Facebook Pixel Αριστερό μπακ για Πρέμιερ και Μπουντεσλίγκα! Καλύτερος αμυντικός στο MLS - Τον ξέρει ο Αλμέιδα
| 2023-12-08 20:00:00

Τον... φέρνει ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ - Μπακ για Πρέμιερ και Μπουντεσλίγκα! Καλύτερος αμυντικός στο MLS (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τον... φέρνει ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ - Μπακ για Πρέμιερ και Μπουντεσλίγκα! Καλύτερος αμυντικός στο MLS (Vid)

Είναι αριστεροπόδαρος αμυντικός που βρίσκει δίχτυα με αποτελεσματικές εκτελέσεις στατικών φάσεων.

Στα μέσα Οκτωβρίου το αμερικανικό “Athletic” έγραφε περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για τον Κάι Βάγκνερ, του οποίου το συμβόλαιο με τη Φιλαδέλφεια Γιούνιον λήγει στο τέλος του 2023. Ο 26χρονος Γερμανός αριστερός μπακ γνωρίζεται με τον Ματίας Αλμέιδα από τότε που ο τελευταίος κοούτσαρε τους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, οπότε θεωρείται μία πολύ καλή λύση ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, μια εποχή που η Ένωση ψάχνεται, καθότι θα ξεμείνει από αριστερό μπακ δεδομένης της απουσία των Χατζισαφί-Μοχαμαντί, οι οποίοι (εκτός ότι τα συμβόλαιά τους λήγουν τον Ιούνιο του 2024) θα έχουν υποχρεώσεις με την εθνική Ιράν στο Πανασιατικό Κύπελλο.

Γεννήθηκε το 1997 στο Γκάιζλινγκεν που βρίσκεται στη Βάδη Βυτεμβέργη της νότιας Γερμανίας. Στα μυστικά της μπάλας μυήθηκε στη Λόνσεε, ενώ στα νεάτα του πέρασε από την Άουγκσμπουργκ, πριν υπογράψει στα 18 του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ουλμ. Έναν χρόνο μετά μετακινήθηκε στην εφεδρική ομάδα της Σάλκε που αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία (Regionalliga West) της Γερμανίας και το 2019 πήρε μεταγραφή για τη Βούρτσμπουργκ Κίκερς. Το 2019 ήρθε η πρόταση για να περάσει τον Ατλαντικό και να δοκιμάσει τις επιδόσεις του στο MLS.

Καλύτερος μπακ στο MLS

Την πρώτη του σεζόν με τη Φιλαδέλφεια Γιούνιον αναδείχτηκε ως ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στο MLS, συνεισφέροντας 30 εμφανίσεις και 8 ασίστ. Τη δεύτερη χρονιά (2019-2020), παρότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ήταν από τους πρωταγωνιστές  της κατάκτησης του πρώτου στην της ομάδας, το Supporters' Shield με 1 γκολ και 2 ασίστ σε 18 εμφανίσεις. Η τρίτη σεζόν (2020-2021) ήταν εξίσου εποικοδομητική (41 εμφανίσεις, 3 γκολ, 4 ασίστ) και με τις εμφανίσεις του, αναδείχτηκε καλύτερος αμυντικός και  κέρδισε το καλοκαίρι του 2021 την ανανέωση συμβολαίου με τη Φιλαδέλφεια.

Η τιμωρία για ρατσιστική συμπεριφορά

Στις 7 Νοεμβρίου 2023, ο Βάγκνερ τιμωρήθηκε για τρεις αγωνιστικές για παραβίαση της πολιτικής κατά των διακρίσεων, όταν στις 28 Οκτωβρίου 2023, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εναντίον της New England Revolution , πρόσβαλλε τον αντίπαλο επιθετικό και πρώην παίκτη του Αννόβερο,  Μπόμπι Γουντ, χρησιμοποιώντας γλώσσα που θεωρήθηκε ρατσιστική κατά των Ασιατών. Μάλιστα ο Γερμανός ποδοσφαιριστής αναγκάστηκε να περάσει ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την «αποκατάσταση της (ηθικής) ζημιάς που προκάλεσε».

Παίκτης για Πρέμιερ και Μπουντεσλίγκα

Όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού πρόκειται για ένα πολύ μαχητικό ακραίο αμυντικό. Πρότυπα του, όπως έχει παραδεχτεί ο Βάγκνερ σε συνέντευξή του στο “Kicker” είναι ο Σέαντ Κολάτσινατς (της Αταλάντα) και ο Ρόμπιν Γκόζενς (της Ουνιόν Μπερλίν). Για την αξία του ως ποδοσφαιριστής, ο προπονητής του στη Φιλαδέλφεια Τζιμ Κέρτιν είχε υποστηρίξει σε δηλώσεις του τον Ιανουάριο του 2023, μια περίοδο που ακούγονταν πολλά για το μέλλον του (ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να παίξει σε Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία) ότι «μπορεί να παίξει οπουδήποτε». «Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι πρέπει να είναι βασικός στις κορυφαίες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ ή στις κορυφαίες ομάδες της Μπουντεσλίγκα. Αλλά από τη μέση προς τα κάτω, νομίζω ότι μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε από αυτές τις ομάδες», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο άνθρωπος που τον βλέπει καθημερινά στις προπονήσεις εδώ και τέσσερα χρόνια και γνωρίζει την καθημερινότητά του.

Ο Βάγκνερ είναι ένα δυναμικό αριστεροπόδαρο μπακ. Έχει αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση στατικών φάσεων, ενώ είναι ένας αμυντικός που βρίσκει δίχτυα. Εδώ και καιρό θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη έχοντας υψηλούς στόχους. Η επιθυμία του είναι να αγωνιστεί σε Μπουντεσλίγκα, Πρέμιερ Λιγκ ή Ισπανία. «Θέλω να είμαι κανονικός παίκτης εκεί και ίσως να φτάσω και στην εθνική ομάδα», έχει δηλώσει ο Βάγκνερ, κάτι που σημαίνει, ότι αμφισβητεί το επίπεδο του MLS. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή του, είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί σε ανώτερο επίπεδο. Το γεγονός, ότι είναι Ευρωπαίος προσθέτει ένα συν στην περίπτωσή του, καθώς δεν θα πιάνει θέση ξένου παίκτη. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags