Facebook Pixel To τελευταίο αντίο σε έναν πιστό στρατιώτη της ΑΕΚ! Στεφάνι από Μελισσανίδη - Παρών ο Κετσμπάγια (ΦΩΤΟ)
| 2023-08-29 20:05:00

To τελευταίο αντίο σε έναν πιστό στρατιώτη της ΑΕΚ! Στεφάνι από Μελισσανίδη - Παρών ο Κετσμπάγια (ΦΩΤΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
To τελευταίο αντίο σε έναν πιστό στρατιώτη της ΑΕΚ! Στεφάνι από Μελισσανίδη - Παρών ο Κετσμπάγια (ΦΩΤΟ)

Ήταν ένας από τους ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον οποίο τους συνέδεε μια πολύ δυνατή φιλία.

Ήταν ένας άοκνος εργάτης, ένας πιστός στρατιώτης της ΑΕΚ. Μόνο έδινε και δεν πήρε ποτέ του πίσω τίποτα. Αυτός ήταν ο Κώστας Μάρκου, τον οποίο συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το απόγευμα της Τρίτης 29 Αυγούστου 2023. Η νεκρώσιμη ακολουθία του παλιού γενικού αρχηγού και Επόπτη Εφόρων της Ένωσης έγινε στο Κοιμητήριο Αμαρούσιου, όπου βρέθηκε πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο στον παράγοντα της ομάδας, η φυσιογνωμία του οποίου θα μείνει ανεξίτηλη στο χρόνο.

Παράδειγμα ανιδιοτέλειας και προσφοράς

Γιατί ο Κώστας Μάρκου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, ήταν ένα παράδειγμα ανιδιοτέλειας και προσφοράς στην ιστορία της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού, την οποία υπηρέτησε πιστά, ενισχύοντας με προσωπικά του χρήματα πολλά τμήματα της Ένωσης. Γεμάτος παραστάσεων από ΑΕΚ, ο εκλιπών είχε διατελέσει γενικός αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, την χρυσή εποχή, η οποία συνοδεύτηκε με την κατάκτηση συνεχόμενων τίτλων. Ζούσε την καθημερινότητα της ομάδας, ήταν πολύ αγαπητός στους παίκτες, στους οποίους στεκόταν πάντα δίπλα και προσπαθούσε να επιλύει οποιαδήποτε προβλήματα προέκυπταν. Για πολλά χρόνια άλλωστε ο φούρνος που διατηρούσε στην οδό Σωρού, στο Μαρούσι, υπήρξε σημείο συνάντησης παικτών της ΑΕΚ, οι οποίοι έμεναν στην περιοχή. 

​ Ήταν ένας από τους ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον οποίο τους συνέδεε μια πολύ δυνατή φιλία. Άλλωστε υπήρξε εκ των ελαχίστων προσώπων που αποτέλεσε προσωπική επιλογή του ηγέτη της ΑΕΚ για την επόμενη μέρα της Ερασιτεχνικής στις εκλογές του 2013.

Θα έρχονται απ’το εξωτερικό για να χαζεύουν το γήπεδο που θέλει να φτιάξει ο Μελισσανίδης

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που είχε κάνει ο Μάρκου για τον «Τίγρη», τον Ιούνιο του 2013, λίγο πριν εκείνος επιστρέψει στα διοικητικά της ομάδας. Τότε είχε εμφανιστεί αισιόδοξος και σίγουρος για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, λόγω της παρουσίας του Δημήτρη Μελισσανίδη και του οράματος για την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όπως αποδείχτηκε με την εξέλιξη της ιστορίας, ο Μάρκου δεν έπεσε… έξω στην τοποθέτησή του.

«Είμαι αισιόδοξος και σίγουρος για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ. Μόνο που θα βρίσκεται στα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη, αρκεί για να αισθάνονται έτσι όλοι οι ΑΕΚτζήδες. Ένας άνθρωπος με τέτοια οικονομική επιφάνεια και τόσες γνώσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου μπορεί να εγγυηθεί την αναγέννηση του συλλόγου και ο κόσμος να είναι σίγουρος πως αυτή θα έρθει και μάλιστα άμεσα. Ο Δημήτρης είναι γεννημένος νικητής, μια ζωή βάζει προσωπικά στοιχήματα και τα κερδίζει και αυτό θα κάνει και τώρα, που έχει βάλει στόχο να κάνει την ΑΕΚ πάλι πρωταθλήτρια και στο δικό της γήπεδο. Ο Δημήτρης έχει προχωρήσει πολύ με το πλάνο για το γήπεδο και άμεσα θέλει να ξεκινήσουν τα έργα. Όταν τον ρώτησα πρόσφατα για το θέμα μου είπε πως αν είχα εντυπωσιαστεί με το σχέδιο της Αγιά Σοφιάς το 2005, αυτό που θέλει να φτιάξει τώρα δεν θα συγκρίνεται με κανένα! Μου είπε πως θέλει να φτιάξει ένα γήπεδο που θα είναι μοναδικό και θα έρχονται από το εξωτερικό για να το χαζεύουν! Είναι γήπεδο που θα φωνάζει ΑΕΚ και δεν θα έχει σχέση με τίποτα από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα! Είμαι σίγουρος πως θα το κάνει γιατί ποτέ δεν μιλάει τυχαία και σας λέω πως ξέρω ότι το πλάνο για το θέμα του γηπέδου στη Φιλαδέλφεια έχει προχωρήσει πολύ. Να κάνει λίγη υπομονή ο κόσμος και σύντομα θα γυρίσουμε και πάλι σπίτι μας και πρωταθλητές, όπως αξίζει στην Ιστορία της ΑΕΚ», ήταν τα λόγια του στο aek365.

Οι φίλοι που τον αποχαιρέτησαν

Ένας από τους βετεράνους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνδέθηκε με βαθιά φιλία ήταν ο Τιμούρ Κετσμπάγια, ο οποίος ήταν παρών στην κηδεία, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κατερίνα. Τον Κώστα Μάρκου αποχαιρέτησαν επίσης ο Γιώργος Καραφέσκος, ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς, ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος, ο πρώην φυσιοθεραπευτής της ΑΕΚ, Νίκος Πανταζής, ο γιος του Κώστα Νεστορίδη, Γιώργος, ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Ανδρέας Ανατολιωτάκης, ο πρώην γενικός αρχηγός της Ερασιτεχνικής, Δημήτρης Παπασταύρου, ο γενικός αρχηγός της Ερασιτεχνικής, Νίκος Δευτεραίος, ο βετεράνος αθλητής Στίβου και για χρόνια παράγοντας του τμήματος, Κώστας Τζήβας και ο πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, Κυριάκος Χήνας.

Στεφάνια στην κηδεία έστειλε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Σύλλογος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags