Facebook Pixel Διαφορά ατομικής κλάσης στην εφαρμογή των προσχεδιασμένων τακτικών
| 2012-02-06 23:15:00

Διαφορά ατομικής κλάσης στην εφαρμογή των προσχεδιασμένων τακτικών

Διαφορά ατομικής κλάσης στην εφαρμογή των προσχεδιασμένων τακτικών

Ο Ολυμπιακός πέρασε (πολύ) άνετα από την πάντα «καυτή» Τούμπα κάνοντας καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Οι ερυθρόλευκοι ήταν ξεκάθαρα ανώτεροι του ΠΑΟΚ που λύγισε από τις απουσίες, την κακοτυχία αλλά και την αδιαμφισβήτητη ατομική ποιοτική ανωτερότητα των πρωτοκλασάτων παικτών του Ολυμπιακού. Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα της Τούμπας.

 Βαλβέρδε και Μπόλονι είδαν τα προσχεδιασμένα τακτικά του πλάνα να εφαρμόζονται, αλλά ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής αφού οι παίκτες του είχαν την δυνατότητα αρτιότερης εφαρμογής αυτών των τακτικών.

Το κύριο πλάνο του Μπόλονι

Ο Ρουμάνος ήξερεότιο Ολυμπιακός θα πιέσει ψηλά. Η καλύτερη αντιμετώπιση του συντονισμένου pressing είναι η καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο ΠΑΟΚ δεδομένα έχει δουλέψει πολύ σε αυτό το κομμάτι. Η εν γένει αγωνιστική συμπεριφορά, η χθεσινή συμπεριφορά αλλά και η στατιστική πλευρά αποδεικνύουν το παραπάνω. Ο Μπόλονι ετοίμασε την ομάδα του για καλή κυκλοφορία, διατήρησε σχεδόν το 60% της κατοχής της μπάλας με τον Γκαρσία στην υποδοχή της πρώτης πάσας και τους Λάζαρ/Φωτάκη να τους δίνουν στηρίγματα με την κινητικότητα τους. Το πλάνο πέτυχε – όμως μετά το 25ο λεπτό.

Το κύριο πλάνο του Βαλβέρδε

Από την άλλη ο Βαλβέρδε επέλεξε, ως συνήθως, την έντονη πίεση ψηλά στην αρχή του αγώνα ως το κύριο τακτικό του προσανατολισμό. Ενδεχόμενα κλεψίματα οδηγούν σε επιθέσεις εναντίον αποδιοργανωμένων αμυνών – όπως ακριβώς συνέβη στο 1ο γκολ του Αμπντούν. Το εν λόγω πλάνο στηρίζεται στην φυσική κατάσταση των παικτών και εφαρμόζεται πολύ πιο αποτελεσματικά στην αρχή των αγώνων όταν οι παίκτες δεν έχουν επιβαρυνθεί με κούραση.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags