Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: "Μεταγραφή" έκπληξη στην Εθνική από Πογέτ - Έρχεται Ελλάδα από την Ατλέτικο - Αφήνει άλλη χώρα!
| 2023-09-30 22:32:00

"Μεταγραφή" έκπληξη στην Εθνική από Πογέτ - Έρχεται Ελλάδα από την Ατλέτικο - Αφήνει άλλη χώρα!

του Γιώργου Κτενά
"Μεταγραφή" έκπληξη στην Εθνική από Πογέτ - Έρχεται Ελλάδα από την Ατλέτικο - Αφήνει άλλη χώρα!

Όνομα-έκπληξη στη διάθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με εμπειρίες από το κορυφαίο επίπεδο και διάθεση να παίξει με τη γαλανόλευκη. Ήδη άλλωστε έχει αγωνιστεί με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες άλλης χώρας...
 

Εθνική Ελλάδας: Μπορεί το κλίμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μην αυτό το διάστημα είναι το καλύτερο δυνατό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα δεν έχει συνέχεια - Κάθε άλλο, μάλιστα, καθώς αυτό έρχεται σήμερα να αποδείξει το sportdog. 

Προφανώς κάποιες επιλογές του Πογέτ έχουν προβληματίσει τους φιλάθλους, όπως είναι για παράδειγμα η μη κλήση, πρόσφατα, των Κωνσταντελια και Φορτούνη (μάλιστα για αυτό τον λόγο ο δεύτερος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική!), παρόλα αυτά υπάρχει μια εξέλιξη με ενδιαφέρον που δεν έχετε διαβάσει αλλού.

Πρόκειται για την απόφαση του Ηλία Κωστή, που επέλεξε την Ελλάδα για να παίξει μπάλα ως διεθνής, και όχι την Κύπρο. Ο 20χρονος άσος (γεννημένος τον Φεβρουάριο του 2023), είχε τόσο κυπριακή όσο και ελληνική υπηκοότητα, παρόλα αυτα αποφάσισε να περιμένει κλήση από την ελληνική πλευρά και όχι από την κυπριακή.

Ποιος είναι ο Ηλίας Κωστής

Ο νεαρός άσος προέρχεται από την ακαδημία του ΑΠΟΕΛ, ειναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Κύπρου, και από το καλοκαίρι του 2019 βρίσκεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Έχει καλή σωματοδομή (1,88), είναι αριστεροπόδαρος και εκτός από στόπερ μπορεί υπό προϋποθέσεις να καλύψει και τη θέση τού αριστερού πλάγιου αμυντικού.

Αυτή την περίοδο αγωνίζεται με την Ατλέτικο Μαδρίτης β΄, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027 με το κλαμπ, και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βρεθεί στην πρώτη ομάδα για να κάνει προπονήσεις. "Στην προπόνηση είναι πιο ήρεμος, να πω την αλήθεια. Αλλά είναι πολύ απαιτητικός κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, στο ένας εναντίον ενός και στην πίεση στην μπάλα. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να μιλήσω δια ζώσης μαζί του αλλά αυτό που θυμάμαι να μας λέει συνέχεια είναι να είμαστε πιο aggressive", είχε δηλώσει για τη συνύπαρξή του με τον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Μεταγραφή του Φαντ' Σιπ

Το πώς βρέθηκε στην εθνική Ελλάδας (-τυπικά θα βρεθεί αν πρώτα λάβει κλήση, για την ώρα μόνο την έχει επιλέξει), εμπλέκει και τον προηγούμενο προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Γιατί ήταν εκείνος που είχε προσεγγίσει για πρώτη φορά τον Ελληνοκύπριο άσο, προκειμένου  να του βάλει την ιδέα για την γαλανόλευκη. Όπως είχε γίνει, δηλαδή, και με τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Και τελικά τον έπεισε.

Τι μπορεί να δώσει

Η αλήθεια είναι ότι στη θέση που αγωνίζεται ο Κωστής, είτε ως στόπερ είτε ως αριστερος μπακ, η ομάδα δεν χρειάζεται ενίσχυση. Μπορεί να ενισχύσει τα μετόπισθεν μαζί με τους Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο, Ρέτσο, Κουλιεράκη, αλλά λόγω θέσης δεν είναι παίκτης που μπορεί να αποτελέσει game changer.

Παρόλα αυτά πρόκειται για φρέσκο αίμα, που μπορεί να δώσει αέρα ανανέωσης, ειδικα από τη στιγμή που έχει επιλέξει ο ίδιος την Ελλάδα και όχι την Κύπρο για να φορέσει τη φανέλα της. 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε Πινέδα ούτε Αραούχο - Αυτή θα ήταν η… κλοπή της 20ετίας του Ολυμπιακού σε ΑΕΚ - "Υπάρχει ρήτρα;"
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags