Facebook Pixel Χλιδή και πετροδολάρια, για Ισπανούς και Ιταλούς στα πρώτα Σούπερ Καπ «extra- large» της Ιστορίας τους.
| 2024-01-10 14:50:00

Χλιδή και πετροδολάρια, για Ισπανούς και Ιταλούς στα πρώτα Σούπερ Καπ «extra- large» της Ιστορίας τους

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Χλιδή και πετροδολάρια, για Ισπανούς και Ιταλούς στα πρώτα Σούπερ Καπ «extra- large» της Ιστορίας τους

 Με το ντέρμπι της Μαδρίτης, ανάμεσα στις «αιώνιες» Ρεάλ και Ατλέτικο ανοίγει απόψε στο «Αλ Αβάαλ» του Ριάντ, το σπίτι της Αλ Νασρ, αλλά και του Κριστιάνο Ρονάλντο το 15θήμερο υψηλού ποδοσφαίρου για το ισπανικό, αλλά και το ιταλικό Σούπερ Καπ που ονομάστηκε δικαίως «extra- large» γιατί δεν θα κριθεί μ’ έναν «ξερό» τελικό, αλλά μέσω και των δύο ημιτελικών.

 Αύριο η Μπαρτσελόνα θα παίξει με την Οσασούνα, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί και στον τελικό της Κυριακής, ενώ από την ερχόμενη Πέμπτη σειρά θα πάρουν οι Ιταλοί, με το Νάπολι- Φιορεντίνα, την Παρασκευή με το Ίντερ- Λάτσιο και την Κυριακή με τον τελικό. Άσχετο, όχι όμως και τόσο: Ατλέτικο και Ρεάλ θα βαρεθούν να βλέπονται γιατί θα ξαναπαίξουν στις 18 Ιανουαρίου στη φάση των 16 του Copa del Rey και στις 4 Φεβρουαρίου για το πρωτάθλημα.

 

 Είναι μήνες, για την ακρίβεια από τον περασμένο Μάρτιο που Ισπανοί και Ιταλοί πηγαινοέρχονται στη Σαουδική Αραβία για να διοργανώσουν στην εντέλεια (για ξενοδοχεία και προπονητικά κέντρα, με ειδικούς σεφ, έως και γεωπόνους που παρακολουθούν το χορτάρι), τη διπλή διοργάνωση. Και για όσους τυχόν απορούν με τους λόγους που επιλέχτηκε το Ριάντ, εμμέσως, πλην, σαφώς η απάντηση είναι αφοπλιστικά η ίδια: για οικονομικούς.

 Για την ακρίβεια, για την εξαιρετικά συμφέρουσα, τριπλή προσφορά που έκαναν οι Σαουδάραβες και οι χορηγοί τους σε Ισπανούς και Ιταλούς: 8εκ. δολάρια στις νικήτριες του Σούπερ- Καπ, 5 στις φιναλίστ, δύο μελλοντικά φιλικά, αδρά πληρωμένα με ομάδες της χώρας και την αγορά κι άλλων τηλεοπτικών δικαιωμάτων τόσο αγώνων της Liga, όσο του Campionato.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags