Facebook Pixel Νεμάνια Μαξίμοβιτς: Από τα αγαπημένα του ερυθρόλευκα στα πράσινα: Οι "καρδούλες", η ασίστ παίκτη του ΠΑΟΚ και ο φίλος στην ΑΕΚ (Vid)
| 2024-01-23 13:41:00

Από τα αγαπημένα του ερυθρόλευκα στα πράσινα: Οι "καρδούλες", η ασίστ παίκτη του ΠΑΟΚ και ο φίλος στην ΑΕΚ (Vid)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς είναι ένας παίκτης που δεν δέχεται την ήττα. Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της Χετάφε έχει κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Είναι ένας «αετός» που δεν έπαιξε ποτέ επαγγελματικά στην αγαπημένη του ομάδα. Δεν τον στοιχειώνει, απλά το αναφέρει επειδή δεν τον πίστεψε και σκέφτηκε τότε πως: «όλα ή τίποτα». Τελικά, διαλέξε το πρώτο και ρίσκο του βγήκε σε καλό, αφού το τίποτα ήταν να παρατήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 18 ετών... Αυτή είναι η ιστορία του νέου παίκτη του Παναθηναϊκού, Νεμάνια Μαξίμοβιτς.

Γεννημένος το 1995 στη Μπάνια Κοβιλιάτσα ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα Γκούτσεβο και κατά τη διάρκεια των νεανικών του ημερών άλλαξε πολλούς άλλους συλλόγους. Από την Ομλαντίντς, βρέθηκε στη Λόζνιτσα και από εκεί στην αγαπημένη του ομάδα, τον Ερυθρό Αστέρα.

Στον αγαπημένο του Ερυθρό Αστέρα

Φόρεσε τα ερυθρόλευκα του Βελιγραδίου μόνο στις Ακαδημίες, όπου έμεινε για έξι χρόνια και έμαθε τα μυστικά της μπάλας, αλλά ποτέ δεν προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα και πήρε το μεγάλο ρίσκο το 2013 να αποχωρήσει και να μετακομίσει στην Ιταλία για να πάει στις Ακαδημίες της Βερόνα, αλλά δεν έκατσε πολύ και συνέχισε στην Ντομζάλε.

Οι σκέψεις για το ποδοσφαιρικό τέλος

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν την ποιότητα του νεαρού ποδοσφαιριστή, υπήρξαν κάποιες δυσάρεστες σκηνές και στο τέλος αποφάσισε να αλλάξει περιβάλλον με την πειθώ του πατέρα του.

«Δεν ήταν καθόλου εύκολα χρόνια για μένα και την οικογένειά μου. Περνούσαμε δύσκολες στιγμές, κάποια στιγμή ένιωσα πως πρέπει να εγκαταλείψω το ποδόσφαιρο. Κουράστηκα από διάφορα παιχνίδια. Στη συνέχεια, σε συμφωνία με την οικογένειά μου, πήρα μια γενναία απόφαση, αποφάσισα να φύγω από τον Ερυθρό Αστέρα ό,τι κι αν γίνει», είχε πει σε συνέντευξη του.

Το ρίσκο με την Ντομζάλε

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο σλοβενικό πρωτάθλημα με την Ντομζάλε. Έπαιξε 27 παιχνίδια πρωταθλήματος και σημείωσε τρία γκολ. 

«Πήγα σε έναν πολύ καλά οργανωμένο σύλλογο, όπου δεν υπήρχε πίεση. Τώρα φαίνεται ότι ήταν η σωστή απόφαση, αλλά μια τρελά γενναία. Υπήρχε τεράστιος κίνδυνος η καριέρα μου να πάει σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Απλώς, μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω καλά και, κυρίως, να προχωρήσω. Ήμουν τυχερός που με προπονούσε ο Λούκα Έλζνερ, ένας από τους καλύτερους νέους προπονητές σε αυτήν την περιοχή. Αποδείχθηκε ότι ήταν ένα σημείο καμπής στην καριέρα μου, παρόλο που η μετακόμιση εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο», είπε μετά από χρόνια.

Γράφοντας ιστορία στο Καζακστάν

Στα πρώτα του βήματα ήταν γυρολόγος, αφού τον Φεβρουάριο του 2015, μετακόμισε στο Καζακστάν για να φορέσει τη φανέλα της Αστάνα και τον Αύγουστο την οδήγησε στους ομίλους του Champions League, για πρώτη φορά στην ιστορία της σκοράροντας στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία. 

Πήρε εμπειρίες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ πριν πάει το 2017 στην Ισπανία και τη Βαλένθια.

Κόντρα σε Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο

Στο Μεστάγια έμεινε για μια σεζόν και έκτοτε είναι στη Χετάφε.

«Το όνειρό μου δεν έγινε πραγματικότητα να παίξω στην αγαπημένη μου ομάδα (Ερυθρό Αστέρα), αλλά τώρα θα παίξω κόντρα στον Μέσι και τον Ρονάλντο», τόνισε λίγο πριν πατήσει τα ισπανικά γήπεδα.

Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Χετάφε

Τον Μάη του 2019 ο Μαξίμοβιτς έγινε το πιο ακριβό απόκτημα στην ιστορία της Χετάφε με την μαδριλένικη ομάδα να ξοδεύει περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προστέθηκαν στα άλλα πέντε εκατομμύρια που πλήρωσαν το περασμένο καλοκαίρι.

Και όλα αυτά σε μια ομάδα μιας πόλης που έχει 180.000 κατοίκους και βρίσκεται νότια της ευρύτερης Μαδρίτης.

Με την ισπανική ομάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου τερματίζοντας στην 5η θέση της LaLiga και παίρνοντας το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Το 2019, οι οπαδοί των Μαδριλένων τον επέλεξαν ως τον καλύτερο παίκτη της ομάδας της σεζόν.

Βox to box παίκτης

Η ικανότητά του να φτάνει και στις δύο περιοχές τον καθιστά ποδοσφαιριστή 'box to box', γεγονός που προστίθεται στην αποτελεσματικότητά του όταν παρεμβαίνει στην απελευθέρωση της μπάλας, στην ικανότητά του να κλέβει στην αμυντική φάση.

Δεν φοβάται τον υψηλό ρυθμό και μπαίνει σε μονομαχίες. Όλα αυτά τον έχουν κάνει ένα πολύτιμο αγαθό που δεν περνάει καθόλου απαρατήρητο. Δεν είναι τυχαίο ότι η Χετάφε έζησε τα καλύτερα χρόνια της ιστορίας της έχοντας τον στις τάξεις της.

Η αφιέρωση με την καρδούλα

Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς κάθε φορά που σκοράρει σχηματίζει με τα χέρια του μια καρδούλα και αυτή είναι για την σύζυγό του, Κριστίνα Μίλιτς, αλλά και τα παιδιά του. Ο Νεμάνια έχει παντρευεί την επί χρόνια κοπέλα του, που είναι συγγραφέας και παρουσιάστρια της εκπομπής στο YouTube «Αθλητικό απόγευμα με την Κριστίνα».

Ο Μαξίμοβιτς είναι οικογενειάρχης και μετά τη γέννηση της πρώτης του κόρης επεσήμανε ότι είναι μοναδικό και υπέροχο συναίσθημα να γίνεις γονιός. Πλέον, έχει και έναν γιο.

Δώρισε 20 ζευγάρια παπούτσια στην ομάδα του χωριού του

Ο 29χρονος άσος, έχει σε τέσσερις μέρες γενέθλια (26/1), δεν ξεχνάει από που ξεκίνησε και το 2017, έχοντας πάρει τη μεταγραφή για τη Βαλένθια χάρισε 20 ζευγάρια παπούτσια ποδοσφαίρου στην ομάδα Χαν Πιέσκα. Κατάγεται από το χωριό Καράουλα που βρίσκεται στον δήμο Χαν Πιέσακ και το ποδοσφαιρικό του ταξίδι ξεκίνησε από εκεί σε παιδική ηλικία.

Σκόρερ στο Μουντιάλ Κ20 με συμπαίκτες τους Ζίβκοβιτς - Γκατσίνοβιτς

Ένα από τα μεγάλα του επιτεύγματα και σίγουρα δεν θα ξεχάσει ποτέ ήταν πως στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Σεβίας K-20 το 2015 νικώντας στον τελικό τη Βραζιλία του Γκαμπριέλ Ζεσούς με 2-1. Μάλιστα, ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στο 1-0 και σημείωσε το νικητήριο γκολ στο 118ο λεπτό της παράτασης, έπειτα από ασίστ του νυν παίκτη του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ενώ στους πρώτους που έτρεξε να τον αγκαλιάσει είναι ο τωρινός μέσος της ΑΕΚ, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

«Ένιωθα καλά σε όλο το τουρνουά, μόνο στον τελικό ένιωσα άσχημα τα πρώτα τριάντα λεπτά και μετά έγινε πιο εύκολο. Στην παράταση ένιωθα υπέροχα, σαν να ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στη διοργάνωση και είχα δύναμη. Αν παίζαμε άλλη μισή ώρα, θα έβαζα άλλο ένα γκολ. Μου αρέσει να πηγαίνω μπροστά και όποτε έχω την ευκαιρία εμπλέκομαι. Είδα ότι ήμουν ο πρώτος μπροστά στην άμυνά μας, ο μόνος που μπορούσε να εμπλακεί και άρχισα να τρέχω. Ο Ζίβκοβιτς μου έδωσε την μπάλα στην ώρα που έπρεπε», έχει πει...

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ και Ολυμπιακός για Μαξίμοβιτς - Αλλάζει την ομάδα ο Καρβαλιάλ - Μείον στον ΠΑΟΚ η καθυστέρηση Σαββίδη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags