Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης με τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όχι μόνο έχει γίνει βασικός και αναντικατάστατος στον «δικέφαλο» του Βορρά, αλλά παράλληλα έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων.

Ζωηρότερο πάντως δείχνει να είναι το ενδιαφέρον της Μίλαν. Το όνομα του Χανιώτη στόπερ βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα των «ροσονέρι». Συγκεκριμένα η επτάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει βάλει στο… μάτι τον νεαρό αμυντικό εδώ και έναν χρόνο.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την έγκριτη «Gazzetta Delo Sport», η οποία αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι o Κουλιεράκης είναι ένας από τους παίκτες που κοιτά η Μίλαν για την ενίσχυση στα μετόπισθεν, όπου αντιμετωπίζει αρκετούς τραυματισμούς.

Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός, ο οποίος ως γνωστόν το 2022 πήρε το «βάπτισμα του πυρός» με την Εθνική μας ομάδα, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα Χανιά, από όπου κατάγεται.

Πρώτη του ομάδα ήταν η ακαδημία Calcetto, από την οποία μεταπήδησε σε ηλικία 15 ετών με προορισμό τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ.

O ιδρυτής και υπεύθυνος της σχολής, όπου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο ο διεθνής στόπερ, ο Νότης Ματιγάκης σε αποκλειστική του συνέντευξη στο zougla.gr μίλησε για το «φαινόμενο» Κουλιεράκης, που αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά πρότζεκτ όχι μόνο του ΠΑΟΚ αλλά γενικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Από πολύ μικρή ηλικία έδειχνε ξεχωριστή ωριμότητα»

«Ο Κωνσταντίνος ήρθε στη σχολή μας από πολύ νεαρή ηλικία. Από τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο έδειχνε ξεχωριστή ωριμότητα και ποιότητα σε αυτά που έκανε μέσα στο γήπεδο. Είχε μεγάλο βαθμό IQ και αυτό νομίζω ότι τον κάνει να ξεχωρίζει» ανέφερε ο υπεύθυνος του Calcetto, που έχει τα τελευταία χρόνια συνεργασία με τον ΠΑΟΚ.

«Μας γεμίζει μεγάλη υπερηφάνεια τα επιτεύγματα του Ντίνου και επιβεβαιώνεται ότι η συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει με τον ΠΑΟΚ είναι ουσιαστική και αποδίδει» επισήμανε.

«Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και από την οικογένειά του»

Ο Θεός τον έχει προικίσει με απίστευτα σωματικά προσόντα, όμως δεν αρκούν μόνο αυτά. Έχει γίνει και πάρα πολύ καλή δουλειά από όλους τους παράγοντες που αφορούν ένα παιδί, με πρώτη και καλύτερη την οικογένειά του. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που έχουν αντίστοιχα προσόντα με τον Ντίνο αλλά δεν έχουν την ίδια εξέλιξη με αυτόν».

Το δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport» για τις… ματιές της Μίλαν στον Κουλιεράκη:

«Η Μίλαν μπορεί να ξοδεύει αλλά δεν θα έχει έναν… XXL προϋπολογισμό. Για την άμυνα λοιπόν, δεν είναι απίθανο να πάει σε κάποια συμφωνία δανεισμού τον Ιανουάριο. Ο Γιάκουμπ Κίβιορ βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας. Έχει ήδη παίξει στην Ιταλία, στη Σπέτσια για ενάμιση χρόνο, είναι αριστεροπόδαρος, όπως δηλαδή η Μίλαν, κι έχει την ποιότητα. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα.

Η Άρσεναλ πλήρωσε 25 εκατομμύρια, θα είναι ανοικτή για τον δανεισμό του; Παρόμοια είναι η ιστορία και για τον Μπενουά Μπαντιασίλε, που… υπερπλήρωσε η Τσέλσι τον περασμένο Ιανουάριο. Στη συνέχεια, υπάρχουν κι οι νέοι που αρέσουν.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης του ΠΑΟΚ και ο Αλεσάντρο Μαρκαντάλι που παίζει στη Ρετζιάνα (ανήκει στη Τζένοα). Αυτοί αρέσουν, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς».

Η ιταλική ομάδα δεν μπορεί να υπολογίζει στους Καλούλου και Πελεγκρίνο λόγω τραυματισμών και ελπίζει πως μπορεί να τον αποκτήσει και με δανεισμό τον προσεχή Γενάρη.