" Χάρη σε αυτό το ιδιωτικο συμφωνητικό επιβίωσε το σωματείο και πήρε πρωταθλήματα σε χάντμπολ και στίβο. Χάρη σε αυτό το ιδιωτικό συμφωνητικό παραδώσαμε στην επόμενη διοίκηση χωρίς η ΜΑΝΑ ΑΕΚ να οφείλει ΕΝΑ ΕΥΡΩ για ταμειακές διευκολύνσεις ενώ ο κύριος Ανατολιωτάκης ακόμη ζητάει απο το σωματείο 1.000.000 ευρώ" ήταν η δήλωση Χατζηχρήστου που μας παρέπεμψε στον δικηγόρο κύριο Αλέξη Αλεξίου ο οποίος απάντησε σε όλες τις απορίες που είχαμε τόσο εμείς όσο και αυτοί που δημοσιοποίησαν το ιδιωτικό συμφωνητικό.

Ο κύριος Αλέξης Αλεξίου ξεκίνησε να μας μιλάει λέγοντας πως θεωρεί μεγάλη επιτυχία για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού: "Είναι η πρώτη φορά που η ΠΑΕ ΑΕΚ αναγνωρίζει και δεσμευέται γραπτώς όχι μόνο να δίνει το 10% από τα έσοδα κάθε αγώνα αλλά και έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας και την εκμετάλευση σημάτων πράγμα που τουλάχιστον για το δεύτερο και το τρίτο δεν συμβαίνει σε άλλες ΠΑΕ. Πλέον αν η ΠΑΕ δεν είναι συνεπής το σωματείο θα πηγαίνει στο δικαστήριο με αυτό το συμφωνητικό και θα έχει σίγουρη την δικαστική δικαίωση. Αυτό θα υποχρεώνει την ΠΑΕ να είναι συνεπής ή ακόμη κι αν δεν είναι θα εξασφαλίζει στην Ερασιτεχνική τό ότι θα πάρει ότι δικαιούται πράγμα που δυστυχώς δεν συνέβαινε πριν την υπογραφή του συμφωνητικού" .

Ο κύριος Αλεξίου στην συνέχεια μας εξήγησε τους λόγους που υποχρέωναν την Ερασιτεχνική ΑΕΚ να υπογράψει αυτόν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό: "Οπως πολύ καλά γνωρίζετε τόσο εσείς όσο και τα μέλη της προηγούμενης από τον κύριο Χατζηχρήστο διοίκησης που κάνουν κριτική για το ιδιωτικό συμφωνητικό η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε σταματήσει να δίνει χρήματα στην Ερασιτεχνική από το 2006. Δυστυχώς το σωματείο με πρόεδρο τον κύριο Ανατολιωτάκη και δικηγόρο τον κύριο Καπετανόπουλο είχε χάσει στα διαιτητικά δικαστήρια της ΕΠΟ όπου είχε προσφύγει τις δίκες από την ΠΑΕ. Είχε απορριφθεί και πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια η αγωγή για 2.033.000 ευρώ και εκεί πατούσε η ΠΑΕ και δεν έδινε χρήματα στην Ερασιτεχνική περιμένωντας τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων. Και στο πολυμελές δικαστήριο πάντως η Ερασιτεχνική είχε χάσει την πρώτη υπόθεση για χρήματα που ζητούσε για την περίοδο 2006-2007 και ακολουθούσαν άλλες δίκες. Ακόμη κι κέρδιζε όλες τις άλλες δίκες το σωματείο θα έπρεπε να περιμένει, με βάση την εμπειρία μου, μέχρι το 2015 για πρωτόδικη απόφαση και μέχρι το 2017 για τελεσίδικη απόφαση. Ακόμη κι αν ήταν θετική και ανεξάρτητα από τα πόσα χρήματα θα μπορούσε να κερδίσει είναι βέβαιο πως το σωματείο χωρίς έσοδα από την ΠΑΕ θα είχε "πεθάνει" πολύ νωρίτερα ή θα είχε καταχρεωθεί αν χρηματοδοτούνταν από τους εκάστοτε διοικούντες. Εκτός από όλα αυτά νομίζω πως δεν ήταν ευχάριστη εικόνα για την ΑΕΚ να είναι στα δικαστήρια ΠΑΕ και Ερασιτεχνική και νομίζω πως ο κόσμος θέλει την ενότητα."

Πάμε παρακάτω και στις επιμέρους λεπτομέρειες και απορίες. Λέει ο κύριος Αλεξίου: " Επειδή σε πάρα πολλά σημεία οι έχοντες απορίες αναφέρουν το ότι δεν πέρασε από Δ.Σ το ιδιωτικό συμφωνητικό... Θα ξεκαθαρίσω πως κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να γίνει γιατί τα όσα αναφέρονται στο συμφωνητικό δεν απαιτούν έγκριση του Δ.Σ σύμφωνα με το καταστατικό. Σε κάθε περίπτωση πάντως για το συμφωνητικό ήταν ενήμεροι και οι εννέα σύμβουλοι του συνδυασμού "ΑΕΚΑΡΑ για πάντα" και είχαν δώσει την έγκριση τους.

Οσον αφορά τις άλλες απορίες ή γκρίζες ζώνες όπως το είδα γραμμένο κάπου... Πρέπει να επαναλάβω πως η Ερασιτεχνική ήταν σε δυσμενέστατη θέση αφού για χρόνια δεν έπαιρνε ευρώ από την ΠΑΕ, είχε χάσει δίκες από την ΠΑΕ στα διαιτητικά δικαστήρια και αν δεν υπογραφόταν το συμφωνητικό η ΠΑΕ θα συνέχιζε την ίδια τακτική για πολλά χρόνια ακόμη όμως το σίγουρο είναι πως η Ερασιτεχνική θα είχε διαλυθεί. Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη πως η ΠΑΕ ήταν ήδη σε πολλή δύσκολη οικονομική κατάσταση. Συμφωνήσαμε λοιπόν για αυτά τα χρήματα και έτσι καταφέραμε να σώσουμε το σωματείο που ήταν στα όρια της οικονομικής καταστροφής και με αγωνιστικές αποτυχίες σε όλα τα τμήματα από την προηγούμενη διοίκηση. Και από το καλοκαίρι του 2010 και μετά εξασφαλίσαμε έσοδα από όλα χωρίς πλέον να περιμένουμε ερμηνείες νόμων που σε όλα τα μέχρι τότε δικαστήρια δεν δικαίωναν την Ερασιτεχνική που υπέφερε οικονομικά.

Το ποσό ίσως είναι κάπως μειωμένο γιατί έκλεισε εξωδικαστικά και όπως θα ξέρετε αυτό είναι το τίμημα για να πάρεις χρήματα γρήγορα και σίγουρα χωρίς να περιμένεις δικαστήρια.

Για το να παίρνει η Ερασιτεχνική επιπλέον 5 ευρώ για κάθε εισιτήριο 4 σημαντικών αγώνων την σαιζόν μάλλον θα πρέπει να ερωτηθεί η ΠΑΕ γιατί για το σωματείο είναι μόνο κέρδος εκτός αν κάποιος διαφωνεί και σε αυτόν. Οσον αφορά τα παραστατικά από όσο γνωρίζω σε κάθε συναλλαγή ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής υπάρχουν και τα ανάλογα παραστατικά.

Οσον αφορά την διευκόλυνση που κάναμε στην ΠΑΕ να πληρώσει σε έξι δόσεις το 10% από τα εισιτήρια διαρκείας πρέπει να σταθούμε μόνο στο γεγονός πως για πρώτη φορά από το 1979 η ΠΑΕ αναγνώρισε εγγράφως και δεσμεύτηκε να δίνει κάθε χρόνο το 10% από τα εισιτήρια διαρκείας. Καμία άλλη διοίκηση Ερασιτεχνικής δεν είχε πάρει ποσοστό από εισιτήρια διαρκείας. Μέχρι τότε μόνο ο Ντέμης είχε δεσμευθεί σε μία Γ.Σ της Ερασιτεχνικής τον Αύγουστο του 2005 πως θα δίνει το 10% από τα διαρκείας όμως ουδέποτε τα έδωσε και ήταν και αυτό αντικείμενο δικαστηρίων. Το λύσαμε εξωδικαστικά υπέρ της Ερασιτεχνικής.

Οσον αφορά την AEK EMPIRE συμφωνήσαμε να παίρνει η Ερασιτεχνική το 1Ο% των καθαρών κερδών ετησίως. Επίσης εξασφαλίσαμε πως ακόμη και σε ζημιογόνες χρήσεις της εταιράς που θα εκμεταλεύεται το σήμα της ΑΕΚ η Ερασιτεχνική θα παίρνει από την ΠΑΕ το ελάχιστο 50.000 ευρώ. Μέχρι τότε και από το 1979 δεν είχε δοθεί ούτε δραχμή, ούτε ευρώ από την ΠΑΕ στην Ερασιτεχνική για πώληση προιόντων. Οσον αφορά τα παρελθόντα έτη πρέπει να εμφανίσεις στα δικαστήρια στοιχεία που να αποδεικνύουν πόσα ακριβώς είναι τα έσοδα της ΠΑΕ από την εκμετάλευση του σήματος αλλιώς απλά απρρίπτεται το όποιο αίτημα. Επίσης θα πρέπει εδώ να τονίσουμε πως η Ερασιτεχνική ΑΕΚ ουδέποτε τα προηγούμενα χρόνια εκμεταλεύτηκε το σήμα της ΑΕΚ. Η διοικηση Ανατολιωτάκη που έκανε δικαστήρια για τα σήματα δεν έφερε στα ταμεία ούτε μισό ευρώ από εκμετάλευση σήματος κι αν η ΠΑΕ δεν είχε δικαίωμα να πουλά κανένα είδος όπως φανέλες ποδοσφαριστών τότε ούτε η ΠΑΕ, που μας ενδιαφέρει σαν ΑΕΚ, ούτε η Ερασιτεχνική θα είχαν οποιοδήποτε έσοδο.

Τέλος πρέπει να ξεκαθαρίσω πως η Ερασιτεχνική ουδέποτε παραχώρησε κάποιο σήμα. Εχει παραχωρηθεί η εκμετάλευση σήματος στην ΠΑΕ ΑΕΚ, εκρεμούν ακόμη δικαστήρια για κάποια σήματα που περιέχουν την λέξη ΑΕΚ (aekempire για παράδειγμα) ενώ η ΠΑΕ βάσει του νόμου του 1979 έχει δικαίωμα χρήσης του σήματος ΑΕΚ. Κλείνοντας θέλω να επαναλάβω πως η συμφωνία που πετύχαμε ήταν απολύτως συμφέρουσα για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ που πλέον έχει γραπτώς δεσμεύσει την ΠΑΕ για τα δικαιώματα του σωματείου στο οποίο έχουν αναγνωριστεί δικαιώματα τα οποία χωρίς αποτέλεσμα διεκδικούσε με μακρόχρονους δικαστικούς αγώνες».

ΠΗΓΗ: aek365.gr