Μπορεί να μην έχει γίνει γνωστή ακόμα η οικονομική συμφωνία του του Λιονέλ Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι ωστόσο, αυτό σύντομα θα πάψει να είναι μυστήριο. Η ένωση παικτών MLS (MLSPA) δημοσιεύει τα συμβόλαια όλων των παικτών του αμερικανικού πρωταθλήματος στον ιστότοπό της.

 Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας της Βραζιλίας «O’ Globo», λαμβάνοντας υπόψη τις αναφορές των ΜΜΕ για τις αποδοχές του Αργεντινού  αλλά και το συμβόλαιο που είχε με την Παρί Σεν Ζερμέν (σ.σ: 40 εκατομμύρια ευρώ), θα πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον περισσότερο από πέντε φορές τον μισθό του πιο ακριβοπληρωμένου παίκτη στο MLS, του Ελβετού μέσου της Σικάγο Φάιαρ Χερντάν Σακίρι, ο οποίος λαμβάνει 8,153 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. 

 Το MLS διατηρεί μια ελάχιστη αμοιβή για τους παίκτες, η οποία είναι 67.360  δολάρια. Αυτή τη στιγμή, 41 παίκτες λαμβάνουν αυτά τα χρήματα. Ο μισθός του Μέσι, λοιπόν, θα ήταν 638 φορές μεγαλύτερος από τον δικό τους. Αν προσθέσει κάποιος τις αποδοχές και των 41 παικτών, ο Μέσι θα εξακολουθούσε να έχει 15 φορές υψηλότερο μισθό.

 Για να ξεπεραστούν οι ετήσιες αποδοχές του Μέσι, υπολογισμός που δεν περιλαμβάνει συμφωνίες με Apple Tv  και Adidas, πρέπει να προσθέσει εκείνες των κορυφαίων επτά πιο ακριβοπληρωμένων παικτών στο MLS.
 
 Όταν πρόκειται μόνο για την ομάδα του, την Ίντερ Μαϊάμι, η ετήσια μισθοδοσία της ομάδας σήμερα είναι 15,9 εκατομμύρια δολάρια.  Έτσι ο Μέσι θα λάβει υπερδιπλάσια χρήματα και από τους 31 παίκτες της ομάδας.

Στο ρόστερ, μόνο τρεις παίκτες κερδίζουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Πρόκειται για τον Βενεζουελανό επιθετικό Ζόζεφ Μαρτίνεζ (4,391 εκατομμύρια δολάρια), τον Μεξικανό μέσο Ροδόλφο Πισάρο (3,350 εκατομμύρια δολάρια) και τον Αργεντινό αμυντικό Λεάνδρο Πίρες (1,095 εκατομμύρια δολάρια). Από την άλλη, δέκα παίκτες λαμβάνουν λιγότερα από 100.000  δολάρια.