Facebook Pixel Τα είπε όλα ο Παππάς...
| 2012-01-28 21:39:00

Τα είπε όλα ο Παππάς...

Τα είπε όλα ο Παππάς...

Γεύμα στους εκπροσώπους του Τύπου παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι ο Πέτρος Παππάς, στην πρώτη του, μετά από 8 χρόνια, δημόσια εμφάνιση και ουσιαστική προσέγγιση στους δημοσιογράφους.

Αρχικά, είπε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου πριν την αυριανή συνάντηση, προκειμένου να τη γνωρίζουν όλοι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χωριζόμαστε. Αύριο τη συζήτηση θα αρχίσει να την οδηγεί ο κ. Τροχανάς. Δεν έχω έχθρα με κανέναν. Μπορώ να μιλήσω με Ντέμη, με τον Κανελλόπουλο, με όλους. Και με τον κ. Μελισσανίδη που είναι φίλος μου. Δεν είχα επικοινωνία μαζί του. Με πήρε ο κ. Νοτιάς να με ρωτήσει αν θα έρθω και του είπα ναι. Με τον κ. Χατζηϊωάννου δεν μίλησα. Μόνο με τον κ. Νοτιά», είπε αρχικά ο Πέτρος Παππάς, ενώ στη συνέχεια προχώρησε στους λόγους της σημερινής συνάντησης και το γεύμα που παρέθεσε στους εκπροσώπους του Τύπου

«Ο βασικός λόγος για τη σημερινή συνάντηση ήταν ότι έκανα λάθος που δεν μίλαγα με δημοσιογράφους τόσα χρόνια. Με δύο συνεντεύξεις στον κ. Ακάλεστο δεν κατάφερα να περάσω ποιος είμαι και τι ήθελα να κάνω. Και κατακρίθηκα σε μεγάλο βαθμό. Δεν ξέρω αν θα πείσω κάποιον ή όχι, αλλά θα πω αλήθειες. Οι θέσεις μου είναι ενωτικές, όχι διχαστικές. Γενικότερα στη ζωή μου», ήταν τα πρώτα λόγια του Πέτρου Παππά στους δημοσιογράφους, ενώ είπε επίσης: «Είμαστε φίλοι με τον Νοτιά, παρά τα όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς. Τον πήρα τηλέφωνο, περιμένω να με πάρει πίσω αν προλάβει να έρθει. Ελπίζω να έρθει στη συνάντηση, αυτή την πρόθεση είχε».

«Έχω ηθικές ευθύνες»

Ο Πέτρος Παππάς προχώρησε στην παραδοχή των ευθυνών που του αναλογούν, τονίζοντας πως ως μέτοχος Α.Ε. δεν έχει ευθύνες, όμως επειδή πρόκειται για την ΑΕΚ και όχι κάτι... απρόσωπο, τα δεδομένα αλλάζουν: «Νομίζω ότι χρειάζεται να μαζευτούν άνθρωποι Το έχω ζητήσει εδώ και ένα χρόνο και κάθε φορά το επαναλάμβανα. Ο μέτοχος της ανώνυμης εταιρείες δεν έχει ευθύνες. Αλλά τώρα συμφωνώ ότι μιλάμε για ηθικές ευθύνες. Έχω την εντύπωση ότι έκανα πολλά παραπάνω από αυτά που θα περίμενε κανείς να κάνει κάποιος που μεταξύ 2004 και 2010 με μικρό μέσο όρο μετοχών να κάνει αυτά που έκανε», για να προσθέσει: «Δεν ήθελα δημοσιότητα. Όταν έρχονταν δημοσιογράφοι στην ΑΕΚ, ο κ. Γκούμας κι εγώ φεύγαμε από το υπόγειο». Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε κάποιους... εξωγενείς παράγοντες που τα πράγματα δεν πήγαν καλά: «Έχουμε αδικηθεί πάρα πολύ από τη διαιτησία όλα αυτά τα χρόνια»

Εν συνεχεία ρωτήθηκε για τις ευθύνες από τον ορισμό της διοίκησής του, για να πει: «Με νούμερα από την ΠΑΕ μπορώ να σας απαντήσω ότι δεν οδηγεί στην πτώχευση την ΑΕΚ η περσινή χρονιά. Ας βάλουμε ορκωτούς λογιστές. Το έχω ξαναπεί. Να δούμε ποια είναι η αλήθεια, γιατί νομίζω ότι αδικούμαι», ενώ τον λόγο πήρε και ο Καπετανάκης, ο οποίος σχολίασε: «Υπάρχουν οφειλές σε παίκτες, αλλά αυτό που είπε ο Πέτρος είναι ότι τα χρήματα που δόθηκαν πέρυσι από τον κ. Παππά και Νοτιά θα κάλυπταν τους παίκτες. Υπήρχαν όμως παλιές οφειλές σε ΟΑΚΑ και προς παλιούς παίκτες».

Ο Θανόπουλος μπήκε πρόεδρος για να ελέγχει τα οικονομικά του Νικολαΐδη;

«Ο Νίκος θανόπουλος θεωρούσαμε ότι ήταν ικανός μάνατζερ και συγχρόνως ήταν αδερφός του Νάσου. Μέτοχος και ο καλύτερος φίλος του Νοτιά που ήταν αυτός που τον έφερε στην ΑΕΚ. Εμείς θέλαμε να βάλουμε κάποιον να βοηθήσει τον Ντέμη στην καθημερινότητα. Εκεί, είπα στον Ντέμη να εμφανίζεσαι, να εμπνέεις τον κόσμο. Άσε τη «βρωμιά» την καθημερινή να την κάνει άλλος. Είχα πει ο γιος μου μπορεί να έρθει στην ΑΕΚ να βοηθήσει; Και δεν μου είπε κανείς ναι. Ομολογώ ότι χολώθηκα, στενοχωρήθηκα. Αλλά δεν κρατάω κακία. Με πειράζει όταν μου φέρονται ανέντιμα. Αυτό δεν ήταν κάτι τέτοιο.

Οι συζητήσεις του με επενδυτές

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πέτρος Παππάς αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε κατά καιρούς με επίδοξους επενδυτές, που φερόντουσαν να βλέπουν «ζεστά» την εμπλοκή τους στην ΑΕΚ. Αφού αρχικά αναφέρθηκε στην «επίθεση» που δέχτηκε στα γραφεία του, λέγοντας: «Οι 70 που ήρθαν γραφείο μου και απειλούσαν ότι θα με δείρουν ξεφωνίζοντας και τρομοκρατώντας, δεν είχα τότε ασφάλεια. Βγήκα έξω γιατί δεν είμαι φοβητσιάρης, απλώς δεν θέλω δημοσιότητα», εν συνεχεία είπε: «Ο Βερούκας κι άλλοι δύο είχαν προτείνει να έρθουν στην ΑΕΚ με εμάς μαζί, βάζοντας από κάποια εκατομμύρια. Κάναμε συνάντηση με τον κ. Χατζηιωάννου, τον κ. Γκούμα, τον κ. Βερούκα στο Χίλτον. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας, πολλοί είχαν πει ότι θα βοηθήσουν, όπως ο Μακρής. Με τον Μακρή συναντηθήκαμε στο Μετροπόλιταν με δύο βοηθούς του και τον κ. Αδαμίδη. Την επόμενη μέρα εμφανίστηκε σε εφημερίδα, ενώ ήταν ιδιωτική συζήτηση που μεταφέρθηκε αλλοιωμένη.

«Ο Βερούκας και οι άλλοι δύο αποχώρησαν την επόμενη μέρα μετά το ντου. Ήταν σοκαριστικό γεγονός που με οδήγησε στο να φύγω επί τόπου. Δεν έγινε χειροδικία, αλλά ήταν επιθετικοί. Ήταν 4-5 μικροί σύνδεσμοι και όχι η Original. Το γραφείο μας είναι σε ένα εμπορικό κέντρο. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ποτέ μου ότι μπορούν να γίνουν τέτοια πράγματα., Εμφανίστηκαν 70 άτομα με κακές διαθέσεις, βρίζοντας και απειλώντας. Ο κόσμος μου λέει κρύψου. Εγώ είπα δεν μπορώ να κρυφτώ, θα γίνουν επεισόδια, άνοιξα την πόρτα, είπα παιδιά τι θέλετε. Ένας μεγαλόσωμος είπε παιδιά σταματήστε, ήρθε έξω να μας μιλήσει. Μπήκαν οκτώ από αυτούς στο γραφείο μου, τους είπα πείτε μου τι θέλετε, δεν είχα συνηθίσει σ' αυτά. Ένας μου έλεγε φύγε, ο άλλος κάτσε, η συζήτηση κατέληξε ομαλά. Παρόλα αυτά αυτό ήταν σοκαριστικό».

Αναφορά έγινε και στην υπόθεση Δαλακούρα, όπου είπε: «Με τον κ. Δαλακούρα, που είναι φίλος μου από τη ναυτιλία, έγινε μία συνάντηση, ήταν παρών ο κ. Στράτος. Μου είπαν ότι μια μεγάλη εταιρεία (μάλλον ιταλική) θα ενδιαφερόταν να πάρει την ΑΕΚ και είπα ευχαρίστως. Ποτέ δεν είπα ότι είμαι αρνητικός. Και ποτέ δεν αξίωσα χρήματα!», ενώ στην συνέχεια αποκάλυψε και κάποιο προσωπικό πρόβλημα, οικονομικής φύσεως, που αντιμετώπισε την τελευταία τριετία: «Το 2008-2010 είχα ένα πρόβλημα με Κινέζους που θα μπορούσε να με καταστρέψει τελείως. Είχα μάθει ότι κάποιος θα με έβγαζε σε πτώχευση, διότι δεν μου έδινε ένα ποσό που μου χρώσταγε και δεν μπορούσα να τα δώσω και εγώ αλλού που χρωστούσα. Και του είχα κάνει χάρη! Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ευτυχώς, γύρισαν τα πράγματα, δεν έχασα το δικαστήριο και σώθηκα».

Συμφωνείται με την πρόταση του Νικολαΐδη;

Πριν τρεις εβδομάδες αυτό είχα πει κι εγώ.

Τι συνέβη με τις μετοχές του που μεταβιβάστηκαν στους Supporters και αν υπάρχει πρόβλημα με την Morgan Stanley

Δεν χρειάζεται να πάρω έγκριση Morgan Stanley. Νομικά έχει πει κάποια λάθη ο κ. Θανόπουλος. Νομικά δεν μπορείς να μεταβιβάσεις ένα σπίτι που έχει υποθήκη; Η μεταβίβαση στους Suporters των μετοχών μου έχει εγκριθεί από την ΕΕΑ.

ΠΗΓΗ: aek365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags