Κατάφεραν όμως να πείσουν τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά, Ν’Κολό Καντέ, Κουλιμπαλί, Φιρμίνο, Φαμπίνιο, Νέβες, Μεντί, Μπρόζοβιτς, ενώ μέχρι τις αρχές Αυγούστου ίσως πείσουν και τον Ρομέλου Λουκάκου τον οποίο, και αφού τα έκανε θάλασσα δεν θέλει πλέον κανείς: ούτε η Τσέλσι, ούτε η Ίντερ, ούτε και η Γιουβέντους.

 Τα μεγάλα όνειρα όμως ήταν, in primis του Λιονέλ Μέσι, που προτίμησε τα 60εκ. ευρώ το χρόνο που του πρόσφερε ο ένας εκ των ιδιοκτητών, Ντέιβιντ Μπέκαμ για να δοκιμάσει την αμερικανική εμπειρία, και λιγότερο ψυχοφθόρα σε σχέση μ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Ίντερ Μαϊάμι. Ο μεγάλος Αργεντινός σταρ, παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική του στο Κατάρ, προκειμένου ν’ απολαύσει την ηρεμία και τη μαγεία της Φλόριντα αρνήθηκε 500εκ. ευρώ το χρόνο (ή 1.3 εκ. ευρώ την ημέρα!) που του έδινε η Αλ Χιλάλ.

 Η ίδια ομάδα έδινε 120εκ. το χρόνο στον 37χρονο Λούκα Μόντριτς που, αφού το σκέφτηκε συνειδητοποιώντας ότι είναι ακόμη «μικρός» για σύνταξη προτίμησε να παραμείνει για 11η συνεχόμενη χρονιά στη Μαδρίτη.

 Πάντα, η Αλ Χιλάλ άλλαξε τότε ρότα και κατευθύνθηκε προς τη Βαρκελώνη, εισπράττοντας ωστόσο ένα ακόμη «όχι» και από τον Σέρχιο Μπουσκέτς πουύστερα από δύο χρόνια χώρια, λόγω Παρί Σεν Ζερμέν προτίμησε ν’ ακολουθήσει στο Μαϊάμι τον «αδελφικό» του φίλο Λιονέλ.

 Ακόμη, ο Μάουρο Ικάρντι αρνήθηκε 40εκ. ευρώ το χρόνο από την Αλ Τααβούν και την Αλ Σαμπάμπ για να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη και τη Γαλατάσαραϊ. Ο Αργεντινός συμπατριώτης του Άνχελ Ντι Μαρία αρνήθηκε τέσσερις προτάσεις για να ολοκληρώσει την ευρωπαϊκή του εμπειρία στη Μπενφίκα, και μετά την καριέρα του στο αγαπημένο του Ροζάριο. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αρνήθηκε 150εκ. ευρώ το χρόνο από μία από τις τέσσερις «Αλ» που ελέγχει το Public Investment Fund της Σαουδικής Αραβίας. Ενώ ο Αλβάρο Μοράτα, απέρριψε την Αλ Ετιφάκ του Στίβεν Τζέραρντ γιατί, δικαιολογημένα, στα 30 του έχει ακόμη να προσφέρει πολλά στην Ευρώπη, είτε σε Ίντερ και Ρόμα, είτε σε Μίλαν και Γιουβέντους.