Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δεν του... κλέβεις τη θέση με τίποτα! "Ξεψάρωτος" ο πιτσιρικάς - Δικαίωση Γιοβάνοβιτς
| 2023-08-09 23:30:00

Δεν του... κλέβεις τη θέση με τίποτα! "Ξεψάρωτος" ο πιτσιρικάς - Δικαίωση Γιοβάνοβιτς

του Νίκου Στεργίου
Δεν του... κλέβεις τη θέση με τίποτα! "Ξεψάρωτος" ο πιτσιρικάς - Δικαίωση Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Μετατράπηκε από αουτσάιντερ φαβορί. Η καθοριστική στιγμή στο παιχνίδι και η κίνηση που μετουσίωσε την υπεροχή του και το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Τί ματς και αυτό που έγινε στη Λεωφόρο; Μία βραδιά από τα παλιά, που ο Παναθηναϊκός έδειξε, ότι θα παραμείνει για πολύ ακόμα… Panathinaikos, Ευρωπαίος σωστός, αφού επικράτησε 1-0 της Μαρσέιγ με γκολ του Μπερνάρ.

Το Τριφύλλι μπήκε ως αουτσάιντερ απέναντι στους Μαρσεγέζους, από το πρώτο λεπτό όμως έδειξε με το παιχνίδι που έκανε, ότι ήθελε να αποκτήσει τον χαρακτήρα του φαβορί.  Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να εκπλήσσει με τις αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αφού ξεκίνησε τους Βαγιαννίδη, Βέρμπιτς και Μαντσίνι, αντί των Κώτσιρα, Παλάσιος και Μπερνάρ που ξεκίνησαν βασικοί στο τελευταίο παιχνίδι με τη Ντνίπρο. Ο Σέρβος δικαιώθηκε με τις επιλογές του.

 

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα, έκανε ωραίες συνεργασίες, πίεσε ψηλά και δεν άφησε τους Γάλλους να γίνουν απειλητικοί. Στον τρόπο που αγωνίστηκε ξεχώρισε κανείς στοιχεία όπως γρήγορη εναλλαγή από την άμυνα στην επίθεση (transition), έντονη πίεση και αρκετά κλεψίματα. Αυτά ήταν τα στοιχεία-κλειδί για την επικράτησή του.

Οι, δε, αλλαγές του Γιοβάνοβιτς ήταν καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Η είσοδος των Μπερνάρ-Ιωαννίδη, μετά την αποβολή την αποβολή του Κοντογκμπιά βοήθησε τους «πράσινους» να μετουσιώσουν την υπεροχή τους και το αριθμητικό πλεονέκτημα σε γκολ. Τους δόθηκε η εντολή να μπούνε ανάμεσα στις γραμμές των Γάλλων και ήταν κάτι που τελικά το είδαμε. Δεν είναι τυχαίο, ότι η φάση του γκολ ξεκινά από τον Βραζιλιάνο, περνά από τα πόδια του Κλέινχεϊσλερ, που επίσης μπήκε αλλαγή, του Ιωαννίδη και επιστρέφει στον Βραζιλιάνο, σε μία φάση που πραγματικά η μπάλα κρύφτηκε, πριν φτάσει στα δίχτυα της γαλλικής ομάδας, στο 83’.

Μέχρι να έρθει το γκολ όμως, δεν θα ήταν άδικο να αποθεώσουμε, έναν παίκτη που ήταν από τους πρωταγωνιστές του αγώνα. Ο λόγος για τον Χουάνκαρ, ο οποίος συνέχισε να παίζει σε υψηλά στάνταρ, στέλνοντας μήνυμα, ότι δύσκολα θα του «κλέψει» τη θέση ο Μλαντένοβιτς. Στο ματς με τη Ντνίπρο ήταν ο πολυτιμότερος του Παναθηναϊκού. Έφτιαξε τα δύο γκολ και κέρδισε το πέναλτι που έκανε γκολ ο Ιωαννίδης. Ο 33χρονος Ισπανός αμυντικός τα πήγε περίφημα στο μαρκάρισμα του Σαρ, ενώ και επιθετικά ήταν πολύ κινητικός. Πολλές επιθέσεις και ευκαιρίες των γηπεδούχων ξεκίνησαν από τα πόδια του.

Επίσης ο Βαγιαννίδης ήταν εξαιρετικός. Ο πιτσιρικάς δεν εμφανίστηκε «ψαρωμένος» σε ένα τόσο κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς. Έδειξε τσαγανό, έδωσε μάχες και συμμετείχε ενεργά στις επιθετικές προσπάθειες των «πρασίνων». Όσον αφορά τον Μαντσίνι έτρεξε, πάλεψε, προσπάθησε, αλλά στερήθηκε ουσίας, ίσως περισσότερης ψυχραιμίας στην τελική προσπάθεια, γιατί η εικόνα του δεν ήταν αρνητική.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0, έχει βάλει καλές βάσεις, για το «Βελοντρόμ», αλλά εκεί τον περιμένει ένας δύσκολος επαναληπτικός σε μία εβδομάδα από σήμερα. Βάσει της εικόνας δείχνει, ότι μπορεί να ξεπεράσει τη Μαρσέιγ. Ο Γιοβάνοβιτς παρουσιάζει ένα σύνολο που μπορεί να το πετύχει ανεξάρτητα τη συνταγή που θα ακολουθήσει σε κάθε ματς. Το δήλωσε άλλωστε και ο Σέρβος: «Μην σας παραξενεύουν συνθέσεις μου, δουλεύω με αυτά τα παιδιά δύο χρόνια, ξέρω πόση προσπάθεια κάνουν, ανεξαρτήτως των αλλαγών και η εμφάνιση ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags