-Το υπόμνημα εστάλη. Είστε αισιόδοξος πως θα ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο;

Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και τώρα. Πιστεύω πως θα βρεθεί λύση. Έστω και την τελευταία στιγμή θα ευαισθητοποιηθούν κάποιοι και δεν αναφέρομαι μόνο στους πρώην και νυν μετόχους και τελικά θα σωθεί η παρτίδα. Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, όμως μέχρι να... πνιγείς, παλεύεις για να σωθείς. Και αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας.

-Τι σημαίνει η εξόφληση του δανείου της Morgan Stanley και πόσο βοηθάει ενόψει της Πειθαρχικής;

Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να φύγει από τα βιβλία της ΑΕΚ το ποσό των 7 εκατ. ευρώ. Αυτό θα μας βοηθήσει πολύ στο θέμα της αδειοδότησης, ενόψει της νέας χρονιάς και της «καθαρής» θέσης που θα δείξουμε. Όμως αυτή τη στιγμή η Πειθαρχική μας έχει καλέσει για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αν πας στην Επιτροπή με ρευστό 5 εκατ. ευρώ και με αποπληρωμένο το δάνειο της Morgan Stanley, σίγουρα δείχνεις ότι είσαι σε μία πορεία εξυγίανσης, όμως το δάνειο από μόνο του δεν φτάνει. Αυτό αφορά τη βιωσιμότητα της εταιρίας την επόμενη χρονιά και όχι τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προηγούμενης.

-Τι ακριβώς ζητάει η ΑΕΚ στο υπόμνημά της προς την ΟΥΕΦΑ;

Ουσιαστικά αιτούμαστε δύο πράγματα. Πρώτον, αναβολή της κλήσης, για τις 23 Φλεβάρη (σ.σ. ουσιαστικά μία εβδομάδα παράταση), εκεί όπου θα πρέπει να καταθέσουμε όλους τους διακανονισμούς των ληξιπρόθεσμων οφειλών (σ.σ. προς παίκτες-ομάδες) και δεύτερον η απόφαση, αντί να εκδοθεί την προγραμματισμένη ημερομηνία (23 Φλεβάρη), να αναβληθεί και να εκδοθεί στις 30 Αυγούστου, όπου θα εκπνέουν όλες οι συμφωνίες που θα έχουμε κάνει με παίκτες και ομάδες.

Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να τα κάνει δεκτά τα αιτήματα η ΟΥΕΦΑ, αλλά δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος. Είμαστε μία νέα διοίκηση που η ΟΥΕΦΑ θα πρέπει να το σεβαστεί και να μας δώσει χρόνο για να δει αν είμαστε ή όχι, φερέγγυοι. Αυτό ζητάμε. Πίστωση χρόνου για να δείξουμε ότι τα πράγματα άλλαξαν και δεν πρέπει να μας τιμωρήσουν. Παράλληλα, έχουμε κάνει και ένα πρότζεκτ για τη νέα χρονιά, που λέμε ότι θα πορευτούμε με νέους παίκτες, θα ρίξουμε και άλλο το μπάτζετ ενώ θα δώσουμε και βάρος στις ακαδημίες. Βέβαια, ξαναλέω ότι όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν σε συνδυασμό με την καταβολή χρημάτων. Μία προθεσμία αν χάσουμε, όλα τελείωσαν.

-Ποια είναι τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν;

Από αύριο θα ξεκινήσουμε επαφές με μάνατζερ παικτών που ήδη έχουν φύγει (ο αριθμός ανέρχεται άνω των 40) και τους οφείλουμε χρήματα για να ξεκινήσουμε κάποια ραντεβού. Έχω ετοιμάσει ήδη τα συμφωνητικά με τους διακανονισμούς, έχοντας πάντα στο μυαλό μου ότι θα μπουν τα χρήματα, ειδάλλως δεν κάνουμε δουλειά. Οι περισσότεροι διακανονισμοί αφορούν 4 δόσεις, με την πρώτη να είναι η μεγαλύτερη. Πιστεύω ότι αυτό θα μας κάνει πιο «δυνατούς» για να πετύχουμε τις συμφωνίες και να υπογράψουν οι παίκτες τα δικαιολογητικά που θα σταλούν στην ΟΥΕΦΑ. Για κάποιους άλλους, που έχουμε μικρότερες οφειλές, υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης ή μικρότερων διακανονισμών. Τη Δευτέρα θα απευθυνθώ και στους παίκτες μας και θα τους εξηγήσω με κάθε λεπτομέρεια τι συμβαίνει και θα προσπαθήσω να διακανονίσω και με αυτούς τις οφειλές που υπάρχουν απέναντί τους.

-Με το θέμα των εισιτηρίων έχουμε κάποια εξέλιξη;

Εγώ έστειλα τα mail που έπρεπε και θα περιμένω απάντησή τους μέχρι αύριο. Μέσα εξηγώ ακριβώς τι συμβαίνει. Πως θα πάω εγώ τη Δευτέρα να μιλήσω με τους παίκτες και να πετύχω διακανονισμούς, όταν δύο μέρες πριν δεν έχω καταφέρει να εξασφαλίσω εισιτήρια για το παιχνίδι. Πως θα με πιστέψουν ότι κάτι άλλαξε; Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι.

ΠΗΓΗ: aek365.gr