Facebook Pixel Η παρουσία του Λάζαρ έκρινε το αποτέλεσμα
| 2012-01-31 01:05:00

Η παρουσία του Λάζαρ έκρινε το αποτέλεσμα

Η παρουσία του Λάζαρ έκρινε το αποτέλεσμα

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αντεπεξέλθει με επιτυχία στο ψυχολογικό «σοκ» του αποκλεισμού από τον Ατρόμητο με μία μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε να κερδίσει στο ΟΑΚΑ, σε οποιαδήποτε διοργάνωση, από το 1999, κάτι που καταδεικνύει το μέγεθος την νίκης. Επιπλέον, η νίκη αυτή αποτελεί την 3η σε ισάριθμα ματς την φετινή σεζόν απέναντι στην ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας ότι την τελευταία τετραετία ο ΠΑΟΚ ο ΠΑΟΚ δικαίως θεωρείται η 3η ομάδα στην χώρα σε καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Σε τακτικό επίπεδο ο Μπόλονι επικράτησε εκ νέου του Κωστένογλου που δείχνει φανερά επηρεασμένος και συγχυσμένος από τις διοικητικές εξελίξεις στην Ένωση.

4-2-3-1 με διαφορετικές τακτικές προσεγγίσεις

ΑΕΚ

Από την μία ο Κωστένογλου επέλεξε το 4-2-3-1 δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη από τα πλάγια με τον Λύμπε να αναλαμβάνει στην κορυφή της επίθεσης συμμετοχικούς/δημιουργικούς ρόλους παίζοντας χαμηλά προς το κέντρο. Η παρουσία του Γεωργέα στα χαφ, η αρνητική παρουσία των Καφέ/Κάρλος αλλά και η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της τριάδας των κεντρικών χαφ του ΠΑΟΚ, οδήγησε την ΑΕΚ στην ανάπτυξη από τα πλάγια με τους Κλωναρίση/Λεονάρντο να αναλαμβάνουν κύριους επιθετικούς ρόλους με τον Λύμπε να τους ανοίγει διαδρόμους και να τους τροφοδοτεί.

Στα αξιοσημείωτα και οι συχνές προωθήσεις του Δέλλα που προσπάθησε να δημιουργήσει παιχνίδι από πίσω – υπερτονίζοντας το πρόβλημα δημιουργικότητας του άξονα της ΑΕΚ.

Σχόλιο: Η απουσία των Μπέλεκ/Καράμπελα.Κοντοέ από το αρχικό σχήμα αποδυνάμωσαν τα πλάγια της Ένωσης και επηρέασαν αρνητικά την συνολική τακτική/αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags