Facebook Pixel Η νέα πρόκληση για τον χερ Ότο
| 2012-02-21 12:23:00

Η νέα πρόκληση για τον χερ Ότο

Η νέα πρόκληση για τον χερ Ότο

Τόχε πει για διαφορετικούς λόγους ο Τζον Κένεντι στη δεκαετία του '60, τότε που κορυφωνόταν η κρίση των ΗΠΑ με την ΕΣΣΔ: "Είμαστε όλοι Βερολινέζοι". Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.

Τόχε πει για να ανεβάσει το ηθικό των δυτικοβερολινέζων που ήταν εγκλωβισμένοι από την τότε Ανατολική Γερμανία, δηλαδή τους… κακούς κομμουνιστές.

Τώρα το ξαναλέει ο Ότο Ρεχάγκελ για τον… νυν υπέρ πάντων αγώνα της Χέρτα του Βερολίνου. Το καμάρι της πρωτεύουσας της Γερμανίας ακολουθεί αντίστροφη πορεία από την ανάπτυξη που έχει γνωρίσει η πόλη. Εγκλωβισμένη στις κακές εμφανίσεις βρίσκεται ένα βήμα πριν την καταστροφή. Τον υποβιβασμό δηλαδή.

Ο χερ Ότο ήταν η τελευταία της λύση. Κι όταν απευθύνεσαι σε έναν 73χερονο για να σε σώσει καταλαβαίνει κανείς το πόσο έχουν δυσκολέψει τα πράγματα.

«Έχω ένα όνειρο…» λέει με τον δικό του τρόπο ο Ρε-χακλής δανειζόμενος την εισαγωγή της ομιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
Πάντα ο Ρεχάγκελ είχε ένα όνειρο. Στην εθνική, ακόμα κι εδώ στην Ελλάδα τον λοιδόρησαν όταν κάθισε στον πάγκο της. «Συνταξιούχο» τον ανέβαζαν, «τελειωμένο» τον κατέβαζαν.

Από το πρώτο ματς, στο Ελσίνκι, όταν πλακώθηκε με τον Γρηγόρη Γεωργάτο οι περισσότεροι διαπίστωναν ότι τα… ψωμιά του είναι λίγα.

Μόνο που αντί για… ψωμιά μας σέρβιρε γλυκό του κουταλιού με σαντιγί την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τώρα το όνειρό του είναι να κρατήσει στη «Μπουντεσλίγκα» τη Χέρτα.

«Έχω ένα όνειρο», λέει ο Ρεχάγκελ κι όσοι τον ξέρουν καλά καταλαβαίνουν ότι το όνειρό του μπορεί να το πραγματοποιήσει. Είναι πεισματάης μέχρι αηδίας. Μεθοδικός και συχνά ξεροκέφαλος. Ότι χρειάζεται δηλαδή για να εμπνεύσει τους παίκτες μιας ομάδες που πολλοί την θεωρούν τελειωμένη.

Το Σάββατο στο SGL Arena του Αουγκσμπουργκ παίζει «κορώνα γράμματα» το μισό του όνειρο. Στη 17η θέση είναι η αντίπαλός του και πρέπει να την… τελειώσει για να μπορεί να ελπίζει η 15η Χέρτα. Από τη 16η θέση και κάτω υπάρχει η καταστροφή. Εμείς που τον ζήσαμε στην Εθνική, που τον αγαπήσαμε για αυτά που μας προσέφερε, ναι είμαστε… Βερολινέζοι χερ Ότο κι είμαστε μαζί σου για να δώσεις σάρκα και οστά στο νέο σου όνειρο…

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags