Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Καπετάνιος και killer στον Ολυμπιακό, ξεπέρασε και τον Κυριάκο - Αριστούχος, τεχνίτης και 10αρι στον ΠΑΟΚ (Vid)
| 2023-06-18 10:00:00

Καπετάνιος και killer στον Ολυμπιακό, ξεπέρασε και τον Κυριάκο - Αριστούχος, τεχνίτης και 10αρι στον ΠΑΟΚ (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Παιδιά που ξεχωρίζουν εντός και εκτός γηπέδου. Είναι το μέλλον! Το Sportdog καταγράφει τα ταλέντα που εντυπωσίασαν στον πρόσφατο τελικό Κ17 μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Ο τελικός του πρωταθλήματος Κ17 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, γεμάτο γκολ, ανατροπές και φοβερό θέαμα. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτερη ομάδα τη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτου. Ευτύχησαν να προηγηθούν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Κεσίδη, ενώ στο 52’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με κεφαλιά του Καλαϊτζίδη. Το 2-0 ήταν ένα ηλεκτροσόκ για τους Πειραιώτες που βρήκαν γρήγορα αντίδραση και μείωσαν στο 61’ με τον Κωστούλα, ενώ είκοσι λεπτά αργότερα ο νεοεισελθείς Λίγδας έφερε το ματς στα ίσια και οδήγησε την αναμέτρηση στην παράταση.

Στον επιπλέον χρόνο ο Λίγδας ξαναχτύπησε και έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους», ο Τσομπάνης ισοφάρισε σε 3-3 για τους «ασπρόμαυρους». Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης όμως ο Κωστούλας μίλησε ξανά για το 4-3 και στο 110’ ο Λιατσικούρας έδωσε αέρα δύο τερμάτων, με τον ΠΑΟΚ να μην παραδίδεται εύκολα και να μειώνει στο 119’ με τον Τσομπάνη, αλλά το 5-4 παρέμεινε ως τελικό σκορ.

Το Sportdog καταγράφει μερικές από τις περιπτώσεις που πρωταγωνίστησαν και άλλες που ξεχώρισαν:​

Ο MVP

Χαράλαμπος Κωστούλας: Ήταν δικαιότατα ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης! Το Sportdog έχει κάνει εκτενές αφιέρωμα στον γιο του Θανάση Κωστούλα με τίτλο «Πιτσιρικάς Killer στον Ολυμπιακό με γκολ αλά Ζλάταν - Τον έχασε ο ΠΑΟΚ... θυμίζει Κωνσταντέλια!», στο οποίο περιγράψαμε την πορεία του από το Βόλο στο λιμάνι, παρότι είχε βρεθεί πολύ κοντά στους «ασπρόμαυρους». Το παιδί έχει killer instinct και το απέδειξε για μία ακόμα φορά. Με το πρώτο του γκολ στην αναμέτρηση έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης έδωσε το προβάδισμα της νίκης και της κατάκτησης του πρωταθλήματος Κ-17 από την ομάδα του Πειραιά, σε μία χρονιά, την οποία ολοκλήρωσε με 16 εμφανίσεις 9 γκολ και 3 ασίστ.

Πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου ήρθαν να δούνε τον Χαράλαμπο, ο οποίος και τους αντάμειψε με το πάθος και τη θέληση που έδειξε. Το σημαντικότερο είναι, ότι επιβεβαίωσε όσα είπε ο προπονητής του στις Ακαδημίες του Αθλητικού Συλλόγου Αγίας Άννας, Νίκος Αθανασιάδης στο Sportdog. Tου αρέσει να βγαίνει στα δύσκολα, όπως ο καπετάνιος που στη φουρτούνα φαίνεται. Το παιχνίδι δεν πήγε καλά, εκείνος όμως με τα ηγετικά του χαρακτηριστικά πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε στην ανατροπή και στην επιτυχία.

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας επιβεβαίωσε επίσης, ότι μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο. Το πρώτο γκολ που σημείωσε, ήταν καθαρά ένα σεντερφορίσιο γκολ με κεφαλιά ψαράκι, ενώ το δεύτερο είχε εξαιρετικό βαθμό δυσκολίας, αφού ήταν ένα τέρμα με μία επαφή εκτός περιοχής. Συνεπώς δίκαια αναδείχτηκε MVP, σε έναν φοβερό τελικό, στον οποίο πάλεψαν οι παίκτες και των δύο ομάδων. Το σημαντικότερο είναι, ότι ο 16χρονος έχει αλματώδη εξέλιξη.

Ανεβαίνει συνεχώς σκαλοπάτια. Το πρώτο μεγάλο σκαλοπάτι ήταν ότι ανέβηκε στον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά κλήθηκε στην Εθνική. Μετά ανέβηκε στην Κ17, στην Κ19 και την Κ23 (Ολυμπιακός Β’). Σε ηλικία 15 ετών, 7 μηνών και 27 ημερών έγινε ο νεότερος επαγγελματίας που φόρεσε ποτέ την «ερυθρόλευκη» φανέλα και ξεπέρασε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Και μην ξεχνάμε, ότι έχει πάρει πρωτάθλημα με τρεις ομάδες των Υποδομών του Ολυμπιακού (Κ15, Κ17, Κ19).

Η χρυσή αλλαγή

Χρήστος Λίγδας: Μπήκε στο 76’ και μέσα σε πέντε λεπτά ισοφάρισε με το γκολ που πέτυχε, ενώ ξαναχτύπησε και στην παράταση. Είναι γεννηθείς στις 12 Οκτωβρίου 2006 και αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ.

Δεν πρωταγωνίστησε όμως μόνο στον τελικό, αλλά και στα ημιτελικά με τον Άρη με την κίνηση Fair Play που έκανε, για την οποία έγινε εκτενή αναφορά και έλαβε τα συγχαρητήρια της Super League και το σχετικό βραβείο ευ αγωνίζεσθαι για τη φετινή σεζόν. Όταν είδε αντίπαλό του(σ.σ. Θωμά Μαγή) να τραυματίζεται και να σωριάζεται στο χορτάρι, εκείνος έβγαλε τη μπάλα πλάγιο, ενώ ήταν σε θέση τετ α τετ.

Στον τελικό ήταν μαζί με τον Κωστούλα οι ποδοσφαιριστές που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου. Για τον προπονητή των Πειραιωτών, Δημήτρη Μαυρογενίδη, ο Λίγδας ήταν η χρυσή αλλαγή, αφού ισοφάρισε στα πέντε λεπτά από την είσοδό του στο γήπεδο. Σε αυτόν απέδωσε ο παίκτης την επιτυχία, διότι όλη η ομάδα ακολούθησε το πλάνο του, κάτι που δείχνει πόσο πολύ τον σέβεται.

Ο αριστούχος

Βασίλης Παπαγεωργίου: Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Είναι γεννηθείς στις 8 Απριλίου του 2006 και όπως αναφέρουν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, από 7 χρονών έχει εξελιχθεί σ’ έναν ιδιαίτερα έξυπνο κεντρικό μέσο, με καλή αντίληψη του παιχνιδιού, ενώ διαθέτει και καλή τεχνική και ταχύτητα. Είναι δε, και αριστούχος μαθητής. Πάντως ο παίκτης προέρχεται από τις υποδομές του Θερμαϊκού Θέρμης.

Αγωνίζεται ως 10άρι, πίσω από το φορ. Είναι παίκτης που είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια. Κινείται στον χώρο, έχει τεχνική, επαφή της μπάλας και έχει γρήγορη σκέψη. Είναι παίκτης που είναι για να εξελιχθεί περισσότερο. Το επίπεδό του είναι για μεγαλύτερες ηλικίες από την Κ17 που αγωνίζεται τώρα.

Οι δηλώσεις του δε δείχνουν, ότι δεν απογοητεύεται από οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Παρά την απώλεια του τίτλου στο παιχνίδι, ο ίδιος δεν έβγαλε καθόλου πικρία στα λόγια του μετά την ήτταν. «Ήταν ο πιο όμορφος τελικός Κ17, προηγηθήκαμε με 2-0, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το σκορ, δεν το βάλαμε κάτω. Το πιστέψαμε, έχουμε μάθει να πολεμάμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, αυτή είναι η άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου», είπε συγκεκριμένα.

Οι άξιες αναφορές

Από εκεί και πέρα δεν γίνεται να μη γίνει μία μικρή αναφορά σε κάποιους άλλους όπως ο Μουζακίτης, ο οποίος έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά στον τελικό έγινε αλλαγή από τον Φίλη, ο οποίος δείχνει, ότι με δουλειά μπορεί να εξελιχθεί πάρα πολύ. Επίσης ο Λιατσικούρας έδειξε επίσης εξαιρετικά στοιχεία. Επιπρόσθετα και παίκτες του ΠΑΟΚ είναι άξιοι μνείας και δη όπως ο Κεσίδης, ο Καλαϊτζίδης και ο Τσομπάνης που έβαλαν τα τέσσερα γκολ της ομάδας. Ο πρώτος είναι πλάγιος επιθετικός – εξίσου καλός και στις δύο πλευρές – έχει καλό σουτ, όπως και καλά χτυπήματα στη μπάλα, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερό μπακ. Ο δεύτερος έχει αίσθηση του χώρου, καλές επαφές και μυαλό. Ο τρίτος και μόνο ότι βρήκε δύο φορές δίχτυα δείχνει πόσο μεγάλη αίσθηση του γκολ έχει.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χτυπούν το κεφάλι τους" στον Ολυμπιακό - Έχασαν τζάμπα 11αδατο παίκτη, υπέγραψε στον ΠΑΟ - "Αυτογκόλ"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags