Facebook Pixel Μιραλάς: Σημασία δεν έχει μόνο το ταλέντο…
| 2012-02-11 18:21:00

Μιραλάς: Σημασία δεν έχει μόνο το ταλέντο…

Μιραλάς: Σημασία δεν έχει μόνο το ταλέντο…

Ο Βέλγος άσσος του Ολυμπιακού είναι ένας ποδοσφαιριστής μεγάλης ποδοσφαιρικής ποιότητας, για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ταχυδύναμη, η εκρηκτικότητα, η φυσική κατάσταση, το πάθος και η τεχνική του επιτρέπουν να διακρίνεται μεταξύ συμπαικτών / αντιπάλων και τον καθιστούν «κόσμημα» για την Super League. Διαβάστε μία ενδιαφέρουσα ανάλυση για τον Μιραλάς.

Ωστόσο, ένας «μεγάλος παίκτης» δε χαρακτηρίζεται μόνο από το ταλέντο αλλά κυρίως από τον τρόπο που διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι το «ποδοσφαιρικό ευαγγέλιο» soccer manager δε βαθμολογεί μόνο τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών αλλά και την ικανότητά τους να ξεχωρίζουν στα «μεγάλα παιχνίδια». Ο Μιραλάς, λοιπόν, παίρνει εξαιρετικό βαθμό στα “important matches” διότι διαθέτει σπάνια «ποδοσφαιρική προσωπικότητα».

Κατά το παρελθόν, έχουν παρελάσει από τις ελληνικές ομάδες πολλοί αθλητές με αξιοζήλευτα βιογραφικά, ελκυστικά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά και μεγάλες δυνατότητες. Ελάχιστοι, όμως, μπορούσαν να «σηκώσουν στις πλάτες» την ομάδα τους στα ντέρμπι ή σε παιχνίδια στα οποία η νίκη αποτελούσε μονόδρομο για την επίτευξη ενός στόχου. Ο Μιραλάς αποτελεί «αρχηγό» του Ολυμπιακού ακριβώς για αυτό το λόγο: όχι μόνο δεν κρύβεται στα «μεγάλα παιχνίδια» αλλά επιδεικνύει εξαιρετική αποτελεσματικότητα, καθώς έχει σκοράρει οκτώ φορές απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Δηλαδή, η συμβολή του στις νίκες δεν αποτελεί πυροτέχνημα αλλά κανόνα. Φυσικά η επίτευξη τερμάτων αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα» καθώς η εν γένει αγωνιστική συμπεριφορά του Βέλγου στα ντέρμπι συμβάλλει στην ανταγωνιστική λειτουργία της ομάδας του, τόσο όταν αυτός είναι κάτοχος της μπάλας όσο κι όταν κινείται χωρίς αυτή.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags