Facebook Pixel Τελικά, «κάνουν» οι πιτσιρικάδες ή όχι;
| 2012-02-11 22:48:00

Τελικά, «κάνουν» οι πιτσιρικάδες ή όχι;

Τελικά, «κάνουν» οι πιτσιρικάδες ή όχι;

Τα γκολ του Γιάννου στον αγώνα του ΠΑΟΚ στην έδρα του ΟΦΗ έδωσαν τροφή για σκέψη. Διαβάστε την ανάλυση για τους ταλαντούχους παίκτες που αξίζουν ευκαιριών!

Η αποτελεσματικότητα του Γιάννου στο Γεντί Κουλέ έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, προκαλώντας ταυτόχρονα σύγχυση στο μυαλό των οπαδών του δικέφαλου. Όσων, δηλαδή, βιάστηκαν να καταδικάσουν τις δυνατότητες των ταλαντούχων νεαρών οι οποίοι (σαφώς) δε διαθέτουν ποδοσφαιρική ωριμότητα και εμπειρίες παικτών τύπου Κοντρέρας-Γκαρσία-Βιεϊρίνια.

Το ζήτημα, όμως, δεν είναι αν η «νέα γενιά» διαθέτει ατομικές ικανότητες που θα οδηγήσουν την ομάδα μελλοντικά σε επιτυχίες. Σε τελική ανάλυση, αυτό θα το αποδείξει ο χρόνος που είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας κάθε κρίσης. Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δε διαθέτουν ποδοσφαιρική παιδεία, υπομονή και κουλτούρα ώστε να στηρίξουν το νέο εγχείρημα της «διοίκησης Βρύζα». Το ακόμα χειρότερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πως η νοοτροπία των οπαδών του δικέφαλου δεν αποτελεί «εξαίρεση», αλλά υιοθετείται από το σύνολο των «πελατών» ανεξαρτήτως «χρωματικών προτιμήσεων».

Δε χωρά αμφιβολία πως οι νεαροί δεν πρόκειται να καλύψουν άμεσα το «κενό» των Βιεϊρίνια-Κοντρέρας-Γκαρσία-Λίνο-Ίβιτς. Είναι, επίσης, βέβαιο πως η απόδοσή τους θα παρουσιάσει «σκαμπανευάσματα» προκαλώντας απώλειες βαθμών στο βραχυπρόθεσμο μέλλον. Ξέρετε, όμως, κανένα νέο που δεν κάνει λάθη; Η ποδοσφαιρική διαπαιδαγώγηση προκύπτει, δυστυχώς, μέσα από της αποτυχίες. Διαφορετικά, «τα παιδιά δε γίνονται άντρες». Αυτό ισχύει στο ζωή, το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο.

Σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής ύφεσης, η χρησιμοποίηση των νεαρών αποτελεί αναγκαστικό μονόδρομο. Η κρίση, όμως, δημιουργεί ευκαιρίες που σκοπίμως αγνοούνταν την εποχή των «παχέων αγελάδων» προς τέρψιν των αιμοβόρων managers που ηθελημένα «έθαβαν» τους Έλληνες ποδοσφαιριστές για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα. Με την ευλογία, πάντα, των ακαλλιέργητων ποδοσφαιρικά οπαδών και μία μερίδας δημοσιογράφων που ευνοούνταν έμμεσα από την ευρύτερη συγκυρία της «φούσκας» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags