Facebook Pixel Ολυμπιακός: Φέρνει "νέο" Αραούχο ο Ολυμπιακός! Ξεχωρίζει για τη διάπλασή του - Γρήγορος, δυναμικός και ντριμπλέρ
| 2023-08-28 10:00:00

"Νέος" Αραούχο για Ολυμπιακό! Ξεχωρίζει για τη διάπλασή του - Γρήγορος, δυναμικός & υπερβολικά ντριμπλέρ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Νέος" Αραούχο για Ολυμπιακό! Ξεχωρίζει για τη διάπλασή του - Γρήγορος, δυναμικός & υπερβολικά ντριμπλέρ

Ο... Ιταλός από Αργεντινή με ρήτρα 4 εκατ. και χωρίς μάνατζερ! Διαθέτει διεισδυτικότητα, σέντρα, κίνηση με και χωρίς τη μπάλα, σουτ, αλλά στερείται αριθμών.

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την Κολόν Σάντα Φε για την απόκτηση του Σαντιάγκο Πιερότι είναι ο Ολυμπιακός. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, καθότι ο 22χρονος Αργεντινός επιθετικός έχει ιταλικό διαβατήριο, κάτι που σημαίνει, ότι αν αποκτηθεί από την ομάδα του Πειραιά δεν θα πιάνει θέση ξένου.

Γεννήθηκε στην Πιλάρ, μία πόλη που απέχει 54 χλμ από το Μπουένος Άιρες, τον Δεκέμβριο του 2001, στο τέλος μίας ταραχώδους χρονιάς στην ιστορία της Αργεντινής, η οικονομία της οποίας κατέρρευσε και 20 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν σε πολύ μικρό διάστημα από τη σχετική ευμάρεια στην απόλυτη ανέχεια.

Ποδοσφαιρικά μεγάλωσε στις Υποδομές της ομάδας της γενέτειράς του, Club Atlético Pilar, στις οποίες εντάχθηκε από πολύ μικρός. Εξάλλου στην πόλη του τρέφουν αγάπη για τον αθλητισμό και στις Ακαδημίες της Ατλέτικο έμαθε εκτός από τα μυστικά της μπάλας, να απολαμβάνει τους αγώνες, αλλά και να παίζει για τη φανέλα.

Οι μεγάλες θυσίες της οικογένειάς του

Ο «Σάντι» όπως τον φώναζε η μητέρα του, Βερόνικα, έβγαινε πρώτος σκόρερ και αρκετοί σύλλογοι της περιοχής άρχισαν να μπαίνουν σε… πειρασμό, για να τον αποκτήσουνΤον φλέρταραν ομάδες όπως η Κολόν, η Ατλέτικο Ραφαέλα και η Κορίνθιανς Σάντα Φε. Κάποια στιγμή όμως έπρεπε να αποφασίσει. Το 2013 επέλεξε να φορέσει τη φανέλα της Κολόν, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πατέρας του, Μαρτσέλο, ήταν δίπλα του σε κάθε του βήμα.

Η οικογένειά του έκανε μεγάλες θυσίες για να τον πηγαίνει στην προπόνηση δύο φορές την εβδομάδα στη Σάντα Φε, η οποία απέχει 90 χλμ από τη γενέτειρά του, με τον πατέρα του να αποφεύγει διόδια, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα για τη βενζίνη της επιστροφής. Βέβαια, οι κόποι της οικογένειας όμως ανταμείφθηκαν, ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι και όλα έδειχναν πως θα γίνει επαγγελματίας.

Ενώ πήγαινε στην πρώτη γυμνασίου και φοιτούσε στο «Ινστιτούτο Σαν Μαρτίν», του προτάθηκε να ξεκινήσει καθημερινές προπονήσεις. H καθημερινότητά του άλλαξε αισθητά, το σχολείο όμως δεν το εγκατέλειψε. Ταξίδευε καθημερινά, σηκωνόταν νωρίς το πρωί για να πάει στο μάθημα, σχολούσε, έτρεχε σπίτι για να φάει και έμπαινε στο αυτοκίνητο για να πάει προπόνηση, ενώ διάβαζε τα μαθήματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Το 2014 συμπλήρωσε 40.000 χλμ στον δρόμο μόνο και μόνο για να κάνει αυτό που ονειρευόταν, να παίξει ποδόσφαιρο. Οι γονείς του τον στήριξαν για να πετύχει το στόχο του, να γίνει ποδοσφαιριστής.

Το 2015 σε ηλικία 13 ετών οι μετακινήσεις τελείωσαν, ο παίκτης έγινε εσωτερικός και κατάφερε να μείνει μακρυά από την οικογένειά του στον ξενώνα της ομάδας. Δούλευε σκληρά και διαχειρίστηκε πολύ καλά την απομάκρυνση από το σπίτι του, παρότι το επίπεδο ανταγωνισμού αυξανόταν και γινόταν πολύ απαιτητικό. Εκείνος έσπρωχνε περισσότερο τον εαυτό του, μάθαινε και κατάφερε να γίνει εργαλείο της ομάδας, παίζοντας πίσω από τους επιθετικούς. Στην Αργεντινή ο Τύπος έγραψε, ότι ο παίκτης έκανε αμέτρητα χιλιόμετρα στις εθνικές οδούς, για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Το 2019, σε ηλικία 18 χρονών ήταν χρονιά ορόσημο. Είναι η χρονιά που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και ντεμπούταρε με την πρώτη ομάδα της Κολόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ ταξίδεψε και με την Κ-20 της Εθνικής Αργεντινής στην Ευρώπη για φιλικά με την Ισπανία και τη Ρωσία.

Δεν ξεχνούσε όμως ποτέ τη γενέτειρα και την οικογένειά του. Πολλές φορές όταν επέστρεφε στην πόλη του, τις Κυριακές, έκανε δουλειές του κήπου, κούρευε το γκαζόν, σκούπιζε την αυλή ή ασχολείτο το FIAT 600 του πατέρα του.

Κυπελλούχος και… Ιταλός

Τη σεζόν 2020-2021 πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα πόδια του, έχοντας 29 ματς, 2 γκολ και 1 ασίστ και στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου. Την περίοδο 2021-2022 είχε 38 συμμετοχές με 4 γκολ.

Τη σεζόν που μας πέρασε (2022-2023) η έλευση του Νέστορ Γκροσίτο στον πάγκο της ομάδας του έκατσε κουτί. Γιατί κατάφερε να μπει στα σχέδια του προπονητή του, έγινε βασικός, βελτιωνόταν συνεχώς, συμπληρώνοντας 29 ματς με 3 γκολ. Μάλιστα τον Απρίλιο έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες (111) στην επαγγελματική κατηγορία.

Τον περασμένο Μάιο άρχισαν να ηχούν οι πρώτες σειρήνες γύρω από το όνομά του. Συγκεκριμένα η Τορίνο τον έβαλε στο μάτι. Μάλιστα ο αθλητικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας, Νταβίντε Βανιάτι (αυτός που τσακώθηκε για τις μεταγραφές με τον Ιβάν Γιούρισιτς), ταξίδεψε στην Αργεντινή για να τον δει από κοντά να αγωνίζεται. «Η Τορίνο ήρθε να τον δει γιατί ψάχνει κάποιον με δύναμη για τη δεξιά πτέρυγα», έγραφε εκείνη την εποχή ο Τύπος στην Αργεντινή, ενώ ο παίκτης ταξίδεψε μέχρι την Ιταλία προκειμένου να διευθετήσει το θέμα με το ιταλικό διαβατήριο (διασταύρωση στοιχείων κλπ).

Στο κόλπο της απόκτησής του φαίνεται πως βρέθηκε και η Μπολόνια. Τώρα η περίπτωσή του «σερβίρεται» για τον Ολυμπιακό ως περίπτωση που έχει ξεχωρίσει ο Κορδόν και απ’ ότι φαίνεται για να υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά…

Το «έχει» αλλά του λείπουν οι αριθμοί

Όσον αφορά τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει για την επιβλητική του σωματική διάπλαση (1,89 μ.). Είναι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί σχεδόν σε όλες της θέσεις της επίθεσης, σέντερ φορ, δεξί εξτρέμ, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και πιο πίσω στη μεσαία γραμμή.

Παρά την αναπτυγμένη σωματοδομή του χαρακτηρίζεται γρήγορος, δυναμικός και τεχνικός. Διαθέτει διεισδυτικότητα, σέντρα, κίνηση με και χωρίς τη μπάλα, σουτ. Είναι ιδιαίτερα ευκίνητος σε κλειστούς χώρους. Δημιουργεί εύκολα καταστάσεις αριθμητικής υπεροχής, αλλά ξέρει και πώς να επιταχύνει το παιχνίδι. Επίσης έχει καλά χτυπήματα σε στημένες φάσεις.

Τα στατιστικά του όμως δεν συγκινούν ιδιαίτερα, παρότι το «έχει» ως επιθετικός. Πηγές το αποδίδουν αυτό στο γεγονός, ότι πολλές φορές κατάχρηση ντρίπλας με αποτέλεσμα να χάνονται επιθετικές προσπάθειες και να γίνεται αναποτελεσματικός, ενώ θα μπορούσε να πασάρει σε συμπαίκτη για να σκοράρει.

Τον φωνάζουν όπως τον Αραούχο της ΑΕΚ

Πάντως δεν παύει να είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη, ο οποίος έχει ρήτρα 4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ένα άλλο στοιχείο που αλιεύσαμε για την περίπτωσή του είναι, ότι έχει αποστασιοποιηθεί από οποιονδήποτε εκπρόσωπο ή γραφείο παικτών. Οπότε ο Ολυμπιακός δεν έχει πολλούς… μεσάζοντες στην υπόθεση.

Ως χαρακτήρας θεωρείται εσωστρεφής και φιλήσυχος. Δεν του αρέσει η υπερπροβολή και η έκθεση τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο για τη ζωή του είναι, ότι το παρατσούκλι του είναι «Chino». Από μικρό παιδί δηλαδή στην οικογένειά του τον φώναζαν «Κινέζο», όπως το προσωνύμιο του Σέρχιο Αραούχο της ΑΕΚ.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη αλλαγή Ολυμπιακού με Μαρτίνεθ - Φωνές σε Φορτούνη, όχι ξανά λάθος με Σκάρπα - 4 μεταγραφές!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags