Facebook Pixel Τουλάχιστον, δεν "Χ"άθηκε η παράδοση...
| 2012-01-21 20:08:00

Τουλάχιστον, δεν "Χ"άθηκε η παράδοση...

Τουλάχιστον, δεν "Χ"άθηκε η παράδοση...

Ούτε τώρα κατάφερε ο Εργοτέλης να κερδίσει την ΑΕΚ που βρίσκεται υπό διάλυση, αλλά αντιστέκεται με τους τελευταίους παίκτες που της απέμειναν και έφυγε με το ισόπαλο 1-1 από το Παγκρήτιο. Πολύ βροχή και χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο από τις δύο ομάδες.

Ισόπαλη 1-1 αναδείχτηκε η ΑΕΚ στο Παγκρήτιο κόντρα στον Εργοτέλη, ο οποίος προσπαθεί εδώ και χρόνια να την κερδίσει αλλά ούτε τώρα που η Ένωση είναι υπό διάλυση δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Οι "κιτρινόμαυροι" προηγήθηκαν με τον Λυμπερόπουλο στο 49', οι Κρητικοί όμως πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ του Κατσικοκέρη στο 74'.

Χωρίς... φευγάτους η ΑΕΚ

Παίκτες που το όνομα τους εμπλέκεται σε σενάρια αποχώρησης από την ΑΕΚ, λόγω των οικονομικών προβλημάτων άφησε εκτός 11άδας και αποστολής ο Νίκος Κωστένογλου για το ματς με τον Εργοτέλη! Όπως σας ενημέρωσε ο σκύλος, ο προπονητής της Ένωσης προτίμησε να βάλει στη θέση του Καράμπελα τον Παναγιώτη Λαγό στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Αργυρίου αντί του Κοντοέ στο δεξί και τον Μπουγαΐδη αντί του Κάλα (εκτός αποστολής) ως παρτενέρ του Δέλλα στα στόπερ. Μάλιστα στην αριστερή πτέρυγα, ο Λεονάρντο τέθηκε εκτός αποστολής με τον Κλωναρίδη να παίρνει τη θέση του, ενώ ούτε ο Μπέλεκ έπαιξε βασικός. Έτσι ο Σιαλμάς αγωνίστηκε δεξί εξτρέμ με τον Λυμπερόπουλο κορυφή.

Βροχή και αργός ρυθμός

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν και το καλύτερο. Βαρετό, χωρίς ρυθμό, ένταση και φάσεις. Για να καταλάβετε πόσο απογοητευτική ήταν η εικόνα του παιχνιδιού, το πρώτο σουτ που επιχειρήθηκε ήταν στο 20' από πλευράς Εργοτέλη που ήταν και εντελώς άστοχο. Το σουτ του Κλωναρίδη στο 21' το οποίο αποκρούστηκε από τον Πίρσον ξύπνησε κάπως τις δύο ομάδες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άλλαξε η ροή του ματς αισθητά. Απλά δημιουργήθηκαν 2-3 ευκαιρίες, υπήρξε ένα γκολ το οποίο δικαίως δεν μέτρησε αφού ο Μπούντιμερ χρησιμοποίησε το χέρι του στο 30' για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και έτσι παρέμεινε το 0-0 ως σκορ ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι από την αρχή του αγώνα η βροχή που έπεφτε συνεχόμενα στο Παγκρήτιο δυσκόλευε περισσότερο τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Δεν χαρίζει ο Λύμπε...

Το δεύτερο 45λεπτ ήταν πολύ καλύτερο από πλευράς θεάματος. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Κωστένογλου αντικατέστησε τον Κάρλος με τον Γκερέιρο, αφού ο Ισπανός αντιμετώπισε προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, έτσι ο προπονητής της Ένωσης ήθελε τον Βραζιλιάνο για να φτιάξει παιχνίδι. Η ΑΕΚ πάντως κατάφερε να προηγηθεί νωρίς με γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου, ο οποίος δεν χαρίστηκε στο λάθος διώξιμο του Φραγκουλάκη, ύστερα από γέμισμα. Ο Λύμπε τσίμπησε την μπάλα, έπιασε δυνατό σουτ στο ύψος του πέναλτι και άνοιξε το σκορ (0-1). Έτσι απλά...

Όταν χάνεις... Λαγούς με πετραχίλια τρως γκολ!

Στη συνέχεια το ματς απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό, με τον Εργοτέλη να τρέχει για την ισοφάριση και την ΑΕΚ να κυνηγάει ένα δεύτερο γκολ. Οι “κιτρινόμαυροι” μάλιστα έχασαν αρκετές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Πίρσον, η πιο χαρακτηριστική όμως από αυτές ήταν του 74' με τον Λαγό να καταστρέφει ολομόναχος την αντεπίθεση στέλνοντας την πάσα προς τον Σιαλμά άουτ. Αυτό το πλήρωσε στην ακριβώς επόμενη φάση η Ένωση, με τους Κρητικούς να φέρνουν το ματς στα ίσια στο ίδιο λεπτό! Ο Κουτσιανικούλης έκανε άνω κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων, έφτασε μπροστά στον Αραμπατζή και την τελευταία στιγμή έσπασε την μπάλα στον Κατσικοκέρη που έγραψε με πλασέ το 1-1!

Στα τελευταία λεπτα οι δύο ομάδες διεκδίκησαν στα ίσια τη νίκη, χάνοντας πολλές ευκαιρίες στην κόντρα επίθεση. Καμία δεν κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και έτσι έμεινε το 1-1 ως τελικό σκορ.

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ

90'+2' Γυριστό σουτ του Σιαλμά εντός περιοχής, η μπάλα άουτ.

Επανηλθε ο Αργυρίου ο οποίος δεν πατάει καλά!

90' Τρία λεπτά καθυστερήσεις.

Ο Αργυρίου έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να συνεχίσει. Με 10 η ΑΕΚ τα τελευταία λεπτά.

88΄ Κίτρινη κάρτα στον Βάργκας

85' Κίτρινη κάρτα στον Γιαλούση.

83' -Αλλαγή για τον Εργοτέλη: Έξω ο Μπούντιμιρ μέσα ο Χάντι.

83' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο άουτ.

79' Αντεπίθεση για τον Εργοτέλη με τον Κατσικοκέρη να βγάζει πρωοθημένη μπαλιά στον Μπούντιμιρ ο οποίος δεν την πρόλαβε.

77' Καλό σουτ του Φραγκουλάκη άουτ.

74' Γκολ για τον Εργοτέλη: Ύστερα από αντεπίθεση με τον Εργοτέλη, ο Κουτσιανικούλης άδειασε όλη την άμυνα της ΑΕΚ από δεξιά έφτασε μέχρι την τελική γραμμή έσπασε στον Κατσικοκέρη ο οποίος με πλασέ έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

74' Αντεπίθεση για την ΑΕΚ (δύο εναντίον ενός), με τον Λαγό να μπαίνει από αριστερά αλλά η πάσα του στον Σιαλμά ήταν εντελώς άστοχη και κατέληξε άουτ.

73' Δοκάρι για τον Εργοτέλη ύστερα από σουτ του Κυριακίδη!

70' Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Καφές αντί του Κλωναρίδη.

64' Καλό σουτ του Κατσικοκέρη η μπάλα άουτ.

63' Αντεπίθεση για την ΑΕΚ με τον Σιαλμά να φεύγει από αριστέρα στη συνέχεια σούταρε και η μπάλα κατέληξε άουτ.

61' -Πρώτη αλλαγή για τον Εργοτέλη. Ο Κατσικοκέρης στη θέση του Μπέτο.

60' Αντεπίθεση του Κουτσιανικούλη, ο οποίος αντί να σουτάρει έσπασε την μπάλα στον Φραγκουλάκη, του οποίου το σουτ κόντραρε στον Αργυρίου και έφυγε κόρνερ.

60' Απίστευτη ευκαιρία χάνει ο Σιαλμάς, ο οποίος από κοντά στέλνει την μπάλα άουτ. Υποψία για οφσάιντ του Δέλλα στο ξεκίνημα της φάσης.

56΄Κίτρινη στον Τζανακάκη

55' Καλό σουτ του Μπέτο μπλοκάρει ο Αραμπατζής.

51' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο η μπάλα άουτ.

49' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από λάθος διώξιμο του Τζανακάκη, ο Λυμπερόπουλος τσίμπησε την μπάλα μέσα στην περιοχή του Εργοτέλη, σούταρε ανοίγοντας το σκορ (0-1).

48' Σουτ του Λυμπερόπουλου πάνω στον Πίρσον

47' Κίτρινη κάρτα στον Κυριακίδη

Έναρξη δευτέρου μέρους.

-Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Γκερέιρο αντί του Χοσέ Κάρλος. Ο Βραζιλιάνος θα αναλάβει τη δημιουργία παιχνιδιού για την Ένωση στο δεύετρο ημίχρονο.

Λήξη πρώτου ημιχρόνου

45'+1' Κίτρινη κάρτα στον Κουτσιανικούλη.

45' Ένα λεπτό καθυστέρηση...

43' -Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Κοντοές αντί του τραυματία Μπουγαΐδη.

42' Σέντρα του Αργυρίου από δεξιά, ο Σιαλμάς πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Πίρσον μπλόκαρε.

Πολύ βροχή και κρύο στο Παγκρήτιο

40' Ο Μπουγαΐδης ζητάει αλλαγή καθώς τραυματίστηκε.

36' Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Φραγκουλάκη, η μπάλα πέρασε άουτ.

35' Kίτρινη κάρτα στον Ρίκκα

32' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλάκη, η μπάλα κόντραρε στο τείχος αλλά ο Αραμπατζής δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε.

31' Κίτρινη ο Λαγός

31' Ο Αραμπατζής αποκρούει σουτ με εκτίναξη στην αριστερή του γωνία.

30' O Oλίσε πέρασε τον Αργυρίου από αριστερά, έσπασε την μπάλα στον Μπούντιμιρ, ο οποίος με έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι. Φυσικά το γκολ δεν μέτρησε και ο παίκτης του Εργοτέλη πήρε κίτρινη

21' Καλό μακρινό σουτ του Κλωναρίδη απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Πίρσον.

20' Πρώτο σουτ του αγώνα για τον Εργοτέλη, πολύ άστοχο.

15' Σχόλιο: Πολύ κακό παιχνίδι μέχρι στιγμής, χωρίς καμία φάση.

2' Eυκαιρία για την ΑΕΚ: Ύστερα από ωραία μπαλιά του Βάργκας ο Κλωναρίδης έκανε κούρσα από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα η οποία ανακόπηκε από τον Χίμπλινγκερ.

1' Έναρξη αγώνα

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Μπέτο, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιερ, Τζανακάκης, Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης, Ολίσε

AEK (Kωστένογλου): Αραμπατζής, Αργυρίου, Λαγός, Δέλλας, Μπουγαΐδης, Βάργκας, Ρίκκα, Χοσέ Κάρλος, Κλωναρίδης, Σιαλμάς, Λυμπερόπουλος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags