Ο θρυλικός Γερμανός ποδοσφαιριστής, Μίκαελ Μπάλακ ήταν πραγματικά λαμπρός στο γήπεδο και λίγοι μπορούσαν να πουν το ίδιο πράγμα μαζί του, αλλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου τον θυμόντουσαν ως ηττημένο, ίσως τον μεγαλύτερο όλων των εποχών, λαμβάνοντας υπόψη τις πολυάριθμες ήττες στους μεγαλύτερους αγώνες του στην πλούσια καριέρα του. 

Στην ιδιωτική του ζωή, λάτρευε τις περιπέτειες με παντρεμένες γυναίκες, ο πρώην συμπαίκτης του Κρίστιαν Λελ Lell τον κατηγόρησε ότι κατέστρεψε τις ζωές άλλων ανθρώπων. 

«Ο Μπάλακ μπαίνει στην ιδιωτική ζωή των άλλων και τους καταστρέφει χωρίς να το σκέφτεται. Αν είναι αρχηγός της Γερμανίας, πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει», είχε πει ο Λελ αφού έμαθε ότι ο Μπάλακ κοιμόταν με τη σύντροφό του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sophia Schneiderhan (@sophia.schneiderhan)

Το πιο σοβαρό και οδυνηρό πλήγμα το υπέστη το 2021, όταν ο 18χρονος γιος του Εμίλιο πέθανε στην Πορτογαλία σε τροχαίο. Αφού συνήλθε ψυχικά, άρχισε να εργάζεται ως αναλυτής ποδοσφαιρικών αγώνων. Ο Μίκαελ Μπάλακ συγκλόνισε το γερμανικό κοινό όταν εθεάθη με το 21χρονο μοντέλο, Σοφία Σνέιντερχαν, δηλαδή την πρώην κοπέλα του αείμνηστου γιου του.

Το ζευγάρι, ήρθε πιο κοντά μετά το θανατηφόρο ατύχημα του γιου του Μπάλακ και ερωτεύτηκε, ενώ εθεάθη να φιλιέται δημόσια, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Bild. Επίσης, ήταν μαζί στο βραβείο The Best της FIFA.