Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, πίσω από το δάνειο ύψους 2 εκατ. ευρώ που κατάφερε να εξασφαλίσει ο Ντέμης Νικολαϊδης προκειμένου να λυθεί εν μέρει (και μόνο, όσο οι μέτοχοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη) το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ΑΕΚ, είναι ένας Σαουδάραβας Πρίγκιπας. Ο λόγος για τον Τουρκί Αλ Σουνταιρί. Πώς προέκυψε η... πριγκιπική βοήθεια για την Ενωση; Ο Αλ Σουνταιρί διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον Ντέμη Νικολαϊδη. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ γνώρισε τον νεαρό σε ηλικία πρίγκιπα στο πλαίσιο διάφορων επαφών που έκανε για τη διοργάνωση εκδηλώσεων για λογαριασμό της εταιρίας του, της Group Eleven.

Σχεδόν αμέσως η προσωπική γνωριμία τους εξελίχθηκε σε φιλική σχέση. Μάλιστα, ο Αλ Σουνταιρί έχει ταξιδέψει αρκετές φορές στην Ελλάδα (καθώς λατρεύει τον ελληνικό πολιτισμό και τις ομορφιές της χώρας μας) και στο διάστημα της παραμονής του έχει κάνει πολλές συναντήσεις με τον Ντέμη.

Ο Τουρκί Αλ Σαούντ είναι μέλος μιας από τις πιο ισχυρές οικογένειες της Σαουδικής Αραβίας, καθώς πέρα από την βασιλική του καταγωγή και την επιχειρηματική του δραστηριότητα, έχει παντρευτεί μια από τις κόρες του πρώτου τη τάξει διαδόχου του θρόνου, του Πρίγκιπα Ναΐφ μπιν Αμπνταλ-Αζίζ αλ Σαούντ. Ο Πρίγκιπας Ναϊφ ανέβηκε στην κορυφή της πυραμίδας της διαδοχής του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας μόλις τον περασμένο Οκτώβριο (22/10/2011), έπειτα από τον θάνατο του αδελφού του, Πρίγκιπα Σουλτάν.

ΠΗΓΗ: aek365.gr