Facebook Pixel Απουσία επιθετικών, κούραση και σκοπιμότητα καθόρισαν το αποτέλεσμα!
| 2012-01-15 23:40:00

Απουσία επιθετικών, κούραση και σκοπιμότητα καθόρισαν το αποτέλεσμα!

Απουσία επιθετικών, κούραση και σκοπιμότητα καθόρισαν το αποτέλεσμα!

Το remake στο Περιστέρι δεν… «έβγαλε νικητή», γεγονός που κρίνεται φυσιολογικό δεδομένου ότι οι προπονητές επεδίωξαν πρωτίστως να μη χάσουν. Παρά το γεγονός ότι ο Άρης επέδειξε δείγματα «αγωνιστικής κυριαρχίας» στο πρώτο 35λεπτό, εντούτοις δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ διότι στερείται center for με ικανότητα στο σκοράρισμα.

Οι επιτελικοί του μέσοι διαθέτουν ικανοποιητική τεχνική κατάρτιση αλλά δεν έχουν «έφεση στο τελείωμα» και δεν πατούν συχνά περιοχή ώστε να «νικήσουν» τους αντίπαλους τερματοφύλακες από πλεονεκτική θέση.

Απουσία επιθετικών για Ατρόμητο και Άρη
Οι κιτρινόμαυροι χωλαίνουν στην επίθεση από την αρχή της χρονιάς. Η ανομβρία επιδεινώθηκε με την αποχώρηση Τσέζαρεκ-Γιάκομπ, ενώ «χτύπησε κόκκινο» λόγω της απουσίας του Καστίγιο (λόγω κόκκινης κάρτας) και του Σολτάνι (λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς στα αποδυτήρια). Παρά το γεγονός ότι η χρησιμοποίηση τεσσάρων βραχύσωμων επιτελικών μέσων βελτίωσε αισθητά την κυκλοφορία της ομάδας (53% κατοχή), εντούτοις οδήγησε σε «απουσία παικτών» στη μεγάλη περιοχή. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη ήταν ικανοποιητική μέχρι τα 3/4 του γηπέδου αλλά «σταματούσε» λόγω λειψανδρίας σε «θέση για γκολ». Επειδή, λοιπόν, κρίνεται δύσκολη η επίτευξη τέρματος χωρίς «φορ περιοχής» είναι αναμενόμενη η αποτυχία να δημιουργήσουν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις.

Σχόλιο: Ο «κατά συνθήκη» επιθετικός Γιαννιώτας και ο «κατά συνθήκη εξτρέμ» Νέτο δεν επιχείρησαν ούτε ένα σουτ προς την αντίπαλη εστία. Αντίθετα, οι Κατίδης-Ούμπιντεζ προσπάθησαν να σκοράρουν (9 σουτ συνολικά) υπό προϋποθέσεις που δε μπορούν να απειλήσουν ποιοτικούς τερματοφύλακες όπως ο Ιτάνζ.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags