Facebook Pixel Αστυνομία και ΕΠΟ καλούνται για απαντήσεις! Καμία ευθύνη της ΑΕΚ για την εικόνα του πετάλου με Εθνική
| 2023-11-22 17:58:00

Αστυνομία και ΕΠΟ καλούνται για απαντήσεις! "Καμία ευθύνη της ΑΕΚ" για την εικόνα του πετάλου με Εθνική

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αστυνομία και ΕΠΟ καλούνται για απαντήσεις! "Καμία ευθύνη της ΑΕΚ" για την εικόνα του πετάλου με Εθνική

Ενοχλημένοι στην Ένωση με τα υπονοούμενα με αφορμή τα παράπονα για την εικόνα του γηπέδου με Ολλανδία-Γαλλία.

Μπορεί η εικόνα της Εθνικής με τη Γαλλία να προκάλεσε χαμόγελα ενόψει των μπαράζ του Euro 2024, η άδεια εξέδρα όμως στο βόρειο πέταλο του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν για μία ακόμα φορά απογοητευτική και δημιούργησε προβληματισμό. Σε αντίθεση με την αναμέτρηση με την Ολλανδία, αυτήν τη φορά κλειστό ήταν μόνο το κάτω διάζωμα, το τεράστιο πανό της UEFA, με το μήνυμα για σεβασμό (RESPECT» δεν κατάφερε να καλύψει την αρνητική εικόνα των κενών καθισμάτων.

Ενδεικτικά να θυμίσουμε κάποιες δηλώσεις ανθρώπων που ο λόγος τους μετράει, όπως ο Τάσος Μπακασέτας και ο Ντέμης Νικολαΐδης

«Και με την Ολλανδία δεν έπρεπε να πέφτει καρφίτσα. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό. Χάνουμε μια κερκίδα πίσω από το τέρμα. Οπωσδήποτε πρέπει να διευθετηθεί αυτό το θέμα. Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος, δεν ξέρω τι είναι αυτό που φταίει. Δεν το γνωρίζω. Αν δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το πράγμα θα πρέπει να βρούμε μια λύση. Στα παιχνίδια που έρχονται μια λεπτομέρεια θα κάνει τη διαφορά, όπως θα μπορούσε να κάνει και με την Ολλανδία. Δεν γίνεται εμείς σε όλα τα γήπεδα που έχουμε πάει να μην πέφτει καρφίτσα και εδώ πέρα να είναι μια κερκίδα άδεια. Για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί όντως να υπάρχει κάποιος λόγος πολύ σοβαρός. Να βρεθεί λύση. Τα παιχνίδια του Μαρτίου είναι το μέλλον μας και έχουμε μοχθήσει να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και θα είναι η ευκαιρία μας για να φτάσει η Εθνική εκεί που αξίζει», ήταν τα λόγια του Τάσου Μπακασέτα στην κάμερα των καναλιών Novasports.

«Μου φαίνεται εντελώς παράλογο. Εγώ θα γίνω πιο σκληρός. Δεν με νοιάζει ποιος είναι ο λόγος. Δεν γίνεται το πέταλο να είναι άδειο. Χάσαμε 5-6.000 κόσμο», σχολίασε ο Ντέμης Νικολαΐδης, μετά το ισόπαλο 2-2 με τη Γαλλία.

Όπως καταλαβαίνετε και από την τοποθέτηση του διεθνή επιθετικού και αρχηγού της Εθνικής το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα ενόψει των αγώνων μπαράζ, όπου η Ελλάδα θα πρέπει να έχει μια καυτή έδρα που θα βοηθήσει την ομάδα να πάρει το εισιτήριο για το Euro. Αυτό είναι θεμιτό, ωστόσο με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί στα τελευταία δύο ματς της Εθνικής, δημιουργήθηκε η αίσθηση, ότι για την εικόνα του γηπέδου υπεύθυνη η ΑΕΚ.

Στην Ένωση έχουν αφουγκραστεί τα παράπονα, τόσο του κόσμου, όσων και των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, η εδώ και καιρό όμως εκπεφρασμένη θέση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ είναι, ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διοργάνωση των αγώνων του ομοσπονδιακού συγκροτήματος.

Όπως όλα δείχνουν, ο κλήρος πέφτει στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία καλείται να δώσει απαντήσεις για την εικόνα του άδειου πετάλου με πρόσχημα λόγους ασφαλείας εξαιτίας της παρουσίας φιλάθλων των φιλοξενούμενων οπαδών των αντιπάλων εθνικών ομάδων. Η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ εκθέτει και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Αστυνομία, η οποία αποδέχτηκε αυτά τα δεδομένα.

Στην ΑΕΚ υπάρχει μεγάλη ενόχληση για το θέμα και είναι ξεκάθαρο πως επιθυμεί να διαλευκανθεί η κατάσταση, προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά εις βάρος της για ένα ζήτημα που δεν είναι υπεύθυνη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags