Facebook Pixel Μόκρης "νέος Δέλλας", Δαρβίρας… Δεληκάρης, Μύθου… Λυμπερόπουλος - Μπάγερν, Γιούβε για άσο Ολυμπιακού
| 2023-11-03 19:45:00

Μόκρης "νέος Δέλλας", Δαρβίρας… Δεληκάρης, Μύθου… Λυμπερόπουλος - Μπάγερν, Γιούβε για άσο Ολυμπιακού

Οι Μιχείες
Μόκρης "νέος Δέλλας", Δαρβίρας… Δεληκάρης, Μύθου… Λυμπερόπουλος - Μπάγερν, Γιούβε για άσο Ολυμπιακού

Ο αρχιτέκτονας κόουτς Χατζόπουλος και τα αστέρια της Εθνικής Κ17, η οποία έχει τρομερό υλικό και πήρε την πρόκριση της στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ποιοι παίκτες ξεχωρίζουν, το scouting από το εξωτερικό και σε ποιες ομάδες αγωνίζονται

Η Εθνική μας ομάδα Κ17 πριν από λίγες ημέρες πέτυχε ένα μικρό θαύμα, το οποίο μάλλον δεν πήρε την προβολή που της άξιζε. Γιατί δεν ήταν μόνο η προκρισή της στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά ο πειστικός τρόπος που ήρθε. Με 3 νίκες σε ισάριθμα μάτς που έδωσε στον προκριματικό όμιλο (δεν έχει ξανασυμβεί!), σημειώνοντας από 2 γκολ σε κάθε ματς, κερδίζοντας ακόμη και την γηπεδούχο Ιταλία, που θεωρείται και είναι υπερδύναμη (μέσα στην κορυφαία 3άδα της UEFA)!!

Ενδεικτικό της αξίας αυτής της νίκης ήταν η σημασία που είχαν δώσει οι Ιταλοί στην αναμέτρηση με την Ελλάδα. Απευθείας μετάδοση του "τελικού" από την RAI, κόσμος στο γήπεδο αλλά κι αποθέωση της γαλανόλευκης αποστολής από τους Ιταλούς, όταν επέστρεψε θριαμβεύτρια στο ξενοδοχείο στην περιοχή της Τσέρβια. Οι πιτσιρικάδες Έλληνες διεθνείς, γεννημένοι το 2007 (και δυο το 2008), είχαν γίνει για λίγες ώρες... διάσημοι και σπουδαίοι μακριά απο την πατρίδα τους και μάλιστα στην Ιταλία!!

Μια πρωτιά που λογικά θα φέρει και καλύτερη κλήρωση αφού η ελληνική ομάδα τον Μάρτιο θα τοποθετηθεί επικεφαλής ομίλου των 4 (αποφεύγει σίγουρα Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία πιθανότατα και τις Γαλλία, Πορτογαλία, Αγγλία), από τον οποίο θα προκριθούν για την τελική φάση (θα γίνει στην Κύπρο 20 /5. ως 5/6) οι δυο! Αν τα καταφέρουν ο σπουδαίος κόουτς (παρότι μη προβεβλημένος) Άγγελος Χατζόπουλος και τα παιδιά του, θα είναι η πρώτη συμμετοχή σε τελικά στην τελευταία πενταετία και μόλις η 4η ελληνικής αναπτυξιακής ομάδας στην 20ετία!

Η αλήθεια είναι πως αυτό που κατάφερε η Εθνική μας Παίδων και σπουδαίο ήταν αλλά και απόρροια μιας ομαδικής δουλειάς, ενός ισχυρού και πολύ δεμένου μεταξύ τους γκρουπ, το οποίο δεν φοβήθηκε να προβεί σε τομές, όσον αφορά τόσο στις κλήσεις, όσο και στο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, "υποστηριζόμενο" από το πλούσιο, "χαβιαρωμένο" ταλέντο μιας ομολογουμένως πολύ ελπιδοφόρας φουρνιάς νεαρών Ελλήνων παικτών. Με κάποιους από αυτούς να αποτελούν σημεία αναφοράς και ήδη να κάνουν μεγάλο γκελ, εντός και εκτός συνόρων!!

Όπως αποδείχθηκε "κλειδί" σε όλο αυτό ήταν η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας που συνέβη μέσα στο καλοκαίρι. Ο Αλέξης Αλεξιάδης αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Κ17 για να αναλάβει τον ΠΑΟΚ Β. Τότε στην ηγεσία/τεχνική διεύθυνση της Ομοσπονδίας ψάχτηκαν για τον αντικαταστάτη του. Με τον Άγγελο Χατζόπουλο που ήταν ήδη προπονητής της Εθνικής Κ 15 και συνεργαζόταν τον προηγούμενο διάστημα υποστηρικτικά προς τον Αλεξιάδη στην Κ17, να αναλαμβάνει προσωρινά τη ευθύνη της λόγω του κενού που δημιουργήθηκε.

Ο κόουτς Χατζόπουλος - ο οποίος πριν γίνει Ομοσπονδιακός (την εποχή της καραντίνας λόγω Covid) είχε επιτελέσει σοβαρό έργο τόσο στην Ακαδημία της ΑΕΚ, όσο και μετά σε αυτή του Παναθηναϊκού κι ενώ επί διεύθυνσης Αντώνη Πίκουλα κάποια στιγμή ήταν βασικός υποψήφιος και για τον Ολυμπιακό - έτσι κι αλλιώς από πριν είχε κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη σημαντικών προσώπων που είναι υπεύθυνοι για τις Εθνικές ομάδες. Σε συνδυασμό μάλιστα με το ότι ήταν ήδη μέλος της "γαλανόλευκης", γνωρίζοντας πολύ καλά τα παιδιά από προηγούμενες κλήσεις και... μη κλήσεις, έχοντας την τελευταία 2ετία κυριολεκτικά... χαρτογραφήσει όλους τους παίκτες από 14 μέχρι 18 χρονών και περνώντας με άριστα την σχετικά σύντομη αξιολόγηση που του έγινε από την Ομοσπονδία ως "υπηρεσιακός", πήρε τελικά αυτός το... χρίσμα! 

Κρίθηκε ο πλέον κατάλληλος, ο οποίος δεν θα χρειαζόταν ( και δεν θα ζητούσε) χρόνο προσαρμογής και ανέλαβε ως μόνιμος. Η ΕΠΟ δηλαδή δεν πήρε άλλον προπονητή για την Κ17, αναβάθμισε τον Άγγελο Χατζόπουλο ενώ του έβαλε ως συνεργάτη του, τόσο στην 15 όσο και στην 17, τον "πρωτάρη" Γιούρκα Σειταρίδη , της ομάδας του 2004! Βέβαια ο Χατζόπουλος είχε -και έχει - την στήριξη των Κώστα Κωνσταντινίδη, Γρηγόρη Γεωργάτου αλλά και του προπονητή της Κ19, Τάσου Θέου, δημιουργώντας μια πολύ δυνατή και ενωμένη "ομάδα" που δικαίως μοιράζεται την επιτυχία της Τσέρβια.

Ο κόουτς Χατζόπουλος πήρε ρίσκο με τις κλήσεις, ειδικά επιλέγοντας στην 20άδα δυο 15χρονους, σε θέσεις κλειδιά, τους οποίους μάλιστα ξεκίνησε βασικούς κόντρα στην Ιταλία. Ο λόγος για τον "νέο Τραϊανό" του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Τραϊανό Μόκρη, τον ψιλόλιγνο, μπαλάτο/στυλάτο στόπερ του ΠΑΟΚ αλλά και τον ενεργειακό (σε ηψηλές εντάσεις)/μαχητικό αμυντικό χαφ Κώστα Θεοχάρη του Παναθηναϊκού (κάποιοι στο Κορωπί είχαν... ξαφνιαστεί/ενοχληθεί που κλήθηκε ο συγκεκριμένος, αν και μικρότερος και κυρίως μόνο αυτός από την Κ17 του τριφυλλιού).

Από εκεί και πέρα η "γαλανόλευκη" δεν είχε στο πρώτο κρίσιμο παιχνίδι της κόντρα στην Ιρλανδία τον αστέρι / σκόρερ της , Χάμπο Κωστούλα αφού την ίδια ημέρα η Κ19 του Ολυμπιακού έπαιζε κρίσιμο αγώνα για το Youth League με την Λέτσε στην Ιταλία (ενσωματώθηκε μετά από αυτόν). Τουλάχιστον οι ερυθρόλευκοι έκαναν μεγάλη ... εθνική εξυπηρέτηση στη γαλανόλευκη, παραχωρώντας τους από πριν το έτερο αστέρι της ομάδας τους, τον μεσοεπιθετικό Δαρβίρα, ο οποίος δεν έπαιξε κόντρα στη Λέτσε. 

Ο Δαρβίρας (στους παλαιότερους φέρνει έντονα... Γιώργο Δεληκάρη) όντως έκανε σούπερ τουρνουά αλλά ειδικά στην πρεμιέρα και σε ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ, ήταν ο κορυφαίος αναγκάζοντας τους Ιρλανδούς να μιλούν με δέος για... " τον Έλληνα με τα μακριά μαλλιά που θυμίζει περισσότερο Ολλανδό παιχταρά!", όπως χαρακτηριστικά έλεγαν!!!

Στο γήπεδο για live scouting αλλά και τηλεοπτικά λόγω... RAI (ζωντανή μετάδοση γαρ), η αναμέτρηση Ιταλίας - Ελλάδας τράβηξε δεκάδες βλέμματα από τις διεθνείς πιάτσες σκάουτς αλλά κι ατζέντηδων. Ειδικά η ιταλική, όπως αντιλαμβάνεστε είχε την ... τιμητική της. Σίγουρα θα ακούστηκαν πολλά, κάποια θα γραφτούν κι άλλα θα μεταφερθούν. Εμείς θα σταθούμε εκτός από το Δαρβίρα (στην Ιταλία βρισκόταν και ο ατζέντης του, Θεόφιλος Καρασαββίδης) σε εκείνους τους Έλληνες διεθνείς για τους οποίους μάθαμε πως... σήκωσαν πολύ σκόνη!

ΜΟΚΡΗΣ: Οι Ιταλοί ειδικοί τον...βάπτισαν ήδη "Έλληνα Μαλντίνι"!!! Εντυπωσιάστηκαν πως αν και ο νεότερος (του 2008!) κόντρα στους δημοφιλείς Ιταλούς επιθετικούς ήταν... κολώνα, δείχνοντας ανίκητος.Με πολύ καλή λήψη απόφασης και προσωπικότητα, ο ΠΑΟΚ - όπως ειπώθηκε- δεν πρέπει να ανησυχεί εφόσον του φύγει / πουληθεί ο Κουλιεράκης αφού... "έχει τον Μόκρη"( αν και δεξιοπόδαρος)!!! Εντυπωσίασε με την τεχνική (για σέντερ μπακ) και την πλαστικότητα των κινησεών του ενώ όταν χρειαζόταν γινόταν δυναμικός αλλά και την ψυχραιμία/ανεσή του στο παιχνίδι πίεσης. 

ΜΥΘΟΥ: Ένας από τους 10 παίκτες του ΠΑΟΚ στην Εθνική Παίδων, αλλά για τον κόουτς Χατζόπουλο υπερπολύτιμος αφού αποτέλεσε ουσιαστικά τον μπαλαντέρ του για να αλλάζει σύστημα και διάταξη. Για τους γνώστες... "Λυμπεροπουλίζει" από πλευράς στυλ!!!Και δημιουργός και σκόρερ, πολύ καλός και με πλάτη και με φάτσα στην αντίπαλη εστία, σοβαρός και πολύ τεχνίτης, έπαιξε με την ίδια άνεση 10άρι, 9άρι και 8άρι. Πουλέν... 

ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ: Ήδη μέσω των επιδόσεων του στον Ολυμπιακό, στις διάφορες ομάδες του, είχε γίνει ντόρος μαζί του. Τον τεράστιο ταλέντο του το επιβεβαίωσε και στο τουρνουά, κερδίζοντας στον "τελικό" δυο πέναλτι από τους Ιταλούς!!. Σε βαθμό που - όπως μάθαμε - έχει ξετρελάνει Γιουβέντους, Άγιαξ και Μπάγερν αλλά σίγουρα στην πορεία θα προκύψουν πολλοί ακόμη ευρωπαικοι μνηστήρες (η οικογένεια Μαρινάκη τον προσέχει πολύ αφού μιλάμε για τοπ ταλέντο)! Παίζει στο "9" αλλά και πιο πίσω, δεν πρεσάρει πολύ αλλά όταν πάρει την μπάλα δεν κοβεται!

 

ΥΓ. Το staff της Εθνικής Κ17 ήθελε να έχει και τον Ματθαίο Τσίγκα, τον πρώην σέντερ φορ του Παναθηναϊκού, o οποίος από το περσινό καλοκαίρι ανήκει στην Στουτγκάρδη , ζει και παίζει στην Γερμανία. Είναι μάλιστα ο πρώτος της σκόρερ στην Bundesliga U 17. Μόνο που η Στουτγκάρδη αρνήθηκε να παραχωρήσει τον Τσίγκα επικαλούμενος πως το τουρνουά δεν γινόταν σε FIFA dates και έτσι στερήθηκε η γαλανόλευκη Παίδων ένα πολύ μεγάλο ταλέντο.,.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άγιαξ όπως Ολυμπιακός το καλοκαίρι - Αν ήταν ο Κωνσταντέλιας στην ΑΕΚ θα... - Το ίδιο συνέβη και με Τσιμίκα"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags