Αποφασισμένος, ο Μοχάμεντ Σαλάχ ν’ αποδεχτεί το βουνό από πετροδολάρια της Αλ Ιτιχάντ αφήνοντας τους Reds ύστερα από έξι χρόνια και 139 γκολ σε 222 παιχνίδια. 

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η απόφαση του 31χρονου Αιγύπτιου είναι οριστική, το μόνο εμπόδιο που απομένει να ξεπεραστεί είναι εάν η Λίβερπουλ θ’ αποδεχτεί -και που δύσκολα θ’ απορρίψει- την πρόταση των 233εκ. ευρώ της Αλ Ιτιχάντ, την 3η και «φαρμακερή» ύστερα από τις δύο προηγούμενες προσπάθειες στα 175 και τα 190εκ. ευρώ.

 «Ο Κλοπ σήκωσε λευκή σημαία», έγραψε η Mirror φιλοξενώντας δήλωση με την οποία ο Γερμανός προπονητής θα πρέπει σταδιακά να συνηθίσει την ιδέα ότι θα χάσει τον κορυφαίο του σκόρερ, μάλιστα λιγότερο από ένα μήνα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος.

 Το μέλλον, λοιπόν του Σαλάχ μοιάζει όλο και περισσότερο κοντά στην Τζέντα, δίπλα από τους Μπενζεμά, Ν’Γκόλο Καντέ, Γιότα, Ρομαρίνιο ή τον μέχρι πρόσφατα συμπαίκτη του Φαμπίνιο. Για ν’ ανακοινωθεί όμως οριστικά, και αμετάκλητα θα πρέπει να περιμένουμε τυπικά την Πέμπτη, 7η Σεπτεμβρίου όταν και θα λήξει επίσημα η… χολιγουντιανή, μεταγραφική περίοδος στη Σαουδική Αραβία που με βουνά από πετροδολάρια έχει ήδη «κλέψει» από την Ευρώπη ονόματα όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Νεϊμάρ, Κουλιμπαλί, Μπόνο, τα τελευταία αποκτήματα των Μπάροου (Μπολόνια), Ουϊνάλντουμ (Ρόμα). Με τον Μέσι απέτυχε, τον Σέρζιο Ράμος επίσης (αφού ο 37χρονος προτίμησε, ύστερα από 18 χρόνια να επιστρέψει για ρομαντικούς λόγους στην αγαπημένη του Σεβίλλη), αλλά δεν θα το βάλει κάτω για τους Ντε Χέα, Πογκμπά ή Βεράτι.

 Τα πετροδολάρια ήταν, κακά τα ψέματα κι εκείνα που έπεισαν και τον Σαλάχ ν’ αφήσει τη Λίβερπουλ όχι τόσο γιατί τα 20εκ. ευρώ το χρόνο δεν του έφταναν, αλλά γιατί η Αλ Ιτιχάντ του προσφέρει 3ετές συμβόλαιο με τα δεκαπλάσια, 200εκ. ευρώ το χρόνο (!), συν bonus, που μαζί με τα 233 που πρόσφερε στην αγγλική ομάδα πλησιάζουν μία «φαραωνική» μεταγραφή κοντά στο 1 δις…