Facebook Pixel Ελσίκι - ΠΑΟΚ: Κατσάδα Λουτσέσκου στα αποδυτήρια - Από τραγικός ΠΑΟΚ… υπερομάδα - Δείτε ΞΑΝΑ τι έκανε ο Ντεσπόντοφ!
| 2023-09-21 22:57:00

Κατσάδα Λουτσέσκου στα αποδυτήρια - Από τραγικός ΠΑΟΚ… υπερομάδα - Δείτε ΞΑΝΑ τι έκανε ο Ντεσπόντοφ!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Κατσάδα Λουτσέσκου στα αποδυτήρια - Από τραγικός ΠΑΟΚ… υπερομάδα - Δείτε ΞΑΝΑ τι έκανε ο Ντεσπόντοφ!

Μόνο τυχαία δεν ήταν η κίνηση του Βούλγαρου άσου. Ο Δικέφαλος μετά από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, μεταμορφώθηκε σε κανονική ομάδα και καθάρισε στο Ελσίνκι. Ποιοι ήταν οι κορυφαίοι της αναμέτρησης και τι συνέβη στα αποδυτήρια.

Στη Φινλανδία ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει το χειρότερο και το καλύτερο φετινό του ημίχρονο στο ίδιο ματς!

Προφανώς και η νίκη επί της Ελσίνκι είναι πάρα πολύ σημαντική βαθμολογικά, μπορεί όμως να καταστεί απόλυτα κομβική και στον ψυχολογικό τομέα λειτουργώντας ως σημείο αναφοράς για τη σεζόν του Δικεφάλου. Και αυτό γιατί ήταν ουσιαστικά η πρώτη φορά φέτος που η ομάδα του Λουτσέσκου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (σ.σ. με τον ΟΦΗ δέχθηκε γκολ στην εκπνοή και δεν είχε χρόνο για αντίδραση) όμως αντέδρασε, δείχοντας πως έχει... σφυγμό και ψυχή!

Το πρώτο 45λεπτο ήταν τραγικό για τους Θεσσαλονικείς σε επίθεση και άμυνα, με τον συνθετικό χλοοτάπητο του γηπέδου να δυσκολεύει την ελληνική ομάδα, αλλά να μην αποτελεί -προφανώς- σοβαρή δικαιολογία για την αγωνιστική ανεπάρκεια που επέδειξε. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία αμβιβολία ότι ο Λουτσέσκου τα... έχωσε στους παίκτες στην ανάπαυλα, με την παρέμβασή του να πιάνει τόπο.

Ήδη από τα... αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ ήταν άλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν έδειξε πλουραλισμό και έβγαλε τέτοιες συνεργασίες στην επίθεση, πνίγοντας τον αντίπαλο με κάθε τρόπο. Αφού γλίτωσε το σοκ στο δοκάρι του Ραντούλοβιτς (σε φάση που η άμυνα "κοιμήθηκε"), φαινόταν πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Μετά από τρεις χαμένες κλασικές ευκαιρίες ο Κουλιεράκης έδωσε τη λύση με κεφαλιά εκμεταλλευόμενος "γλυκό" γέμισμα του Ντεσπόντοφ.

Στο 81' έφτασε η στιγμή του Βούλγαρου εξτρέμ να "λάμψει", αφού τη φορά το VAR δεν του στέρησε το παρθενικό του γκολ με τον ΠΑΟΚ, όπως συνάβη κόντρα στον Άρη. Το γκολ του Ντεσπόντοφ ναι μεν ήταν τυχερό, αλλά ο διεθνής άσος το άξιζε και με το παραπάνω. Ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις που δημιούργησε ο Δικέφαλος, ενώ παρά το γεγονός ότι στα "χαρτιά" παίζει ως εξτρέμ, ξέρει πώς να κινηθεί ως κρυφός φορ και βρίσκεται συχνά σε σημείο που μπορεί να εκτελέσει. Προσέξτε τις κινήσεις του στα στιγμιότυπα του αγώνα και θα δείτε πώς μόνο τυχαίο δεν είναι τυχαίο δεν είναι που στο 81' σκοράρει από παρόμοιο σημείο με τις δύο χαμένες ευκαιρίες του νωρίτερα (40' και 47')!

 
 

Η απειλή του Ντεσπόντοφ προς την αντίπαλη εστία γίνεται απαραίτητη για τον ΠΑΟΚ αν λάβουμε υπ' όψιν ότι ο Σαμάτα εξακολουθεί να προβληματίζει. Δεν είναι καθόλου καλό σημάδι για τον Δικέφαλο να ολοκληρώνει ματς όπως αυτό με την Ελσίνκι με σωρεία κλασικών ευκαιριών, αλλά τον σέντερ φορ του να μην βρίσκεται σε καμία από αυτές. Ο Μπράντον βάζει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στον Σαμάτα, καθώς μπήκε ως αλλαγή και σκόραρε για ακόμα μία φορά, την ώρα που ο Τανζανός είναι φανερό πως ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί.

Κατά τα άλλα, ο Μπάμπα έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό ματς και αποδεικνύεται σπουδαία μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Κουλιεράκης βγάζει ηγετικά ηγετικά στοιχεία από πολύ νεαρή ηλικία. Όσο για τον Εκόνγκ, βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του, αν και δεν απέφυγε την γκάφα (χέρι-πέναλτι στις καθυστερήσεις) σε άλλο ένα παιχνίδι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags