Facebook Pixel «Θάφτηκε» από την 4άρα της Τσέλσι, το χατ- τρικ του Τζάκσον, αλλά και τις πολλαπλές αμφιβολίες του Var.
| 2023-11-07 16:03:00

"Θάφτηκε" από την 4άρα της Τσέλσι, το χατ- τρικ του Τζάκσον, αλλά και τις πολλαπλές αμφιβολίες του Var

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

Η Τότεναμ έχασε με επεισοδιακό τρόπο το αήττητό της στην Αγγλία, στο πλέον τρελό λονδρέζικο ντέρμπι των τελευταίων χρόνων, με πέντε ακυρωθέντα γκολ (!), δύο αποβολές, 23 λεπτά καθυστερήσεων (!), 13’ στο πρώτο ημίχρονο, 10’ στο δεύτερο και πολλά λάθη από τον διαιτητή και το Var. Εφτά ομάδες παραμένουν πλέον αήττητες στα σημαντικότερα, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με αποκορύφωμα το μοναδικό ρεκόρ, των 11 νικών, στις 11 από την Αϊντχόφεν.

Εφιαλτική νύχτα, λοιπόν στο Λονδίνο για την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου, ύστερα από το εμφατικό 1-4 από την Τσέλσι, που πέρα από την πρώτη, φετινή ήττα στο αγγλικό πρωτάθλημα σήμανε ταυτόχρονα την πτώση από την κορυφή όπου αντίθετα επέστρεψε η Μάντσεστερ Σίτι.

Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες εξηγήσεις για τη βαριά ετυμηγορία του «Tottenam Hotspurs», αφού ο διαιτητής και το Var τα έκαναν, απλά και ξάστερα θάλασσα εκτός από τις σωστές αποβολές, του Ρομέρο στο 33’ και του Ουντότζιε στο 55’ που άφησαν τους γηπεδούχους με 9 παίκτες. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο «Mr. Ange» έχασε λόγω τραυματισμού, και άγνωστο ακόμη για πόσο διάστημα τους Μάντισον και Φαν ντε Φεν, αναντικατάστατους πυλώνες του θεαματικού του παιχνιδιού. Μοναδικό παρήγορο της βραδιάς, ο τίτλος του Mvp του αγώνα στον Ιταλό γκολκίπερ, Γκουλιέλμο Βικάριο, ο οποίος μπορεί να δέχτηκε τέσσερα γκολ, σώζοντας ωστόσο άλλα… 14.

Χειροκροτήματα, αναγκαστικά και για το «χατ-τρικ» του Νίκολας Τζάκσον, άσχετα εάν μ’ ένα γκολ στο 4ο και το 7ο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ ήταν μία «ηθική ρεβάνς» για τον προπονητή των Blues, Μαουρίσιο Ποτσετίνο που πριν μερικά χρόνια είχε οδηγήσει την Τόττεναμ στον, χαμένο από τη Λίβερπουλ τελικό του Champions League.

Πολλές, αντίθετα οι απορίες και αμφιβολίες για τις αποφάσεις και τη συνεργασία του διαιτητή Μάικλ Όλιβερ με το Var, δύο μόλις ημέρες μετά τη βροχή παραπόνων του Μίκελ Αρτέτα για το αντικανονικό γκολ της Νιουκάσλ με την Άρσεναλ.

Άγνωστο το γιατί ακυρώθηκαν, είτε για οφ σάιντ χιλιοστών, είτε με καθυστέρηση, για κάποιο φάουλ που είχε γίνει σε προηγούμενη φάση πέντε ολόκληρα γκολ: το 2-0 της Τότεναμ, στο 13’ με τον Σον, το 1-1 της Τσέλσι (21’) για χέρι του Στέρλινγκ, το επίσης πιθανό 1-1 της Τσέλσι (28’) για οφ- σάιντ του Καϊσέντο και το πιθανό 2-2 της Τόττεναμ για υποτιθέμενο οφ- σάιντ του Ντάιερ.

 

Ο Έλληνο Αυστραλός προποηντής, στον οποίο χαρίστηκε η αποβολή που μετατράπηκε σε απλή κίτρινη κάρτα έμοιαζε, δικαίως με ταύρο σε υαλοπωλείο, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο μετά το τέλος του αγώνα. Καλώς ή κακώς όμως (εννοείται το δεύτερο), οι διαιτητές, τώρα πλέον και η τεχνολογία υπάρχουν για να κάνουν και λάθη και το μόνο βέβαιο είναι ότι η Τότεναμ έχασε το αξιοζήλευτο αήττητό της αφήνοντας στις 7 τις ομάδες που το διατηρούν στα σημαντικότερα, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Πρόκειται για τις Αϊντχόφεν και Άλκμααρ στην Ολλανδία, τη Νις στη Γαλλία, την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στην Πορτογαλία, τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και τη Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία, τη Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία, μετά το εντός έδρας πατατράκ που έπαθε η Φενέρμπαχτσε από την Τραμπζνοσπόρ χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει 11 στις 11 νίκες. Ένα μεγάλο ρεκόρ που αντίθετα πέτυχε μόνο η Αϊντχόφεν, πλησιάζοντας τις 12 συνεχόμενες νίκες του Άγιαξ του Φαν Χάαλ, της περιόδου 1995-’96, τις 13 της Αϊντχόφεν του Φαν Μπόμελ, της περιόδου 2018-’19, αλλά και τις 17, πάλι της Αϊντχόφεν του Χούους Χίντικ της σεζόν 1987-’88 που είχε ολοκληρωθεί με πανηγυρικό τρόπο, μαζί με την κατάκτηση του τότε Πρωταθλητριών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags