Facebook Pixel ΑΕΚ: "Τρομακτικό" εξτρέμ για ΑΕΚ - Απρόβλεπτα επικίνδυνος, ντριπλάρει και σκοράρει - Δίνει ελευθερία στην επίθεση!
| 2024-01-27 16:00:00

"Τρομακτικό" εξτρέμ για ΑΕΚ - Απρόβλεπτα επικίνδυνος, ντριπλάρει και σκοράρει - Δίνει ελευθερία στην επίθεση!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Τρομακτικό" εξτρέμ για ΑΕΚ - Απρόβλεπτα επικίνδυνος, ντριπλάρει και σκοράρει - Δίνει ελευθερία στην επίθεση!

Μπορεί να παίξει στις δύο πτέρυγες αλλά και στην επίθεση. Συνδυάζει ταχύτητα με τεχνική και αποτελεσματικότητα.

Μία νέα περίπτωση για μεταγραφική ενίσχυσή στα εξτρέμ κυκλοφορεί στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, όπως σας ενημέρωσε σε σχετική ανάρτηση το Sportdog. Το όνομά του… σιδηρόδρομος! Φρανσίσκο Χέσους Κρέσπο Γκαρσία γράφει η ταυτότητά του, τον φωνάζουν όμως Πεχίνιο.

Γεννήθηκε στο Μπαρμπάτε, μία παραθαλάσσια πόλη της περιφέρειας του Κάντιθ στην Ανδαλουσία, η οποία βρέχεται από τα νερά του Ατλαντικού και βρίσκεται πολύ κοντά στα στενά του Γιβραλτάρ. Στην ομάδα του Κάντιθ έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, το 2016 δόθηκε δανεικός σε Μπάριος και Κονίλ και έναν χρόνο αργότερα τον πήρε η Σεβίλλη για την τρίτη της ομάδα που αγωνιζόταν στην 4η κατηγορία. Τον Φεβρουάριο του 2018 ανέβηκε στη δεύτερη ομάδα και το καλοκαίρι του ίδιου έτους του δόθηκε χρόνος να παίξει με την πρώτη ομάδα και μάλιστα στα προκριματικά του Europa League. Έπαιξε σε τρία ματς (δύο με Ουίπεστ και ένα με τη Ζαλγκίρις) και σε ένα από αυτό (στη ρεβάνς με Ουίπεστ) σημείωσε ασίστ στη νίκη με 3-1 της ομάδας του.

Στέριωσε στη Λας Πάλμας

Παρότι όμως είχε υπογράψει συμβόλαιο με το 2022, το καλοκαίρι του 2020 έλυσε τη συνεργασία του και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Λας Πάλμας, όπου στέριωσε την τελευταία τριετία. Και αυτό γιατί είναι ένας εξτρέμ που έχει το γκολ!

Τη σεζόν 2020-2021 πραγματοποίησε 21 συμμετοχές με 4 γκολ και 2 ασίστ και με τις εμφανίσεις του η διοίκηση της Λας Πάλμας του επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Τότε ο πρόεδρος της ομάδας Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεζ χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «μεγάλη υπόθεση». Την επόμενη είχε 5 γκολ και 1 ασίστ, αν και κατέγραψε πέντε συμμετοχές λιγότερες. Τη σεζόν 2022-2023 είχε 35 παιχνίδια με 7 γκολ και 4 ασίστ. Ήταν με απλά λόγια από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ανόδου της Λας Πάλμας στην Πριμέρα. Γι’αυτό τον περασμένο Ιούνιο η ομάδα των Κανάριων Νησιών επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2026. Φέτος μετρά μέχρι στιγμής 13 αγώνες και 1 γκολ.

Συνδυάζει ταχύτητα και τεχνική!

Όσον αφορά το προφίλ του Πεχίνιο, είναι ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί ως εξτρέμ και στις δύο πλευρές, αλλά και ως επιθετικός. Αυτό είναι ιδιαίτερα ελκυστικό στοιχείο για την ΑΕΚ, η οποία διαχρονικά αρέσκεται στη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού της με πολυθεσίτες ποδοσφαιριστές. Κατά την παρουσίασή του το 2020 στη Λας Πάλμας, ο τότε αθλητικός διευθυντής της ομάδας τον χαρακτήρισε «πολύχρηστο και ορμητικό».

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής διακρίνεται για τον συνδυασμό ταχύτητας και τεχνικής. Είναι αποτελεσματικός στο ένας εναντίον ενός. Η Marca έγραφε τον Νοέμβριο του 2023, ότι στη Λας Πάλμας είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής με τις πιο επιτυχημένες ντρίμπλες και ο τρίτος που δημιουργεί τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Επίσης το γεγονός, ότι μπορεί να παίξει κάθετα είναι το ισχυρότερο όπλο της ομάδας του.

Μπορεί να τρέξει από αριστερά ή δεξιά και να βγάλει σέντρες για τους επιθετικούς, ή να συγκλίνει στον άξονα και να εξαπολύσει δυνατά σουτ με το αριστερό του πόδι. Μετά από μία νίκη κόντρα στην Τενερίφη, τον Νοέμβριο του 2022, διαβάζουμε σε άρθρο του Χοάν Αντόνι Περέγιο στο VIP Deportivo, ότι τα σουτ με τα οποία ο Πεχίνιο σκόραρε τα δύο γκολ στο 3-1 επί της Λας Πάλμας ήταν… τρομακτικά. Η ευελιξία του του επιτρέπει να αλλάζει το παιχνίδι. Προσφέρει βάθος και ταχύτητα στην επίθεση. Το κυριότερο χαρακτηριστικό που τον κάνει εξαιρετικά επικίνδυνο; Είναι απρόβλεπτος… 

Δεν τα παρατά με τους τραυματισμούς

 Ο Πεχίνιο πάντα έλαμε αλλά οι τραυματισμοί τον εμπόδισαν από το να ακτινοβολήσει ακόμα περισσότερο. Τη σεζόν 2021-2022 έχασε 19 παιχνίδια με τη Λας Πάλμας λόγω μυικών προβλημάτων. Συγκεκριμένα είχε τραυματιστεί στον οπίσθιο μηριαίο τον Οκτώβριο του 2021. Για δύο μήνες προσπάθησε να ακολουθήσει συντηρητική θεραπεία, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του, αλλά μετά από ένα ματς με την Εϊμπάρ το πήρε απόφαση.

Έτσι υποβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2022 σε χειρουργική επέμβαση ώστε να βάλει τέλος στα προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν. Σε ρεπορτάζ της η Marca σημειώνει, ότι χειρουργήθηκε στη Μούρθια από τον Δρ. Πέδρο Λουίς Ριπόλ, κορυφαίο αθλίατρο και έναν από τους καλύτερους ειδικούς τραυματολογίας και ορθοπεδικής χειρουργικής στην Ισπανία.

Επέστρεψε τον Μάρτιο του 2022 και με τις εμφανίσεις του έδειξε πως άφησε πίσω τους τραυματισμούς, αφού όπως διαβάζουμε στον ισπανικό Τύπο, έγινε ο μεγαλύτερος εκφραστής στην κίτρινη επίθεση. Η επίδρασή του ήταν πολύ σημαντική στο παιχνίδι της Λας Πάλμας. Είχε το δεύτερο καλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος ανά 90λεπτο (0,40) και η ομάδα του σκόραρε σχεδόν ένα γκολ παραπάνω από αυτό που δεχόταν (0,79), όταν ο Πεχίνιο αγωνιζόταν. Με λίγα λόγια, πρόκειται για έναν παίκτη που δεν τα παρατάει. Ξεπερνάει εμπόδια, δουλεύει και ανταμείβεται μέσα στο γήπεδο.

Φέτος αντιμετώπισε ένα ακόμα πρόβλημα. Όπως αναφέρεται στον ισπανικό Τύπο, τον Νοέμβριο του 2023 είχε οίδημα στο αριστερό του γόνατο και έχασε παιχνίδια με Ατλέτικο Μαδρίτης και την Οσασούνα.

Συμπερασματικά: Ο Πεχίνιο είναι ένας παίκτης που έχει αριθμούς, οι οποίοι είναι σημαντικοί στο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα για τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Είναι ευέλικτος πολυθεσίτης εξτρέμ που μπορεί να αγωνιστεί αριστερά και δεξιά, κάτι που τον καθιστά απρόβλεπτο. Όταν παίζει στα δεξιά η Λας Πάλμας έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει έναν παίκτη που συγκλίνει μέσα, αφήνει χώρο στον μπακ να ανεβεί και είτε θα χτυπήσει με το δυνατό αριστερό του πόδι είτε θα μοιράσει ασίστ. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει ελευθερία στην επίθεση.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Έλληνας που θέλει ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ - 20χρονος εξτρέμ για ΑΕΚ και ΠΑΟ - Χέλντερ Σα για Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags