Για την ώρα μόνο στο League Cup, μία διοργάνωση της Concacaf ανάμεσα σε 47 ομάδες τριών διαφορετικών χωρών, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό όπου στον όμιλό της, ύστερα από δύο νίκες σε 4 παιχνίδια η Ίντερ, αλλά με τα… ροζ έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη φάση των 32.

Στο πρωτάθλημα του Mls (Major League Soccer) τα πράγματα δεν είναι καθόλου ροζ, αλλά μαύρα, έως πολύ σκούρα, αφού η ομάδα με συνιδιοκτήτη τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ύστερα από 22 παιχνίδια βρίσκεται στην τελευταία θέση με 18 βαθμούς, 5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 14 ήττες, μόλις 22 γκολ υπέρ και 36 κατά, ενώ από τα πέντε τελευταία της παιχνίδια έχασε τα τρία με δύο ισοπαλίες.

Το τελευταίο της παιχνίδι, πριν την διακοπή για το League Cup ήταν στις 16 Ιουλίου (3-0 από το Σεντ Λούις), ενώ το επόμενο θα είναι το ντέρμπι της 21ης Αυγούστου, στο Μαϊάμι με την Σάρλοτ, 4η από το τέλος, αλλά με 26 βαθμούς.

Εκείνη την ημέρα θα κάνουν και το επίσημο ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα και οι πρώην συμπαίκτες στη Μπαρτσελόνα, Μέσι και Μπουσκέτς που μέχρι στιγμής αγωνίστηκαν μόνο σε δύο αγώνες του League Cup. Την περασμένη Παρασκευή με την μεξικανική Κρουζ Αζούλ, την οποία η Ίντερ λύγισε 2-1 στο ’94 με αριστοτεχνικό φάουλ του Αργεντινού (ο οποίος είχε μπει αλλαγή) και τα ξημερώματα, με τον 7 φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας βασικό στο 4-0 σε βάρος της Ατλάντα Γιουνάιτεντ.  

Για τον επίσης Αργεντινό, και μάλιστα από το Ροζάριο, «Τάτα» Μαρτίνο, πέρα από τα δύο γκολ του Μέσι σε 14’ (στο 8’ και το 22’), συν μία ασίστ για τον Φινλανδό Τέιλορ σκόρερ των δύο υπόλοιπων ήταν το καλύτερό του παιχνίδι εδώ και χρόνια. «Και γι’ αυτό έπαιξε οπωσδήποτε, σημαντικό ρόλο η κατάκτηση του Μουντιάλ, μία εμμονή την οποία έφερνε βαρέως στην πλάτη, αλλά και τη συνείδησή του.

Ο Μέσι πλέον παίζει όπως στις καλύτερές του στιγμές στη Μπαρτσελόνα, υπογράμμισε ο Μαρτίνο. Είναι περισσότερο απελευθερωμένος, χαίρεται να παίζει ποδόσφαιρο σαν μικρό παιδί κι αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο και στην απόδοση ολόκληρης της ομάδας».

Τώρα το θέμα είναι να επαναληφθούν οι καλές εμφανίσεις του League Cup και στο πρωτάθλημα για να μπορέσει η Ίντερ να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας. Αν και, ευτυχώς, εκεί δεν υπάρχει η έννοια του υποβιβασμού…