Facebook Pixel Sportdog.gr | Η αξία των παικτών στη Σαουδική Αραβία πέφτει κατακόρυφα
| 2023-12-19 15:11:00

Η αξία των παικτών στη Σαουδική Αραβία πέφτει κατακόρυφα

Sportdog Team
Η αξία των παικτών στη Σαουδική Αραβία πέφτει κατακόρυφα

Από τότε που έκλεισε η καλοκαιρινή αγορά, μέσα σε μόλις τρεις μήνες, η αξία των παικτών της έχει πέσει πάνω από 16%. 

Από τον περασμένο Ιανουάριο, το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας δεν σταμάτησε να επενδύει χρήματα σε πασίγνωστους παίκτες για να προσπαθήσει να ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημά του. Πρώτα ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και το περασμένο καλοκαίρι κατάφερε να πάρει παίκτες στον κόσμο- παίκτες κατηγορίας όπως ο Νεϊμάρ, ο Μπενζεμά ή ο Μανέ.

Στο κλείσιμο της τελευταίας μεταγραφικής αγοράς, η αξία του πρωταθλήματος λόγω του μεγάλου αριθμού παικτών που κατάφεραν να υπογράψουν ανερχόταν σε περισσότερα από 1.180 εκατομμύρια ευρώ. Στη νέα του ενημέρωση, σε μόλις τρεις μήνες αυτή η τιμή έχει μειωθεί περισσότερο από 16% και τώρα δεν φτάνει τα 990 εκατομμύρια όπως αναφέρει το Transfermarkt.

Παρά τον μεγάλο αριθμό σημαντικών παικτών που έχουν φτάσει από την Ευρώπη, το πρωτάθλημα δεν μπορεί να τους κάνει να επαναξιολογηθούν, αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών του καταρρέει. Ο πολυτιμότερος στη διοργάνωση είναι ο Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος αξίζει τώρα 45 εκατομμύρια ευρώ, 15 λιγότερα από όταν υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι και ιστορικό χαμηλό από τότε που έφυγε από τη Σάντος.

Ο τραυματισμός του είναι βασικός λόγο για αυτό καθώς μετά βίας κατάφερε να παίξει δύο παιχνίδια με την Αλ-Χιλάλ. Άλλοι παίκτες όπως οι Μανέ, Φιρμίνο, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Φαμπίνιο, Καράσκο μειώνουν επίσης την αξία τους.

Αυτοί που παραμένουν στα ίδια είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Μπενζεμά. Και οι δύο είναι δύο από τους πιο δημοφιλείς παίκτες στην Αραβία. Οι νεαροί παίκτες, όπως ο Γκάμπρι Βέιγκα ή ο Λαπόρτε, συνεχίζουν να παραμένουν και δεν πέφτουν. Και οι δύο παίκτες θα μπορούσαν να αυξήσουν την αξία τους στην Ευρώπη, αλλά η μετακίνησή τους στο αραβικό πρωτάθλημα τους άφησε στάσιμους.

Παρά τη μεγάλη επένδυση σε υπογραφές το περασμένο καλοκαίρι από τη Σαουδική Αραβία, ξόδεψαν περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ σε παίκτες, δεν καταφέρνουν να επαναξιολογήσουν το πρωτάθλημά τους σε σχέση με τις δαπάνες και οι παίκτες τους είναι απαξιωμένοι. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags