Facebook Pixel Ντέιβιντ Μπέκαμ: Στον "αέρα" το ντοκιμαντέρ για Μπέκαμ: Το γκολ από το κέντρο, η Ρεάλ και η χαζή κόκκινη - "Με έβριζαν κάθε μέρα" (Vid)
| 2023-10-04 13:38:00

Στον "αέρα" το ντοκιμαντέρ για Μπέκαμ: Το γκολ από το κέντρο, η Ρεάλ και η χαζή κόκκινη - "Με έβριζαν κάθε μέρα" (Vid)

Sportdog Team
Στον "αέρα" το ντοκιμαντέρ για Μπέκαμ: Το γκολ από το κέντρο, η Ρεάλ και η χαζή κόκκινη - "Με έβριζαν κάθε μέρα" (Vid)

Σε τέσσερα ωριαία επεισόδια, που κυκλοφόρησαν σήμερα (4/10) διαδικτυακά, το Netflix παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ που αφορά στην καριέρα, αλλά και γενικότερα στην ζωή, του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Στο ντοκιμαντέρ του Netflix, ο θεατής έχει την ευκαιρία να δει εικόνες από την ιστορία του διάσημου Αγγλου, ο οποίος κατά γενική ομολογία διέθετε ένα από τα καλύτερα «δεξιά πόδια» στα χρονικά της «στρογγυλής Θεάς». Παράλληλα, ίσως και άθελα του, ο Μπέκαμ υπήρξε σύμβολο του σεξ στην δεκαετία του 2000, ενώ η οικογένεια που δημιούργησε με την Βικτώρια Ανταμς, αποτέλεσε και αποτελεί διαρκή «στόχο» των απανταχού παπαράτσι.

Ο σκηνοθέτης, Φίσερ Στίβενς επιλέγει να αρχίσει την ταινία του με τον οικείο Ντέιβιντ Μπέκαμ, που έχει αποσυρθεί από τον χώρο, αλλά παραμένει στο ποδόσφαιρο ως επιχειρηματίας. Ο «Becks» εμφανίζεται ντυμένος μελισσοκόμος σε ένα από τα σπίτια του στην αγγλική ύπαιθρο, δοκιμάζοντας το μέλι του: «Θα ήθελα να το ονομάσω Golden Bees, αλλά η Βικτώρια προτιμά το 'D.B' sticky stuff».

Και η σειρά ολοκληρώνεται γύρω από το μπάρμπεκιου, με μουσική και έναν αγώνα ποδοσφαίρου, περιτριγυρισμένος από την γυναίκα και τα παιδιά του, όπως όλοι οι άλλοι παρευρισκόμενοι. Ενδιάμεσα η «δίνη» των μέσων ενημέρωσης κυριεύει τις ζωές των Μπέκαμ και όχι μόνο του Ντέιβιντ.

«Δεν είναι απλώς μια ταινία για την καριέρα μου, είναι για την οικογένειά μου», διευκρινίζει ο πρώην μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης, νυν ιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι, όπου αγωνίζεται ο Λιονέλ Μέσι.

Μέσω των αναμνήσεων τους και σε μια μορφή ενδοσκόπησης, ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ μερικές φορές φαίνεται να ανακαλύπτουν ξανά, εκ των υστέρων, το τεράστιο βάρος που βάραινε τη σχέση τους για πολλά χρόνια. Μερικές φορές, μάλιστα, αναρωτιούνται, μπροστά στην κάμερα, για τις πιθανές επιπτώσεις στην οικογένειά τους, χωρίς να έχουν πάντα την απάντηση.

«Κάθε φορά που πήγαινα να αφήσω τον Μπρούκλιν (σ.σ. ο πρώτος τους υιός) στο σχολείο (στην Μαδρίτη), με περίμεναν περίπου δέκα παπαράτσι. Η ισπανική τηλεόραση μετέδιδε ζωντανά τις εικόνες»: θυμάται ο Μπέκαμ, ενώ η Βικτώρια προσθέτει: «Ηταν ένα πραγματικό τσίρκο. Είναι αστείο όταν το τσίρκο έρχεται στην πόλη. Εκτός κι εάν είσαι ένας από αυτούς».

Ο σκηνοθέτης βασίζεται στην μαρτυρία του αστέρα του ποδοσφαίρου αλλά και σε αυτήν του πρώην Spice Girl: «Πήρα συνέντευξη από τον Ντέιβιντ για πάνω από σαράντα ώρες», εξηγεί ο Στίβενς και συνεχίζει: «Η προετοιμασία μου πήρε αρκετές ημέρες. Η Βικτώρια ήταν σαν... Μπανγκ!... Αμέσως έτοιμη»...

Στα τέσσερα επεισόδια, γίνεται πολύς λόγος για το ποδόσφαιρο, από την στιγμή που έκανε αισθητή την παρουσία του ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με το περίφημο γκολ από την μεσαία γραμμή εναντίον της Γουίμπλεντον το 1996, μέσα από τις μεταγραφές του στους Galacticos της Ρεάλ Μαδρίτης και στους Λος Άντζελες Γκάλαξι, το τέλος της καριέρας του στην Παρί Σεν Ζερμέν, χωρίς να ξεχνά την «υπόθεση» του παπουτσιού που του πέταξε άθελά του στο πρόσωπο, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο «Fergie» είναι προφανώς μέρος του εντυπωσιακού καστ των μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων, των Ερίκ Καντονά, Πολ Ινς, Γκάρι και Φιλ Νέβιλ, Πολ Σκόουλς, Ρίο Φέρντιναντ, Φλορεντίνο Πέρεθ, Μίτσελ Σαλγκάδο, Ρονάλντο, Φίγκο και Ρομπέρτο Κάρλος.

Ξεχωριστή θέση, έχει προφανώς η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε βλακωδώς ο Μπέκαμ, απέναντι στην Αργεντινή κατά την διάρκεια της φάσης των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998.

«Μόλις πήγαινα κάπου, με έβριζαν. Συνέβαινε κάθε ημέρα», καταθέτει με τον λαιμό σφιγμένο ο διάσημος αστέρας και εξηγεί: «Στον δρόμο είδα ότι ο κόσμος με κοιτούσε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, με έφτυνε, με έβριζε. Κολλούσαν στο πρόσωπό μου... Ηταν πολύ περίπλοκο... Είχα χάσει την όρεξη, τον ύπνο μου, είχα εξαντληθεί».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags