Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας Κ19 - Πορτογαλία: Σπουδαία εμφάνιση, αλλά ήττα!
| 2024-03-20 22:18:00

Ήττα για την Εθνική Κ19 από την Πορτογαλία παρά τη μαγική εμφάνιση!

Sportdog Team
Ήττα για την Εθνική Κ19 από την Πορτογαλία παρά τη μαγική εμφάνιση!

Παρά το εξαιρετικό δεύτερο μέρος, δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παρά την σπουδαία εμφάνισή της στο δεύτερο ημίχρονο, η εθνική Κ19 ηττήθηκε 2-1 από την Πορτογαλία στο Αβέιρο, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου της Elite Round του EURO 2024. Η ομάδα του Τάσου Θέου «άγγιξε» τη μεγάλη υπέρβαση, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και τέθηκε ουσιαστικά νοκ-άουτ, αφού στην τελική φάση προκρίνεται μόνο ο πρώτος του ομίλου. 

Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Ροντρίγκο Ριμπέιρο στο 34΄ και έδειχναν να ελέγχουν το ματς. Όμως στο β΄ ημίχρονο με τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Τάσος Θέος (στον πάγκο βρισκόταν ο βοηθός του, Χριστοφορίδης) η εθνική μεταμορφώθηκε, πίεσε ασφυκτικά τους Πορτογάλους και ισοφάρισε στο 79΄ με τον Χρήστος Αλεξίου της Ίντερ, με προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκούμα. 

Στο 89΄ μετά από απόκρουση του Νικολακούλη, ο Γκουστάβο Βαρέλα πήρε το «ριμπάουντ» και -ίσως από θέση οφσάιντ- έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, το ματς έκρινε η «χρυσή αλλαγή» των Πορτογάλων και γιος του Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος μεγάλωσε στην Ελλάδα και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Γι΄αυτό και δεν πανηγύρισε, προς ένδειξη σεβασμού στους παλιούς συμπαίκτες και φίλους του.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Δανία επικράτησε 3-1 της Σερβίας και τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Δανία το Σάββατο (23/3) και τη Σερβία την Τρίτη (26/3).

Κίτρινες: Εσούγκο - Γκιτέρσος, Αλεξίου, Μπάκουλας, Γκούμας, Παπανανέλλος

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ζοσέ Λίμα): Φρανσίσκο Σίλβα, Μαρκές, Μουνίς, Εσούγκο (85΄ Βαρέλα), Ραφαέλ Λουϊς (68΄ Μεντόνκα), Ροντρίγκο Ριμπέιρο (80΄ Σεμέντο), Γιάλο (68΄ Ιβάν Λίμα), Μοντέιρο, Τζαλό (68΄ Βασκονσέλος), Τσισούμπα, Ζοάο Ρέγκο 

ΕΛΛΑΔΑ (Τάσος Θέος): Νικολακούλης, Γεωργιάδης, Αλεξίου, Φίλων (37΄ λ.τρ. Κάτρης), Δεληγιάννης, Μπάκουλας (88΄ Καλοσκάμης), Λιατσικούρας, Μαρούτσης (46΄ Γκούμας), Κοντονίκος (46΄ Παπακανέλλος), Δεληανίδης (64΄ Μπ. Κωστούλας), Γκιτέρσος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags