Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ίνδαλμα ο Τάισον! Τί συνδέει Πογιέτ με Πάμπλο Γκαρσία και "Ντέλια" - Απίστευτη φάση με Τζίμα
| 2023-11-25 22:20:00

Ίνδαλμα ο Τάισον! Τί συνδέει Πογιέτ με Πάμπλο Γκαρσία και "Ντέλια" - Απίστευτη φάση με Τζίμα

του Λάζαρου Γεωργίδη

Τα ντεσού της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός. Τα έκανε όλα εκτός από το γκολ ο Βραζιλιάνος. Χαμός στην Τούμπα μετά το 3-0. Η καλύτερη στιγμή στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ πρόσφερε γκολ και θέαμα στην παγωμένη Τούμπα το βράδυ του Σαββάτου για τη 12η αγωνιστική της Super League, όπου χόρεψε στη βροχή. Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης αναδείχτηκε ο Μουργκ, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ στο παιχνίδι. Ωστόσο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τάισον. Ο Βραζιλιάνος ήταν σε μεγάλη κέφια στο ματς με τον Πανσερραϊκό.

Ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στο γκολ του Οζντόεφ με μία καταπληκτική σέντρα για το κεφάλι του Ρώσου για το 1-0. Σέρβιρε έτοιμο τέρμα στον Μουργκ εφτά λεπτά αργότερα, για να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, η οποία μπήκε χωρίς άγχος στο δεύτερο μέρος και έριξε άλλα τρία μπαλάκια.

Ο Τάισον έψαξε και το γκολ. Στο 69’ μάλιστα έκανε μία καταπληκτική ατομική ενέργεια, όταν πέρασε τους πάντες από αριστερά, κάνοντας άνω κάτω την άμυνα του Πανσερραϊκού. Δεν στάθηκε όμως τυχερός, για να γράψει και εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Όπως και να έχει μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα και έχει πετύχει ατομικές διακρίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Τον Οκτώβριο πήρε το μηνιαίο βραβείο Play of the Month. Σήμερα ο πρόεδρος της Ιντερνασιονάλ, Αλεσάντρο Μπαρσέλος, με τον οποίο ήταν στα μαχαίρια τον αποθέωσε, αποκαλώντας τον «σπουδαίο παίκτη και ίνδαλμα», δείγμα ότι όταν είσαι παικταράς, οι προσωπικές διαφορές παραμερίζονται…

Σας έχουμε όμως και μερικά ακόμα ντεσού από το παιχνίδι. Στο 69’ ο Τάισον γίνεται αλλαγή και μπαίνει ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Είναι ο παίκτης που περίμενε να μπει όλη η Τούμπα. Το γήπεδο αποθεώνει και τους δύο ποδοσφαιριστές. Και τον Βραζιλιάνο αλλά και τον νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος βγάζει μάτια και υποκλίνεται όλη η Ελλάδα στο ταλέντο του, εκτός από τον Γκουστάβο Πογιέτ. Φαίνεται πως είναι… ουρουγουανικό το θέμα.

Όπως ανέφερε ο εκ των παραγωγών του PaokToday, Νίκος Τοσκίτσης ένας άλλος Ουρουγουανός που δεν τον εμπιστευτόταν ήταν ο νυν προπονητής του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος δεν τον χρησιμοποιούσε στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Βέβαια και εκεί γινόταν συζήτηση για τη διαχείριση του ταλέντου του…

Με το που μπήκε ο «Ντέλιας» ο ΠΑΟΚ σημείωσε το τρίτο του τέρμα. Το γκολ ξεκινάει από τον Κωνσταντέλια, ο οποίος έκανε φοβερή κίνηση στη μεσαία γραμμή αλλά και… μαγικό, περνώντας αντίπαλο, πριν η μπάλα φτάσει στον Μουργκ για το 3-0.

Χαμός και πανηγυρισμοί στην Τούμπα. Είναι μία χρονική στιγμή που αξίζει να αναφερθεί. Γιατί οι οπαδοί αποθέωσαν τον προπονητή του Πανσερραϊκού, φωνάζοντας «ΠΑΟΚ θρησκεία τρομοκρατία τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία». Ίσως και να ήταν από τα καλύτερα ντεσού του παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα, άλλο ένα τρομερό στιγμιότυπο έχει καταγραφεί στο 5-0.

Είναι μία φάση αξιομνημόνευτη! Ο Τζίμας που μπήκε και αυτός στο δεύτερο ημίχρονο και δεν είχε παρά λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, έφυγε πίσω από το κέντρο, έκανε μία κούρσα 45 μέτρων, πέρασε όλο τον Πανσερραϊκό σε κούρσα 45 μέτρων, αλλά στο τέλος μας τα χάλασε. Το τέλειωμά του απέναντι στον Χοβαν δεν ήταν ιδανικό. Εκεί σκοτώνεις τον τερματοφύλακα. Έκανε το δύσκολο αλλά εκεί που έπρεπε να κάνει τα απλά απέτυχε. Έτσι βρέθηκε στην επαναφορά ο Ράφα Σοάρες και έκανε το 5-0. Εκεί ο μικρός έπρεπε να το είχε βάλει και να έφτιαχνε ψυχολογία.

Το ποδόσφαιρο όμως είναι ομαδικό άθλημα και σημασία έχει ότι η ομάδα του πήρε τα απαραίτητα ψυχικά αποθέματα πριν το ματς με την Άιντραχτ την Πέμπτη. Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στην Φρανκφούρτη για το διπλό και τη μεγάλη πρόκριση στους «16» του Conference League. Αν ηττηθεί στη Γερμανία θα τερματίσει δεύτερος και θα πάει να παίξει μπαράζ με έναν τρίτο από τους ομίλους του Europa League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πετούσε... φωτιές μέσα στη βροχή - Τα 5 γκολ του ΠΑΟΚ, οι ασίστ Τάισον και η μαγεία του Τζίμα (Highlights)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags