Facebook Pixel ΑΕΚ: Από τον τελικό Mundial U20... για ΑΕΚ - "Η πιο ρεαλιστική λύση - Ντρίμπλα, φαντασία και κάθετα τρεξίματα" (Vid)
| 2023-06-14 18:28:00

Από τον τελικό Mundial U20... για ΑΕΚ - "Η πιο ρεαλιστική λύση - Ντρίμπλα, φαντασία και κάθετα τρεξίματα" (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Από τον τελικό Mundial U20... για ΑΕΚ - "Η πιο ρεαλιστική λύση - Ντρίμπλα, φαντασία και κάθετα τρεξίματα" (Vid)

Άνετα παίζουν στα τοπ5 πρωταθλήματα Κορτές και Ροντρίγκες"! Ο Χάρης Μιλτιάδους αποκρυπτογραφεί στο Sportdog τις δύο περιπτώσεις που τσέκαρε ο Σαλίνας στο Μουντιάλ Κ20 και γράφτηκαν στον Τύπο.

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ακούστηκαν στο μεταγραφικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ, με αφορμή την παρουσία του σκάουτερ της ΑΕΚ, Φαμπιάν Σαλίνας στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 που διεξάγεται στην Αργεντινή.

Το πρώτο όνομα αφορά τον Ουρουγουανό στράικερ, Λουτσιάνο Ροντρίγκες, τον οποίο ο ανιχνευτής των νταμπλούχων Ελλάδας, παρακολούθησε στην αναμέτρηση με την Τυνησία στις 28 Μαΐου 2023, ήταν βέβαια βασικός στην πρεμιέρα με το Ιράκ, το ίδιο και τη 2η αγωνιστική με Αγγλία, αλλά στο ματς με τη Γκάμπια για τους «16» αποβλήθηκε με αποτέλεσμα να είναι τιμωρημένος στα προημιτελικά και τα ημιτελικά, απέναντι σε ΗΠΑ και Ισραήλ αντίστοιχα. Ωστόσο στον τελικό με την Ιταλία δήλωσε παρών και με δικό του γκολ χάρισε τη νίκη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-20 στη χώρα του (έχει 33 συμμετοχές και 11 γκολ με την Κ20 της Ουρουγουάης).

Ο 20χρονος άσος βρέθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, λίγο πριν κηρύξει ο ΠΟΥ την πανδημία λόγω κορωνοϊού, από τις Ακαδημίες της Μπέλα Βίστα στην Προγκρέσο και τον Ιανουάριο του 2023 πήρε μεταγραφή στην ουρουγουανική Λίβερπουλ έναντι 466.000 Ευρώ, με την οποία μέτρησε φέτος 10 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ.

Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί, ότι μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις της επίθεσης! Είναι δεξιοπόδαρος και μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο αριστερό όσο και στο δεξί φτερό, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 1,5 εκατ.Ευρώ.

Η άλλη περίπτωση που φέρεται να έχει ξεχωρίσει ο Σαλίνας, είναι ο Όσκαρ Μοανουέλ Κορτές, ο οποίος είναι γέννημα-θρέμμα της Μιγιονάριος. Στην πρώτη ομάδα ντεμπούταρε το 2022 και τη φετινή σεζόν 2023 μέτρησε 16 συμμετοχές, 6 γκολ και 3 ασίστ σε πρωτάθλημα, Λιμπερταδόρες και Σουνταμερικάνα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 ήταν βασικός σε όλα τα ματς της Εθνικής Κολομβίας, μέχρι τα ημιτελικά όπου η ομάδα του αποκλείστηκε από την Ιταλία, ενώ ο ίδιος είχε 4 γκολ και 2 ασίστ στη διοργάνωση (Έχει 24 συμμετοχές και 11 γκολ με την Κ20 της Κολομβίας).

Ο 19χρονος είναι και αυτός πολυθεσίτης, όπως ο Ροντρίγκες! Μπορεί να καλύψει και τις δύο πτέρυγες, αλλά και να πάρει θέση στον άξονα ως επιθετικός μέσος. Η αξία του ανέρχεται επίσης στα 1,5 εκατ.Ευρώ, ενώ παρακολουθείται από την Τορίνο, που ήταν ένας βασικός λόγος που η ομάδα του επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2025.

Άνετα παίζουν στα κορυφαία 5 πρωταθλήματα

Ο Σαλίνα είχε κάνει δηλώσεις για την παρουσία του στο Μουντιάλ Κ20, στις οποίες τόνισε, ότι αναζητεί τους καλύτερους παίκτες και αν μπορούν να χωρέσουν στο σύστημα του Ματίας Αλμέιδα. Όπως καταλαβαίνετε, τα στατιστικά τους και το γεγονός, ότι ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους στη διοργάνωση, δείχνουν πως είναι αξιόλογες περιπτώσεις.

«Αμφότεροι πρόκειται για εξαιρετικές περιπτώσεις. Είναι ακραίοι επιθετικοί, 19 ετών, όμως δύσκολα θεωρώ θα αποτελούν ρεζέρβες, όπως έπεσε το μάτι μου κάπου που γράφτηκε στον Τύπο», ανέφερε στο Sportdog ο Χάρης Μιλτιάδους, σπορτκάστερ του ΡΙΚ που έχει προσωπική άποψη για τους δύο ποδοσφαιριστές, αφού παρακολούθησε τη διοργάνωση.

«Και οι δύο άνετα θα αγωνίζονταν ως βασικοί σε πρωταθλήματα με UEFA ranking 5 εως 10, ενώ στα 5 κορυφαία και αλλαγή να έπαιζαν ο χρόνος πολύ δύσκολα δεν θα ήταν σύμμαχος τους για να καθιερωθούν. Γιατί το λέω αυτό; Από την φιναλίστ Εθνική νέων Ιταλίας η Τσέλσι απέκτησε ήδη τον Τσέζαρε Κασαντέι από την Ίντερ για 15 εκ., ενώ ο Τομάσο Μπαλτάντζι της Έμπολι αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης αυτό το καλοκαίρι», υποστηρίζει ο Κύπριος δημοσιογράφος, ο οποίος θεωρεί, ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για την περίπτωσή τους από Ευρώπη. «Οι δύο παίκτες που βολιδοσκοπεί η ΑΕΚ έχουν τεράστιες προοπτικές γιατί κατάθεσαν τέτοια στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο που η Ευρώπη είναι σχεδόν δεδομένο, ότι θα στείλει προτάσεις σε Λίβερπουλ Μοντεβιδέο (ομάδα του Ροδρίγες) και σε Μιγιονάριος (ομάδα του Κορτές)», σημειώνει ο συνάδελφος.

Η πιο ρεαλιστική περίπτωση

Ο Χάρης Μιλτιάδους θεωρεί, ότι αμφότεροι έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Δεν στερούνται όμως μειονεκτημάτων. «Ο Ροδρίγες είναι ταχύτατος, προς το παρόν του λείπουν τα τελειώματα, ωστόσο διαθέτει ντρίμπλα, φαντασία και κάθετα τρεξίματα. Στον τελικό κόντρα στους Ιταλούς ταλαιπώρησε πολύ τα πλάγια μπακ των αντιπάλων. Μια αδυναμία (λόγω ηλικίας) που εντοπίζω είναι στις αποφάσεις, τελική πάσα κλπ.

Ο Κορτές από την άλλη, εκτός του ότι είναι πιο ρεαλιστικό να έρθει στην Ένωση, έχει λιγότερα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του συγκριτικά με τον Ροδρίγες. Διαθέτει καλύτερα τελειώματα, αλλά από θέμα εκρηκτικότητας, σπριντ στον χώρο και δημιουργικά υστερεί σε σχέση με τον Ουρουγουανό. Αν με ρωτάτε αν θα εξελιχθεί σε Φέλιξ Μπόρχα, η ταπεινή μου γνώμη είναι πως όχι όμως όπως κάθε νέος ηλικιακά Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής θα έχει δύσκολη προσαρμογή», είπε ο σπόρτκαστερ του ΡΙΚ και κατέληξε:

«Είναι ναι μεν γρήγοροι ακραίοι επιθετικοί, αλλά πιστεύω πως έχουν διαφορετικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με το γκολ του Λουτσιάνο Ροντρίγκες στον τελικό ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags