Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είπε με τον Ρίκκα να μεταφράζει στους ξένους ποδοσφαιριστές: «Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Το ξέρετε καλά γιατί εσείς πρώτοι το ζείτε. Η ΟΥΕΦΑ μας έχει καλέσει για να απολογηθούμε την Πέμπτη και πρέπει να τους παρουσιάσω έγγραφα που να μας βοηθήσουν να μην τιμωρηθούμε. Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι σας. Θέλω να υπογράψετε τα έγγραφα για να μας βοηθήσετε να κερδίσουμε χρόνο και να πάρουμε παράταση μέχρι 31 Μαρτίου. Θα σας πω όμως ότι ακόμη και αν υπογράψετε, δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρουμε την αδειοδότηση, ούτε καν την παράταση. Απλώς θα έχουμε περισσότερες ελπίδες. Ξέρω ότι ακούτε λόγια και λόγια εδώ και μήνες. Δεν θέλω να σας κοροϊδεύω, αυτή είναι η κατάσταση».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε Έλληνας παίκτης που εξέφρασε την αγανάκτησή του σε όσα άκουσε: «Λόγια μας λες και εσύ όπως και ο προηγούμενος. Που είναι ο Αδαμίδης που μας υποσχόταν συνέχεια;», ενώ εν συνεχεία άλλος παίκτης συμπλήρωσε «Που είναι οι μέτοχοι; Ξέρουν τι γίνεται εδώ; Τι περνάμε και το ζει η ΑΕΚ; Ας ήταν εδώ να μιλήσουμε σοβαρά, αν ενδιαφέρονται. Τώρα γιατί να υπογράψουμε. Στις 20 Μαρτίου θα έρθετε να μας πείτε πάλι κάτι άλλο…»

«Οι μέτοχοι δεν ξέρουν την πρόταση γιατί δεν μου απαντούν στα e-mail. Δεν σηκώνουν τηλέφωνα, προσπαθώ να τους βρω και δεν μπορώ!» η απάντηση του Ανδρέα Δημητρέλου που φέρεται πως σόκαρε τους παίκτες της Ένωσης, λόγω της αδιαφορίας των μετόχων.

«Τότε μας λες κάτι που δεν ξέρουν οι μέτοχοι. Δηλαδή, ότι θα μας πληρώσετε 20 Μαρτίου, χωρίς να το ξέρουν αυτοί που πρέπει να μας πληρώσουν! Απίστευτο… Εδώ δεν έδωσαν 150.000 ευρώ για τα εισιτήρια και γίναμε όλοι μας ρεζίλι παντού. Τι εγγυήσεις υπάρχουν τώρα; Σε λίγες ημέρες μπορεί να μην είστε εδώ και μας ζητάτε να υπογράψουμε; Και πως κατοχυρωνόμαστε εμείς να πληρωθούμε τα λεφτά μας, αν δεν ξέρουν οι ιδιοκτήτες τίποτα;» η δευτερολογία των παικτών...

Στο τέλος ο Δημητρέλος τους έδωσε τα χαρτιά και στη συνέχεια έφυγε ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς από τους παίκτες να βάλουν πλάτη για μία ακόμη φορά: «Η κατάσταση είναι αυτή. Προσπαθώ να καταφέρω κάτι για το καλό της ΑΕΚ. Διαβάστε τα, πηγαίνετε τα και στους δικηγόρους σας και αποφασίστε. Την Πέμπτη εγώ θα πάω στην ΟΥΕΦΑ. Υποσχέσεις που δεν μπορώ να κάνω πράξη δεν μπορώ να δώσω».