Facebook Pixel Σαβίνιο: Ο 19χρονος Βραζιλιάνος που θα ξεπεράσει και τον Νεϊμάρ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-09-19 17:16:00

Ποιός Νεϊμάρ; Ο 19χρονος Βραζιλιάνος που τρελαίνει κόσμο - Τον έχει ήδη αποκτήσει η Σίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Σαβίνιο. Ο θαυματουργός Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που βγάζει μάτια με την Χιρόνα και έχει μπει στο μικροσκόπιο της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Σάβιο Μορέιρα ντε Ολιβέιρα, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 2004, και είναι ιδιαίτερα γνωστός ως Σαβίνιο ή Σάβιο όπως γράφει η φανέλα του. Στις πρώτες 5 αγωνιστικές της LaLiga o Βραζιλιάνος επιθετικός της Χιρόνα βγάζει μάτια, αφού αγωνίζεται ως δανεικός από τη γαλλική ομάδα της Ligue 2, την Τρουά.

Ο Σαβίνιο μεγάλωσε στο Εσπίριτο Σάντο και εντάχθηκε στη νεανική ομάδα της Ατλέτικο Μινέιρο το 2018, ενώ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στις 18 Ιουνίου 2020, με ρήτρα αποδέσμευσης 60 εκατομμυρίων ευρώ. Χρειάστηκε μόλις τρεις μήνες (19 Σεπτεμβρίου 2020) για να κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο και στις 19 Μαΐου 2022, σημείωσε το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας.

Τον απέκτησε το City Football Group

Η Βραζιλία δεν μπορούσε να τον κρατήσει και έκανε το άλμα για την Ευρώπη. Tο καλοκαίρι του 2022 το City Football Group τον αγόρασε έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ και τον έστειλε στη γαλλική Τρουά. 

Όμως, δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της γαλλικής ομάδας και δόθηκε δανεικός στην PSV Αϊντχόφεν, αλλά έπαιξε περισσότερο στη δεύτερη κατηγορία με την εφεδρική ομάδα παρά με την πρώτη. Είχε δύο ασίστ σε έξι παιχνίδια της Eredivisie και μετά ήρθε η Χιρόνα.

Η... εκτόξευση στην Χιρόνα

Πλέον, αγωνίζεται ως δανεικός στην ισπανική ομάδα και τη μεγάλη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Ένα γκολ, δύο ασίστ και πολλές ντρίμπλες τον έχουν κάνει... viral στη LaLiga.

Ο μικρός είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του αρκετά χρόνια πριν, όταν το 2015 εντάχθηκε στην Ατλέτικο Μινέιρο ως 11χρονος και προήχθη αμέσως στην ομάδα κάτω των 13 ετών. Αν και βρισκόταν στα ραντάρ των ομάδων νέων της Βραζιλίας, είχε παίξει μόνο με την ομάδα U16 και είχε μικρή συμμετοχή στην Ατλέτικο Μινέιρο πριν κάνει το άλμα στην Ευρώπη.

Το jogo bonito

Ο Σαβίνιο ξεχωρίζει για το θράσος του και το jogo bonito. Ένα ποδόσφαιρο που χάνεται, ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Ο Σαβίνιο παίζει σα να είναι στον δρόμο, σε μια αλάνα. Είναι ένας διαφορετικός που μπορεί να κάνει τη διαφορά και στο ένας εναντίον ενός, δύσκολα σταματιέται. 

Ένα από τα ποδοσφαιρικά του είδωλα, ήταν ο Ολλανδός, Άριεν Ρόμπεν, ενώ πρόσφατα συγκρίθηκε με τον συμπατριώτη του, Άντονι. Από μικρός σήκωσε το πρώτο του τρόπαιο, το 2019, καθώς ήταν μέρος της ομάδας που κέρδισε το Πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής κάτω των 15 ετών, ενώ με τον πρώτο του μισθό αγόρασε ένα σπίτι στη μητέρα του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags