Facebook Pixel «Τελειωμένη» μεταγραφή! Έτσι γύρισε το έργο ο Λουτσέσκου – Πρώτος σκόρερ που τρέλανε την εξέδρα
| 2023-12-17 19:58:00

"Τελειωμένη" μεταγραφή! Έτσι γύρισε το έργο ο Λουτσέσκου - Πρώτος σκόρερ που τρέλανε την εξέδρα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη

Από την απαξίωση στην απόλυτη αναγέννηση! Ενέργεια και διάθεση. Είναι πολύ έξυπνος και ξέρει τι να κάνει σε κάθε περίπτωση.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόμας Μουργκ, που σκόραρε εις διπλούν, ο ΠΑΟΚ άλωσε την Τρίπολη επικρατώντας 4-1. Η προσωπικότητα του Αυστριακού όμως αποτελεί μεγάλο παράδειγμα για το πως ένας παίκτης μπορεί να γυρίσει το εις βάρος του κλίμα, να αρπάξει την ευκαιρία και να αποτελέσει βασικό γρανάζι μιας ομάδας.

Τον Οκτώβριο του 2020 ο ΠΑΟΚ έβγαλε από τα ταμεία του 2 εκατ.Ευρώ προκειμένου να αποκτήσει από τη Ραπίντ Βιέννης τον Τόμας Μουργκ, ο οποίος ακολούθησε την ίδια πορεία με τον συμπατριώτη του Στέφαν Σβαμπ. Ήταν μία κίνηση ενίσχυσης της «ασπρόμαυρης» μεσαίας γραμμής, η οποία μπορούσε να δώσει λύσεις τόσο ως επιτελικός χαφ, όσο και ως περιφερειακός επιθετικός. Και αυτό γιατί ο Αυστριακός μέσος είχε το γκολ.

Απέτυχε ως αντι-Πέλκας

Για να δώσουμε και μία άλλη οπτική της περίπτωσής του, ο Μουργκ αποκτήθηκε ως αντί-Πέλκας με εισήγηση του τότε τεχνικού διευθυντή, Όλαφ Ρέμπε. Ο Αυστριακός όμως δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Και αυτό γιατί δεν είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με τον διεθνή Έλληνα μεσοεπιθετικό.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στατιστικά του. Ο Μουργκ την πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ είχε 6 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 42 εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τη δεύτερη (2021-2022) είχε 5 γκολ και 2 ασίστ σε 41 συμμετοχές. Η διαχείριση που του έγινε τότε ήταν λάθος διαχείριση από πολλές πλευρές, ενώ υπήρχε και ο τραυματισμός που τον άφησε πίσω.

Το καλοκαίρι του 2022 η επιστροφή του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ οδήγησαν σε κάποιες προσωπικές επιλογές του παίκτη που δεν τον βοήθησαν. Δεν ακολούθησε την προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία. Κάτι τον πείραξε και κλείστηκε στον εαυτό του, ενώ γνώστες της καθημερινότητας της ομάδας αναφέρουν, ότι δεν απομακρύνθηκε μόνο από τους συμπαίκτες του αλλά και τον συμπατριώτη του, Στέφαν Σβαμπ.

Οπότε η σεζόν 2022-2023 δεν ήταν η καλύτερη για τον ίδιο! Έπαιξε ελάχιστα. Μόλις 5 παιχνίδια είδαμε το όνομά του. Και όλες οι συμμετοχές ήταν ολιγόλεπτες.

Αποθέωση από Λουτσέσκου

Οι σχέσεις του με την ομάδα αποκαταστάθηκαν χάρη και στην παρουσία του Λουτσέσκου, ο οποίος έχει εκφραστεί δημοσίως για τον παίκτη, δηλώντας απερίφραστα την εκτίμησή του.

«Πάντα τον εκτιμούσα τον Τόμας. Στην πρώτη του σεζόν είχε 40 με 45 ματς και δεν ήταν μια εύκολη σεζόν για αυτόν. Στην δεύτερη σεζόν έγινε λάθος διαχείριση από πολλές πλευρές, ενώ υπήρχε και ο τραυματισμός που τον άφησε πίσω.

Στην τρίτη σεζόν, έχουμε μιλήσει αρκετά, του έχω πει ότι τον εκτιμώ πολύ ως παίκτη και μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα. Μου είπε ότι είναι 100% αφοσιωμένος στην ομάδα, έκανε μια εξαιρετική προετοιμασία. Είναι κάτι φυσιολογικό, δεν με εκπλήσσει η εικόνα του γιατί είναι πολύ έξυπνος παίκτης και ξέρει τι να κάνει σε κάθε περίπτωση.

Και όταν έχει την μπάλα και όταν δεν την έχει. Είναι η δουλειά που κάνει σε κάθε προπόνηση, η συγκέντρωση και το κίνητρο που δείχνει κάθε μέρα για να βοηθάει την ομάδα» ήταν τα λόγια του Λουτσέσκου για τον Αυστριακό μετά το ματς με τον Πανσερραϊκό, τη 12η αγωνιστική, όπου τα έκανε όλα!

Δεν είναι Πέλκας, αλλά είναι Μουργκ

Όπως καταλαβαίνετε, αυτή είναι μια σεζόν αναγέννησης για τον Αυστριακό μέσο, ο οποίος δίνει πολλή ενέργεια και διάθεση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πέλκας δεν είναι. Αλλά είναι ο Μουργκ. Και αυτό είναι το σημαντικότερο για έναν ποδοσφαιριστή, να βρίσκει τον εαυτό του μέσα από την ομάδα. Ο Τύπος τον χαρακτήρισε μεταγραφή λόγω αυτής της επανεκκίνησης. Ο Μουργκ έχει ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και είναι ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 6 γκολ μαζί με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Και πλέον εκεί που δεχόταν κριτική, μπορεί να υπερηφανεύεται, ότι γύρισε μόνος του το έργο. Είναι από τα πιο τρελά ποδοσφαιρικά σενάρια. Από… τελειωμένος, υπάρχουν πολλές φωνές μέσα στον κόσμο που αναρωτιούνται για το μέλλον του. Θα είναι του χρόνου στην Τούμπα; Γιατί το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Ίσως πολλά να κριθούν από το τι θα γίνει και με τον Λουτσέσκου.

Προς το παρόν όμως οι οπαδοί όπως και η ομάδα πρέπει να βλέπουν την πραγματικότητα, κατά τη λουτσέσκια ρητορική, παιχνίδι με παιχνίδι. Μέχρι να παρθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις το ζητούμενο είναι ο Μουργκ να συνεχίσει με ανάλογες εμφανίσεις. Όλα τα δεδομένα όμως δείχνουν, ότι με την εικόνα του μπορεί να κερδίσει επάξια την ανανέωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Δεύτερη μεταγραφή μετά τον Γουίλιαμ στον ΠΑΟΚ - Φορ με 25 γκολ - Τον τσέκαραν ως αντίπαλο στην Τούμπα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags