Δύο τίτλους είχε κατακτήσει σε όλη την Ιστορία της η Μπάγερ Λεβερκούζεν, δύο κατέκτησε και μέσα στον Μάιο του 2024! Η τρομερή ομάδα που δημιούργησε ο Τσάμπι Αλόνσο, στέφθηκε κυπελλούχος Γερμανίας επικρατώντας 1-0 της Καϊζερσλάουτερν, με γκολ που πέτυχε ο Γκρανίτ Τζάκα από το 17ο λεπτό.

Τι κι αν έμεινε με 10 παίκτες για περισσότερο από ένα ημίχρονο, λόγω της αποβολής του Κοσουνού με δεύτερη κίτρινη; Η Λεβερκούζεν κράτησε το προβάδισμα και έκλεισε μια απίστευτη σεζόν με το νταμπλ, ενώ πρόσθεσε στη συλλογή της το δεύτερο κύπελλο μετά από 31 χρόνια, καθώς το πρώτο χρονολογείται το 1993.

Παράλληλα, ανέκαμψε άμεσα και... δραστικά από την ήττα της (3-0) από την Αταλάντα στον τελικό του Europa League την προηγούμενη Τετάρτη. 

Όσο για τη «Λάουτερν», δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το «θαύμα».

Μια ομάδα που περιορίστηκε στη 13η θέση της Β΄ κατηγορίας έφτασε έως τον τελικό κυπέλλου, αλλά εκεί ήταν το «ταβάνι» της.

Η νίκη της Λεβερκούζεν δημιουργεί και «ντόμινο» στα ευρωπαϊκά εισιτήρια, καθώς τη θέση στο Europa League «κληρονομεί» ο έβδομος του πρωταθλήματος, ήτοι η Χοφενχάιμ, ενώ στο Conference League «βγαίνει» και ο όγδοος της Bundesliga, δηλαδή η Χαϊντενχάιμ.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr