Η επίθεση με ρουκέτες της Χαμάς στο Ισραήλ τα ξημερώματα του Σαββάτου (7/10) και όσα ακολούθησαν στη χώρα έχουν δημιουργήσει ένα ακραίο πολεμικό σκηνικό που έχει κοστίσει μέχρι στιγμής τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων.

Φυσικά, ο αθλητισμός περνάει σε δεύτερη μοίρα, με τις ομάδες να προσπαθούν να εξασφαλίσουν ασφαλή μετάβαση στους παίκτες τους για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και από εκεί σε μια άλλη χώρα για καταφύγιο.

Οι ξένοι ποδοσφαιριστές της Μακάμπι Χάιφα, αντιπάλου του Παναθηναϊκού το Europa League, θέλησαν να προστατέψουν τις οικογένειές τους και αναχώρησαν για τις πατρίδες τους περιμένοντας τις εξελίξεις. 

Μάλιστα, οι ξένοι μπασκετμπολίστες της Χάποελ Ιερουσαλήμ, όσο και της νεοφώτιστης Ιρόνι Ραμάτ Γκαν βρίσκονται από χθες το βράδυ (7/10) στην Αθήνα περιμένοντας να εκτονωθεί η κατάσταση στο Ισραήλ.

Αντίθετα, οι Ισραηλινοί μπασκετμπολίστες ζήτησαν να μείνουν κοντά στις οικογένειες τους, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν την χώρα τους.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται αναβληθούν και οι προσεχείς αγώνες της εθνικής ομάδας του Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro 2024 απέναντι σε Ελβετία και Κόσοβο και εξετάζεται το ενδεχόμενο να διεξαχθούν το Νοέμβριο.