Facebook Pixel Η αγωνιστική βελτίωση και οι αλλαγές τακτικής του Μασάδο δεν ήταν αρκετές
| 2012-02-14 00:30:00

Η αγωνιστική βελτίωση και οι αλλαγές τακτικής του Μασάδο δεν ήταν αρκετές

Η αγωνιστική βελτίωση και οι αλλαγές τακτικής του Μασάδο δεν ήταν αρκετές

Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα Άρης-Εργοτέλης.

Στο περιθώριο των πρωτοφανών πολιτικοοικονομικών εξελίξεων, ο Εργοτέλης κατάφερε να «κλέψει» το βαθμό της ισοπαλίας στο Χαριλάου χάρη στην απολύτως αμυντικογενή βαθμοθηρική τακτική που επέλεξε ο Καραγεωργίου. Ο Άρης προσπάθησε να παίξει «ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας», βελτίωσε την επιθετική του ανάπτυξη και κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες μετά το 75ο λεπτό. Ωστόσο, δε μπόρεσε να «ξεκλειδώσει» το αμυντικό τοίχος που έστησε ο Εργοτέλης μετά το 65ο λεπτό και παρέμεινε ένα βήμα μακρύτερα από τον θεωρητικό αγωνιστικό του στόχο.

Ο Μασάδο παράτεξε επιθετικογενές 4-4-1-1, με τους Γιαννιώτα-Ούμπιντεζ να αλλάζουν θέσεις μετά το 20ο λεπτό. Έδωσε εντολή για συχνές προωθήσεις των Μίσελ-Νέτο και προσπάθησε να δώσει έμφαση στην «ανάπτυξη από αριστερά» ώστε να εκμεταλλευτεί το «φορμάρισμα» του Ακόστα και την ικανότητα του αριστεροπόδαρου Καπετάνου να πασάρει προς την «καλή πλευρά» του ποδιού του.

Αντίθετα, ο Καραγεωργίου προτίμησε οπισθοχωρημένο 4-3-3 με εντολή για περιορισμένες προωθήσεις των μπακ και των εξτρέμ και τον Μπούντιμιρ σε ρόλο target man. Το γκολ των φιλοξενούμενων προέκυψε, πράγματι, από την ικανότητα του υψηλόσωμου επιθετικού να «σπάει τη μπάλα» και να τροφοδοτεί τα εξτρέμ στον «κενό χώρο». Ωστόσο, η φάση της ισοφάρισης αποτελεί ουσιαστικά τη μοναδική επικίνδυνη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα καρέ του Βελλίδη γεγονός που αποδεικνύει την αμυντική φιλοσοφία του Καραγεωργίου για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι.

Βαρόμετρο ο Καπετάνος

Ο Μασάδο ανέθεσε στον Καπετάνο σύνθετο ρόλο στον άξονα ζητώντας να παίξει ρόλο box to box αμυντικού χαφ, ώστε να συμβάλλει τόσο στην ανασταλτική λειτουργία όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής κατάφερε να διεκπεραιώσει σε ικανοποιητικό βαθμό τις απαιτητικές τακτικές οδηγίες του Πορτογάλου στο πρώτο ημίχρονο καθώς:

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags