Facebook Pixel Βίκτορ Γιόκερες: Το νούμερο 9 που θα γίνει μήλον της έριδος το καλοκαίρι
| 2024-02-28 17:03:00

Γιατί δεν παρατήρησε κανείς τον Γκιόκερες; Το ασχημόπαπο που έγινε καθαρόαιμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Γιατί δεν παρατήρησε κανείς τον Γκιόκερες; Το ασχημόπαπο που έγινε καθαρόαιμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα πραγματικό νούμερο 9, από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Ο Βίκτορ Γκιόκερες είναι ο άνθρωπος της στιγμής, ένας επιθετικός που βλέπει το γκολ όπως λίγοι, που ξέρει πώς να σκοράρει με όλους τους τρόπους. Οι αριθμοί του, μέχρι στιγμής, είναι τρελοί, 30 γκολ και 11 ασίστ σε 33 εμφανίσεις στη σεζόν, 17 από αυτές σε 21 αγώνες πρωταθλήματος. Η Σπόρτινγκ συνεχίζει να παίζει στην Ευρώπη και κυνηγά την Μπενφίκα στην Primeira Liga, όπου είναι δεύτερη στο -2.

Επόμενος μεταγραφικός στόχος για πολλές μεγάλες ομάδες

Ο Σουηδός φορ είναι απειλή για την Αταλάντα στο Γιουρόπα Λιγκ, επόμενος μεταγραφικός στόχος για πολλές μεγάλες ομάδες το καλοκαίρι. Γιατί στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, κάποιος τέτοιος προορίζεται να μείνει για λίγο, σίγουρα όχι μέχρι το τέλος του συμβολαίου, στις 30 Ιουνίου 2028. 

Ο 25χρονος επιθετικός από τη Στοκχόλμη χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια πήρε την ανηφόρα. Από την Μπρομαποικάρνα, έναν σύλλογο που έχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα... νηπιαγωγεία σε όλη τη Σουηδία, μέχρι το Μπράιτον, με εμπειρίες στην Ουαλία με τη Σουόνσι και τη Γερμανία στη Σανκτ Πάουλι μέχρι τη Κόβεντρι.

Το ασχημόπαπο που έγινε καθαρόαιμο

Ο Μαρκ Ρόμπινς τον μεταμορφώνει από άσχημο παπάκι σε καθαρόαιμο επιθετικό, σε δύο σεζόν με τους Sky Blues σημείωσε 40 γκολ, 21 πέρυσι, που αποκλείστηκαν με ήττα στα πέναλτι στα πλέι οφ από τη Λούτον για την άνοδο στην Premier League. 

Η μεταγραφή στην Πορτογαλία για 20 εκατομμύρια ευρώ το περασμένο καλοκαίρι αξίζει πλέον τουλάχιστον τριπλάσια. Η μισή Ευρώπη ενδιαφέρεται για αυτόν, συμπεριλαμβανομένης της Μίλαν, αλλά σε συγκεκριμένες τιμές είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς αγγλικούς συλλόγους. Ο Γιόκερες, μεταξύ άλλων, θεωρεί την Αγγλία δεύτερο σπίτι του, δεν αποκλείεται η επιστροφή του σε λίγους μήνες. Ίσως η Τσέλσι, που προσπάθησε να χτυπήσει την πόρτα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Ιανουάριο, χωρίς τύχη.

Η Μπράιτον που δεν τον πίστεψε

Μένει να γίνει κατανοητό γιατί κανένα μεγάλο όνομα, πλην της Σπόρτινγκ, δεν επέλεξε να επικεντρωθεί σε αυτόν πέρσι. Υπάρχουν λίγα νούμερα 9 ενός συγκεκριμένου διαμετρήματος τριγύρω, ειδικά σε τιμές πώλησης. Ο Γιόκερες είναι μια χαμένη ευκαιρία, ακόμα και για την Μπράιτον , η οποία τον ανακάλυψε στη Σουηδία χάρη στη δουλειά των σκάουτεΡ, αλλά ποτέ δεν πίστεψε σε αυτόν.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags