Facebook Pixel Sportdog.gr | Σαουδική Αραβία: Τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2024-01-09 13:40:00

Σαουδική Αραβία: Τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Σαουδική Αραβία: Τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξι μήνες μετά τη... χρυσή προσγείωση τους στο πρωτάθλημα, υπάρχουν ήδη αρκετοί ποδοσφαιριστές που μετάνιωσαν για την απόφασή τους.

Αυτό που φαινόταν σαν μια χρυσή συνταξιοδότηση, για πολλούς έχει γίνει μια πλήρης κόλαση αφού δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στη χώρα.

Ένα διαφορετικό κλίμα, μια συγκλονιστική κουλτούρα και άλλος τρόπος κατανόησης του ποδοσφαίρου. Πολλά αστέρια συμφώνησαν να ξεφύγουν από την άνεση τους στην Ευρώπη για να αυξήσουν μαζικά τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Έξι μήνες μετά τη χρυσή προσγείωση τους στη Σαουδική Αραβία, υπάρχουν ήδη αρκετοί σταρ που μετανιώνουν για την απόφασή τους να παίξουν στο εξωτικό πρωτάθλημα.

Η επιστροφή του Χέντερσον

Άλλωστε, τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία. Ο 33χρονος Τζόρνταν Χέντερσον άφησε τη Λίβερπουλ για να κερδίζει 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην Αλ Ετιφάκ, αλλά τώρα σκέφτεται να επιστρέψει στην Αγγλία.

Για να απολαύσει τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το υπέρογκο συμβόλαιό, πρέπει να μείνει στη χώρα για δύο χρόνια.

Σκόραρε στο ντεμπούτο και σίγασε ο Φιρμίνο

Ένας άλλος από τους ποδοσφαιριστές που θα αναζητούσαν την επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ είναι ο Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο. Ο 32χρονος επιθετικός, μετά από οκτώ χρόνια στο Άνφιλντ έφτιαξε βαλίτσες για την Αλ Αχλί . Υπέγραψε ελεύθερο συμβόλαιο μέχρι το 2026 με 20 εκατ. ευρώ τη σεζόν.

Σημείωσε χατ-τρικ στο ντεμπούτο του εναντίον της Αλ Χαζέμ , στις 11 Αυγούστου 2023 και έκτοτε δεν έχει σκοράρει.

Μη... κοινωνικός ο Μπενζεμά

Το σχέδιο δεν λειτούργησε ούτε για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά. Από τη Γαλλία επισημαίνουν ότι «μετάνιωσε» που πήγε στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Ο μεγάλος σταρ της Αλ Ιτιχάντ δέχτηκε σφοδρή κριτική στο τέλος της χρονιάς. Όλα ξεκίνησαν με τη σκληρή ήττα από την Αλ Νασρ. Η ομάδα του παραμένει στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο  36χρονος φορ έκλεισε τον λογαριασμό του στο Instagram και ορισμένες φήμες για πιθανή αποχώρηση άρχισαν να κυκλοφορούν σε διάφορα τοπικά μέσα. Με συμβόλαιο μέχρι το 2026, ο Μπενζεμά τσεπώνει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών συμφωνιών).

Όπως και να έχει, χρειάστηκαν μόνο έξι μήνες για να... ξυπνήσουν αρκετοί ποδοσφαιριστές από το όνειρο της Σαουδικής Αραβίας και να αρχίσουν, τουλάχιστον, να σκέφτονται αν ήταν καλή απόφαση να φύγουν νωρίς το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags