Facebook Pixel Ένα θαύμα στο μουσείο ιστορίας της ΑΕΚ! Ιδού τα κέρινα ομοιώματα Μαύρου και Παπαϊωάννου (ΦΩΤΟ)
| 2024-01-05 17:48:00

Ένα θαύμα στο μουσείο ιστορίας της ΑΕΚ! Ιδού τα κέρινα ομοιώματα Μαύρου και Παπαϊωάννου (ΦΩΤΟ)

του Κιτρινόμαυρου
Ένα θαύμα στο μουσείο ιστορίας της ΑΕΚ! Ιδού τα κέρινα ομοιώματα Μαύρου και Παπαϊωάννου (ΦΩΤΟ)

"Και ακόμα δεν έχετε δει τίποτα", αναφέρουν άνθρωποι που έχουν γνώση της τελικής εικόνας, η οποία θα διαμορφωθεί στο χώρο που θα στεγάσει την ιστορία της Ένωσης.

«Σε λίγο, όμως, θα γεννηθεί και το τρίτο μας παιδί: Το Μουσείο της ΑΕΚ. Πιστέψτε με, κανένας Σύλλογος δεν θα έχει ένα μουσείο σαν κι αυτό. Τρίδυμα, λοιπόν, τα παιδιά της ΑΕΚ που ξεδιπλώνουν και αξιοποιούν την κληρονομιά ενός ιστορικού σωματείου, αλλά και των εκατομμυρίων φίλων της ομάδας μας, στο χθες και το σήμερα».

Τάδε έφη Δημήτρης Μελισσανίδης στα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στις 18 Νοεμβρίου 2023, προϊδεάζοντας τον κόσμο για το μουσείο της ιστορίας της ομάδας, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα στο πλαίσιο των εορτασμών 100 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού.

Τα τελευταία χρόνια με επικεφαλής τον Γεράσιμο Γασπαρινάτο, σε συνεργασία με τον Γιάννη Μπίλιο, γίνεται η συλλογή κειμηλίων που θα μπούνε στις προθήκες του Μουσείου, το οποίο θα καταστεί ένας χώρος μοναδικός, ο οποίος θα ρίχνει φως στην ιστορία της ΑΕΚ. Για τη δημιουργία του Μουσείου συνέβαλλε όλος ο οργανισμός της ΑΕΚ. Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, οπαδοί, παράγοντες ακόμα και δημοσιογράφοι έδωσαν  σπάνια αντικείμενα, παλιές εμφανίσεις της ομάδας, ανέσυραν δημοσιεύματα, πρωτοσέλιδα εφημερίδων και περιοδικά από το αρχείο τους.

Όλα αυτά θα συνθέσουν, σε συνδυασμό με τη χρήση της τεχνολογίας και οπτικοακουστικών μέσων (όπως στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού) θα συνθέσουν ένα πρωτοποριακό χώρο, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στην Ένωση.

Από τα εκθέματα που θα ζωντανεύουν την ιστορία της ΑΕΚ είναι και τα κέρινα ομοιώματα ανθρώπων που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ομάδα από διάφορες θέσεις.

Πρόκειται για μεγάλες μορφές, που σημάδεψαν αυτόν τον πρώτο αιώνα της μεγάλης διαδρομής. Οι μορφές του μεγάλου Λουκά Μπάρλου, του Κώστα Νεστορίδη, του Μίμη Παπαϊωάννου, του Θωμά Μαύρου, του Στέλιου Μανωλά, θα δεσπόζουν για πάντα για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει πυρετός εργασιών! Τα κέρινα ομοιώματα έχουν στηθεί και βρίσκονται σε διαδικασία να βγούνε από τις μεμβράνες τους.

Δείτε μερικές φώτο:

Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα της δουλειάς που ετοιμάζεται στο μουσείο της ΑΕΚ. Ας πούμε, ότι είναι η παλέτα ορισμένων χρωμάτων ενός μεγάλου καμβά ζωγραφικής, πάνω στον οποίο θα φιλοτεχνηθεί η ιστορία της ομάδας. Γιατί οι άνθρωποι που έχουν γνώση της τελικής εικόνας, που θα διαμορφωθεί, κάνουν λόγο για ένα θαύμα.

"Και ακόμα δεν έχετε δεί... τίποτα!", αναφέρουν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags