούστηκαν για τον Ολυμπιακό ήταν ο Μπαράκ Μπαχάρ, που όμως όλα δείχνουν ότι θα καταλήξει στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ισραηλινός τεχνικός αναμένεται να υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ομάδα της Σερβίας, απολαμβάνοντας μάλιστα ιδιαίτερα υψηλές αποδοχές. Τις τελευταίες μέρες γράφτηκε πως οι διαπραγματεύσεις «κόλλησαν» εξαιτίας των απαιτήσεων της Μακάμπι Χάιφα, όμως υπάρχει δεδομένη συμφωνία μεταξύ Μπαχάρ και Ερυθρού Αστέρα. Συνεπώς θα αποτελέσει έκπληξη εάν δεν βρεθεί η «χρυσή» τομή μεταξύ των ομάδων που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις.

 

Η συγκεκριμένη πολύ πιθανή εξέλιξη αφήνει κενό τον πάγκο της Μακάμπι Χάιφα και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σύλλογος από το Ισραήλ (που ετοιμάζεται να κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα και να παίξει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ το καλοκαίρι) δεν αποκλείεται να κοιτάξει προς Ισπανία μέσω… Ελλάδας για να βρει τον επόμενο προπονητή του. Για την ακρίβεια, στα ρεπορτάζ της Μακάμπι «παίζουν» ως επιλογές ο Μίτσελ και ο Όσκαρ Γκαρθία, δηλαδή δύο πρώην τεχνικοί του Ολυμπιακού!

Ο Μίτσελ κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του στο Λιμάνι, η οποία είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Στο τέλος ο Ισπανός πήρε την απόφαση να παραιτηθεί, αφού το «γυαλί» της σχέσης του με τους οπαδούς της ομάδας ράγισε, με τον Μίτσελ να αντιδρά στη σκληρή κριτική που δεχόταν λόγω των τελευταίων ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Εκτός της Ελλάδας ο έμπειρος τεχνικός έχει προπονήσει σε Ισπανία, Γαλλία (Μαρσέιγ) και Μεξικό (Πούμας).

Όσο για τον Όσκαρ Γκαρθία, πέρασε από τον Ολυμπιακό για μόλις δύο μήνες το 2018 και οι Έλληνες φίλαθλοι περισσότερο τον θυμούνται για το συμβάν με το ρολό ταμειακής στην Τούμπα (που προκάλεσε τη ματαίωση του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) παρά για τα αγωνιστικά του κατορθώματα. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης πάντως είναι ότι ο Γκαρθία στο παρελθόν έχει καταγράψει δύο θητείες (2012-13 και 2013-14) στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, δηλαδή τη μεγάλη αντίπαλο της Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φορ-εκτελεστής με μεταγραφή 5 εκατ. για Ολυμπιακό! Έχασε κιλά και πετά - Ξύλο γιατί είναι... προδότης ( Vid)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags