Facebook Pixel Ολυμπιακός: Συνάντηση κορυφής στον Ολυμπιακό μετά την Τόπολα - Αποφάσεις για 4 top ονόματα - Άμεσα στα γραφεία της ΠΑΕ!
| 2023-10-10 10:00:00

Συνάντηση κορυφής στο Λιμάνι μετά την Τόπολα - Αποφάσεις για 4 top ονόματα - Άμεσα στα γραφεία της ΠΑΕ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Συνάντηση κορυφής στο Λιμάνι μετά την Τόπολα - Αποφάσεις για 4 top ονόματα - Άμεσα στα γραφεία της ΠΑΕ!

Τι συζήτησαν Κορδόν-Μαρτίνεθ και οι κινήσεις Μαρινάκη! Στο Λιμάνι δεν θα περιμένουν τον Ιανουάριο και ήδη ξεκινούν τη μεταγραφική αναζήτηση, ενώ παράλληλα θέλουν το συντομότερο να κλείσουν τα ανοιχτά θέματα στο ρόστερ...

Σε ρυθμό ανανεώσεων φαίνεται ότι βρίσκεται ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι το αγωνιστικό σκέλος το έχει αναλάβει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αλλά ο Αντόνιο Κορδόν είναι σε άμεση επαφή τόσο μαζί του όσο και με τη διοίκηση του συλλογου.

Η πληροφορία που υπάρχει αναφέρει ότι, προφανώς, οι δύο άντρες έχουν τακτική επαφή, σχεδόν καθημερινή, στου Ρέντη αλλά τις τελευταίες ημέρες έγινε μια πιο μεγάλη συζήτηση/επαφή, μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού στη Σερβία με την Μπάτσκα Τόπολα. Τι συζητήθηκε; Αφενός έγινε ένας πρώτος απολογισμός για το τι έχει κάνει μέχρι στιγμής η ομάδα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και, φυσικά, το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί.

Αυτές τις ημέρες ο Ισπανός τεχνικός έχει διαμορφώσει ένα πρόγραμμα μίνι προετοιμασίας, όχι τόσο για το κομμάτι της φυσικής κατάστασης αλλά για εκείνο της τακτικής - Η αμυντική λειτουργία τού Ολυμπιακού δεν είναι όπως την θέλει ο Μαρτίνεθ και στη διακοπή λόγω εκλογών και των εθνικών ομάδων, θα εργαστεί πάνω στη βελτίωση της αμυντικής τακτικής.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και φιλικό με κάποιο σύλλογο, πέρα από ένα παιχνίδι που θα δώσει με τον Ολυμπιακό β΄ η ομάδα, ώστε να δει ο Μαρτίνεθ ποιες από τις ιδέες του έχουν περάσει στην ομάδα και ποιες άλλες οχι. Γιατί η αλήθεια είναι ότι στο επιθετικό κομμάτι δεν έχει κανένα παράπονο, αφου υπάρχει πλουραλισμός στο σκοράρισμα και, γενικά, απόδοση στην τακτική που εφαρμόζει.

Πέφτουν οι υπογραφές

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο καράβι και, φυσικά, δεν σταματάει ποτέ να ψάχνει για μεταγραφές, για ενίσχυση του ρόστερ. Πολύ περισσότερο τώρα, που η ομάδα έχει φανεί πού έχει αδυναμίες και τι κενά χρειάζεται να καλύψει.

Παρόλα αυτά οι Κορδόν και Μαρτίνεθ, όπως φυσικά και η διοίκηση του συλλόγου, θέλει να ανανεώσει/επιβραβεύσει τους φετινούς πρωταγωνιστές, που τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται στο τέλος τής τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ποιοι είναι αυτοί; Ας τους δούμε έναν-έναν αναλυτικά:

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Η πρώτη θέση που είχε ζητήσει ενίσχυση ο Μαρτίνεθ από τον Κορδόν, πριν καλά-καλά έρθει στον Ολυμπιακό, ήταν εκείνη του τερματοφύλακα. Προφανώς δεν είχε δει τον Έλληνα άσο. Ο Πασχαλάκης είναι κέρβερος κάτω από τα δοκάρια και υπάρχει άριστη λύση για Νο2 με τον Τζολάκη. Οι Πειραιώτες θα φωνάξουν άμεσα τον Έλληνα τερματοφύλακα για να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Κώστας Φορτούνης: Το καλοκαίρι τού 2022 είχε μείνει από τύχη στην ομάδα - Για την ακρίβεια πρόλαβε και έφυγε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον πίστευε και του το είχε δείξει, καθώς του είχε προτείνει να συνεχίσει στο Λιμάνι με τα ίδια χρήματα όχι για έναν χρόνο χρόνο (το τότε συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι του 2023) αλλά για δύο (το νυν λήγει το καλοκαίρι του 2024). Τα υπόλοιπα είναι αρχαία ιστορία: Ο Φορτούνης έκανε μακρινή ανάμνηση ολόκληρο Χάμες Ροντρίγκες και η 11άδα, πια, αρχίζει ξανά από εκείνον. Ο Ολυμπιακός θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ του, οι σειρήνες από την Αραβία δεν φαίνεται ότι είναι τόσο δυνατές, λογικά μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε τα ευχάριστα.

Γιώργος Μασούρας: Για τον Γιώργο τι να γράψει κανείς; Κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός φέρνει εξτρέμ για να παίζουν 11αδάτοι και κάθε χρόνο εκείνος παίρνει στο σπίτι τη φανέλα του βασικού. Αν υπογράψει ξανά με τους Πειραιώτες, που είναι το πιθανότερο σενάριο, θα βάλει πλώρη για να μείνει στην ομάδα για πάντα

Μαντί Καμαρά: Η πιο δύσκολη περίπτωση από τις 4 που έχει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός. Σε δηλώσεις του την περασμένη Άνοιξη είχε πει ότι δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, τελικά το έκανε και του βγήκε σε καλό. Μπορεί το market value να έχει πέσει από τα 10 εκατ. στα 8 εκατ., αλλά παραμένει παίκτης υψηλού επιπέδου και το αποδεικνύει. Έχει βλέψεις για να παίξει ξανά στο εξωτερικό και, φυσικά, από τη στιγμή που το συμβολαιό του τελειώνει το καλοκαίρι του 2024, μπορεί να διαπραγματευτεί χωρίς να χρειάζεται να λάβει χρήματα ο Ολυμπιακός - Άρα καλύτερα για εκείνον. Μπορεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του; Μόνο να νιώθει υποχρεωμένος στους Πειραιώτες που τον έβαλαν στον ποδοσφαιρικό χάρτη, τον εμπιστεύτηκαν, του έδωσαν την ευκαιρια για να κερδίσει τίτλους και να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Αν αισθάνεται ότι πρέπει να αφήσει χρήματα στα ταμεία τού Ολυμπιακού πριν φύγει, θα ανανεώσει. Διαφορετικά το καλοκαίρι θα φύγει ελεύθερος.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο όνομα στόπερ στον Ολυμπιακό για Γενάρη - Απρόσμενη απόφαση Μαρτίνεθ για ΠΑΟ, αλλάζει 11αδα! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags