Το καλύτερο δώρο
Η Λάτσιο... προσγειώθηκε απότομα μετά τη νίκη 2-0 επί της Μίλαν στην Τζένοα, πλήρωσε τις πολλές απουσίες και γνώρισε την ήττα 3-2 από την Τζένοα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα με εκπληκτικό γυριστό πλασέ του Παλάσιο, ο οποίος σκόραρε ανήμερα των 30 του γενεθλίων, στο 10' για το 1-0! Οι λατσιάλι προσπάθησαν να αντιδράσουν αμέσως, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γκονσάλες στο 13', ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα, καθώς την στιγμή που πίεζαν για την ισοφάριση ο Ρόκι τραυματίστηκε στο 16', αφήνοντας την Λάτσιο μόλις με έναν επιθετικό διαθέσιμο...

«Διπλός» ο Γιάνκοβιτς
Αφού οι Γενοβέζοι δεν δέχθηκαν το γκολ, με τον Φρέι και την... τύχη να κρατούν το μηδέν, έφτασαν και σε δεύτερο στο 25', εκμεταλλευόμενοι τα τραγικλά λάθη της άμυνας των Ρωμαίων. Αρχικά ο Μαρκέτι έκανε λάθος έξοδο και στη συνέχεια ο Στανκεβίτσιους απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι δεν είναι για το επίπεδο της Λάτσιο και δεν κατάφερε να σώσει πάνω στη γραμμή το σουτ του Γιάνκοβιτς, με την μπάλα να πηγαίνει αργά και τον ίδιο να έχει πολύ καλή θέση... Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον μοναδικό που προσπαθούσε να κάνει κάτι για τους φιλοξενούμενους να είναι ο Κλόζε και η επανάληψη με την Τζένοα να κάνει το 3-0 και πάλι με τον Σέρβο, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ σε ένα παιχνίδι για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Σέριε Α!

Μένει... μισή η Λάτσιο
Οι λατσιάλι κατάφεραν να μειώσουν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 54' για το 3-1, ενώ ευκαιρίες υπήρξαν εκατέρωθεν μέχρι το τέλος. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Στανκεβίτσιους τραυματίστηκε στο 68' και στη θέση του πέρασε ο ανέτοιμος Μπιάβα, ενώ στο 82' ο Ντιακιτέ αποβλήθηκε, με τον Κούτσκα νωρίτερα να γλιτώνει την δεύτερη κίτρινη στο 74'... Ο Μπελούτσι μπήκε στο 78' στη θέση του Σκούλι, για να κάνει το ντεμπούτο του με την Τζένοα, ενώ στο 90' ο Γκονσάλες πήρε εξαιρετική ασίστ από τον Κλόζε για να κάνει το τελικό 3-2, με τους παίκτες του Ρέγια να μην προλαβαίνουν για την ισοφάριση. Το τελικό αποτέλεσμα έβαλε τέλος στο σερί των 2 νικών της Λάτσιο, ενώ η Τζένοα έφτασε τις 4 σερί νίκες στο «Λουίτζι Φεράρι».

Πηγή: Gazzetta.gr